Dühöngőcske

Ha a srác gépén/szerverén minden szipiszuper, akkor minden a srác gépéről fusson, csak egy portforward a tűzfalon, és kész is. ;)

Én a nyolc paramos functionnál ledobtam a láncot…

Ugyanmár, 8 paraméter, kéremszépen:
https://developer.apple.com/documentation/appkit/nsbitmapimagerep/1395538-initwithbitmapdataplanes :)

Az fájdalmasabb, hogy a nyolc mellé van még két globális változó, nehogy tesztelhető legyen, vagy a deklarációból kiderüljön, hogy mi is lesz ott…

Nekem pl az is fájt, amikor meghívja a funkciót és ilyen paramétereket ad át: “$t=0”.
No meg az elején lévő globális változók. Egyrész miért is globalisak, amikor mindet lokálisan használja? Aztán olyan tömböket dekralál, amelyeknek csak egy tagja van és nem is lesz több? :) (jah kérem szépen csak azért van ez így, hogy tudja használni az array_push funkciót… :D).

De mégis a primet számomra az viszi, hogy van a foreach funkció, ami mindig kétszer fut le, és abban van egy feltétel ami elágaztatja kétfelé a kódot. Első alkalommal a felhasználó kapja meg a levelet, második alkalommal az admin. És erre foreach-t használni??? :D
Aztán tisztán látszik, hogy korábban valahol találtak egy kódot, amelyben megoldották, hogy egyszerre több címzettnek is el lehessen küldeni a levelet. Majd átalakították, mert rájöttek, hogy az adminnak külön akarnak küldeni üzenetet, nem ugyanazt, mint a usernek. Az eredmény egyébként az lett, hogy ha több címzett is lenne a mailtombben, akkor is kizárólag csak az első címzett kapná meg a levelet és a többi címzett helyett saját magának (azaz adminnak) küldené ki többször ugyanazt a levelet változás nélkül.

Mondtam a kollégáimnak is, hogy a kód helyében sírnék, ha tudnék, hogy így ilyen lealacsonyítóan bánnak velem. :D

Hehhe, amúgy én sem szoktam általában magyar neveket használni. De nem biztos, hogy helyes ahogy én írom azokat angolul. Én csak akkor húznám fel magam rajta, hogy ha csak és kizárólag 1-2 karakteres változóneveket használna. Azt de gyűlölöm. Bár mondjuk itt is “bevezet” a funkcióban egy $t változót, de úgy emlékszem az nincs is használva a kódban. Bár ez meg még nagyobb bűn :D

Az a foreach az pont nem annyira gáz, szerintem. Ugyanis ha nem egy adminnak akarsz küldeni, hanem többnek, akkor le van kezelve. Az egy dolog, hogy most csak egy van…

Hehh, ez igaz, nézhetjük így is a dolgot. :)

Legfrissebb rendszeren meghülyült az alt gombom. Pontosabban nem a gomb hülyült meg, hanem a gép. Először a Safariban vettem észre, hogy bármilyen linkre kattintok, le akarja tölteni. Rámegyek egy linkre, alul kiírja, hogy Download “…”. Ha megnyomom az alt-ot, akkor átváltott simán megnyitásra, de rákattintáskor megint letöltötte az adott oldal html-jét mint megnyitotta volna. Előzmények törlése és Library/Cache törlés sem segített.
Aztán észrevettem, hogy a Keyboard View is már úgy indul, mint ha az alt le lenne nyomva. Gép újraindítása segített csak. Hogy ilyen mitől lehet? Még sosem volt ilyen vagy hasonló problémám.
Alt gomb hibára azért nem gyanakszom, mert a Keyboard Viewernek ugrálnia kellett volna, ha baja lenne. És újraindítás után meg semmi baja sincs.

Ezer oka lehet. A kimarado gomb elengedes jeltol a bluetooth feluletu billentyuzeten at, egy kontakthibanal a vezetekes billel, vagy vnc-n keresztul beragadt ALT gombbal. A gomb megnyomasa/felengedese sem segitett?

Nem. Próbáltam a bal és jobb alt gombot is. A Keyboard Viewernél egyértelműen látszott a hiba. Azaz induláskor már be volt ragadva a gomb. Benyomtam az altot, felengedtem jó lett. Bezártam az ablakot majd újramegnyitottam és már rossz volt, pedig nem történt billentyű leütés. Újraindítás pedig egyértelműen megoldotta a problémát, azóta nincs ilyen hiba.

ismet airdrop, atkuldok a gyerek ipadjere 3 pdf-t, a negyediket kuldenem mar nem latja a gepem az ipadjat :SSSSSSS

Mi ez az uj orulet, hogy safari alatt csak akkor indul el a youtube video, ha be vagyok jelentkezve? Mas is talalkozott vele? Safari vagy a youtube f****saga?

A Safari ebbe nem tud beleszolni… Ha bele tudna szolni, akkor bejelentkezve sem indulna el. Okozhatnak ilyen anomaliat reklamblokkolok is.

Koszi, igazad volt. Az Adguard for Safari szivatott. kikapcsoltam es mukodik.
Akkor folytassuk innen :) Van Safari ala ertelmes adblocker? Miota csak appstorebol lehet extensiont letolteni hozza azota nem igazan vagyok elegedett veluk.

Van AdBlocker alá “értelmes” böngésző? :)

2 kedvelés

értelmes böngésző alá szoktak adblockert tenni és nem fordítva :)
konkrétan egyébként mi a gond?

Nekem konkretan az hogy vagy nem mukodik (nem szur hatekonyan), vagy ha latszolag mukodik, de akkor nem kivant mellekhatasai vannak. Lasd 3 postal feljebb. De volt olyan is, hogy ures oldalon 80%-on porgette a procit…

Nem az adblocker fogja porgetni a procit. Ez egy allando macska-eger jatek. Ha az adblockerek kiszurnek valamit, es a google direkt ugy irja at a youtube kodjat, hogy megalljon, ha kiszurtek bizonyos dolgot, akkor pont azt fogod tapasztalni, amit latsz. Ugyonigy, ha ugy van megirva az oldal, hogy turaztasson egy bizonyos adblockert, akkor ott turaztatva lesz. Alapvetoen az oldalak fejelsztoi arra szamitanak, hogy minden amit leirtak betoltodik/megjelenik. Igy egy-egy kiszurt javascript/css/kepfile borithatja az egesz mukodeset.

Ettol meg teny a mostani adblockerek szarok. Safari ala. Amugy pont a youtubon nincs gond.

AdGuard teljesen jol teszi a dolgat.