Big Sur es a kikapsolt SIP esete

Van itt olyan, aki kikapcsolt SIP mellett hasznalja a Big Surt? Minden szolgaltatasa mukodik? iCloid, Watch Unlock, Shared Clipboard, iMessage, FaceTime telefinhivas, Instant HotSpot?

Erről kiderült valami?

Nem.

Nekem kikapcsolt SIP mellett nem mukodott az iMessage es a Continuity Handoff resze. Nem tudtam eldonteni, hogy csak nalam van-e para, vagy masnal is :( Mivel az operaciosrendszert a 10.3-as idokbol cipelem, ezert nem zarkozok el attol, hogy barmi lehet akar itt, lokalisan is bugos.

Ugyhogy most szelektiven visszakapcsoltam (a Kext Signing resz van kikapcsolva, minden mas be) a SIP-et.

Allitolag egyebkent M1-es gepen megmakkan az iOS appok futtatasa is. De nyilvan ezt sem probalta ki nekem sehol senki.

10.3? Az igen… soha egy clean install?
(M1 amúgy nemtommi)

Nem. Eleve az elso x86-os Hackintoshok is ugy szulettek, hogy kellett egy feltelepitett PPC 10.4 install, majd ide bemasolni 1-2 dolgot a x86-ra kiadott OpenDarwin kiadasbol, szoval az Inteles atallas is ilyen “hibrid” megoldas volt. Ezutan pedig minden egyes gepkoltozesnel figyeltem arra, hogy az elozo gepen levo OS be tudjon Bootolni. Azaz a regi gepet TargetDiskben radugtam az ujra, megneztem bootol-e, majd ha igen, akkor dd-vel athuztam a telepitest. Jelenleg egy 2018-as T2-es MBP-t hajtok.

Az M1, az Apple uj, ARM utasitaskeszeltu processzora.

Huh, egy évtizeden át ilyen óvatosan tolni az OS-t…

(ARM-alma még nincs is piacon, nem?)

UNIX ez, mi baj tortenhetne :D Az egyre szukulo mozgaster hianya tunik egyre zavarobbnak (lasd, a SIP nelkul nem mukodo dolgok), de egyebkent nem lehet igy egy OS-t elrontani.

De, MacBook Air-bol, Mac Book Pro 13" - 2 Thunderbolt Portosbol es Mac Minibol van ARM CPU-val szerelt valtozat a boltok polcain.

1 Like

(Halvány)sárga lapot fogsz kapni, ha ennyire nem figyelsz! :)

Be kell valljam, nem izgatnak már annyira az Apple dolgai, mióta el vannak varázstalanodva, ezért azt hittem, az ARM csak be lett lengetve idénre.

Pedig érdemes megnézni, elege jó dolgot pakoltak össze. Es kiderült az intel alszik 7 eve.

Majdnem monopolhelyzetben ez szokott történni… nézd meg a tetű Adobét.