Azonnali kérdések

A hiba szerintem nem előidézhető. Random jelentkezik. Viszont amikor a jelét tapasztalom, akkor már hiába nyitogatok bármit is… Ugyanis csak ennyi látszik.

Screenshot 2020-06-02 at 19.27.59 Screenshot 2020-06-02 at 19.28.26

A UI teljesen kiszámíthatatlan helyeken/menükben/felületeken dobja el magát.
Most pl. a Safari menüsávjában egy fikarsznyi betű sincs, viszont a jobb oldalon megy az óra, wifi ikon…stb.

Csak van nyoma a system.log-ban.
Nekem valamelyik InDesign csinált ilyet, amikor belekattintottam egy méretező-mezőbe vagy a betűtípus-kiválasztó mezőbe, a system.log-ban szerepelt, hogy UI letiltva, később egy frissítéstől elmúlt.

Smart adatok? Ha van macports/fink/brew/stb csomagkezelod, akkor egy smartmontools telepites utan a smartcl parancs megmondja. Ha nincs, akkor kell keresni valami mast ami erre kepes (nem tudom, hogy mit, mert sose kerestem meg).

Sziasztok! szifon 6s, ma volt akksi csere, de a készülék még mindig azt irja ki, hogy cseréltessem ki, van-e valami módja, hogy ezt a dolgot megszüntessük akár itthon is?

Vidd vissza a szervizbe, hogy nem jo. Ha 3rd party akku kerul bele (barki, barmit allit, akkor is csak az Apple hivatalos szervizei jutnak eredeti alkatreszhez), akkor a battery health funkcio ertheto okokbol nem mukodik megfeleloen. Pl. Az ifixit is irja az akku oldalan, hogy nem megy.

1 kedvelés

Nemigazan talalkoztam meg ezen kifejezesek tobbsegevel… de utanajarok.
A mai produkcio a safari elindithatatlan. Pattog, activity monitorban (not responding). Cache torles, ujrainditas, stb…
…majd egy olyan 5-6 perc utan magahoz ter es megnyitja.

Ide feldobtam egy log-ot az adott idotartomanyrol:

A hibaid elegge erosen hajaznak a doglodo storage okozta meghibasodasokra. Ezert kerdeztem a smart adatokat.

OFFTOPIC, HELP
Már azt gondolom, hogy mindenhol megnéztem, de nem találtam…
Keresek olyan mikrosütőt, amely az általánossal ellentétben JOBBOS nyitású (vagy lefelé gördülő), és belefér a 38x59x38 (magasság=szélesség=mélység) méretű szekrénybe. mindegy, hogy szabadonálló, vagy beépíthető… ha fekete, akkor az már csak hab a tortán.

10 percig googliztam megallas nelkul, de szerintem ilyen termek nincs. Az nem jo ami lefele nyilik?

az is jó lenne, ha lefelé nyílna…
balost találtam már, de az meg nem 38-as mélységű… (és igen borsos árú)

Amazonon elege sok van ami lefele nyilik (nemet amazon) viszont ezek valamiert tenyleg rohadt dragak. A mereteket meg elege sokaig tart kibogaraszni.

Kb. 21 éves Whirlpool Talent-em van, lefelé nyílik, 32 magas, 53 széles, viszont 42 mély, de errefelé lehet nyomozni.

Miert “talalja” meg lassan az iCloud-os erkezett leveleket a Mojave/Mail? Valami felelmetesen tetu modon szinkronizalja. Szifonon meg pikk-pakk.

Nálam is ilyen. De ez a debil Mojave a bejelentkező képernyővel is csigáskodik. Olykor háromszor írom be a jelszavamat, mire egyszer felfogja. De legalább jó nagy krumpli bulletpointokat használnak a régi kicsik helyett, hogy jól lássam, amint nem enged be a gépem, mert fél perc, mire felébred (gondolom biztonsági okokból lekapcsolják a billentyűzetpuffert, vagy valami hasonló állatság van a háttérben).

Átkozom is magam, hogy frissítettem erre a xarra. Ott kellett volna maradni 10.6-on…

10.6-on? 🤣 szerintem a 10.3 volt eddig a legstabbilabb akkor mar miert nem az? :)

Ööö… olyan rég voltak, lehet hogy már keverem őket… aszittem a Hóleót szerettük. Vagy épp azt utáltuk? Mindenesetre volt egy rövid időszak, amíg minden szép volt és jó… (aztán ősszel beírattak az iskolába).

Nekem most sincs semmi problemam az os-el.

Szerintem mindig az aktuálisat utáljuk, mert régen mindig minden szebb volt. Aztán meg 1-2 évnyi hiba javítás után az aktuális is stabil lesz, és esélyes lesz “a legjobb” címre!
Én nagyon szerettem a 10.4-et, mert nekem az volt az első utánuk lévő rendszerek közül is csak a 10.9-cel volt nagy gondom, konkrétan fél évig akadozva tudtam dolgozni. Nagyon idegőrlő volt, de ez az én hülyeségem is volt, mert felraktam rögtön a .0-t, máskor legalább .1, de van, hogy .2-ig várok.

Egyszer vettem iJoe-tól egy gépet Lion GM-mel (mármint golden master). Az is nullás változat volt, de tök jól működött, ha jól rémlik. Vagy megcsal az emlékezetem… így működik a régen-minden-szebb-volt jelenség :D

találtam, már meg is vettem, be is építettem… nem volt a legolcsóbb, de JOBBOS!
Teka ML 822 BIS R BK

1 kedvelés