Davinci Resolve

Aha… Tehát a projekten belül, attól függetlenül a szekvencia properties-ben lehet “eltekerni” a beállításait az aktuális timeline-nak.
Köszi! (A táblázatot is)

Csak Apple prores-ben képes az interlace-es exportra? qt/mp4 h.264-ben nincs ilyen opció? Vagy ott a timeline beállítási döntik el?

ProRes/DNxHD (DNxHD-igen. DNxHR-nem), MXF (pld OP1A)

2 kedvelés

Lenne még 1 kérdésem: Ha egymás után van 3 snitt, és törlöm a középsőt, akkor a harmadik snitt rácsúszik az elsőre. Megoldható hogy a helyén maradjon? Milyen üzemmód, vagy törlés szükséges ahhoz, hogy ne csússzon rá, hanem maradjon a kettő közötti üres hely?

Kulonbseg van a Delete es a Backspace torles kozott. Probald ki!

1 kedvelés

Új DaVinci Resolve oktató videó sorozat:

2 kedvelés

Egy darabig frankón működött a YouTube Export, de valamelyik frissítés elrontotta. Látszólag lerendereli, feltölti(vagy nem, mert gyakran már feltölteni se sikerül), de nem jelenik meg sehol. Se a beállított YouTube csatornán(ahogy régebben szépen felkerült), se a privát fiókban nem találom nyomát.
Pedig praktikus volt, hogy a markereken keresztül kitöltött "tartalomjegyzék"kel töltötte fel a videókat, és nem nekem kellett utólag keresgélni, hogy hova kell a könyvjelző.
Van rá megoldás? Használja valaki ezt a funkciót?

Egy újabb nem tudom hol keressem: Hogyan lehet mozgatni a belenagyított képernyőképet? (Nem effektek gondolok, hanem a szerkesztő ablakra.)Ha belenagyítok, hogy egy részletett jobban lássak, pontosabban jelöljek ki egy területet, akkor hogyan mozgatom a képet, hogy azt a részt mutassa amire éppen kíváncsi vagyok?

Bármilyen beviteli eszközzel amin van 3. gomb. Pl. egy egyszerű görgős egér aminek a scrollwheel a 3. gomb.

1 kedvelés

A timeline-al kapcsolatban lenne egy kérdésem. Adott egy előre legyártott váz, amiben csak egyetlen videó cserélődik nap mint nap.

A “piros” hiányzó videót kell csak cserélgetni, és ha nyíllal jelölt gomba illesztem be, akkor szépen hozzáigazítja a végét. Meg lehetne oldani ezt a “zöld” aláfestő zenével is? Mármint azt, hogy az új videó hosszához igazodjon. A kezdő pontja fix, és a sárga karikával jelzett helyen legyen mindig vége.
Ez egy mezei gumizene, és külön van egy kifutó rész hozzá.