Egyedi butor keszitese/tervezese/elmelkedes

Sziasztok,

Ki mivel es hogyan tervezne butort? Igazabol kezd osszeallni a fejembebn, hogy hova mekkora dolgokat akarok elhelyezni, es kellene valami, amivel ossze tudom ezt kattingatni, hogy kesobb ezt meg tudjam mutatni valami asztalosnak is (azt akarom, hogy igy nezzen ki, talaljuk ki, hogyan es mennyiert valosithato meg). Van valakinek otlete egyszeruen hasznalhato szoftverre?

Sweet Home 3d + feleség :)

Sajna, fizikai rajzolashoz abszolute bena vagyok, de “butorlapokat” meg fiokokat fel tudok dobalni kattingatva.

Megnezem, hogy ez mi lehet :) En tudom a technikai parametereket, a baratnom meg ugyis beleszol, hogy szerinte mikor szep :)

1 Like

Azert egy asztalt meg 5 fiokot le tudsz rajzolni szerintem :)

Ennel azert kicsivel komplexebb dologrol van szo

Oke akkor legyen ket asztal 4 polc meg 8 fiok;)

én mm-re pontosan 1:1-ben illustratorban terveztem magamnak meg a bútoraim, utána ebből könnyen lehetett vágóprogramot készíteni

A lapszabasz mit kezdett vele?

valamilyen cnc programot csinaltak belole, ha jol emlekszem

1 Like

Meg azt sem tudom kivel fogom csinaltatni, de gondoltam amig nem tudok neki mutatni valamit, addig folosleges szolni barkinek.

Ilyen komplex es nagy asztalt akarsz tolgyfabol? :) elotte statikus velemenyet kerdezd ki :)

Mindegy…

1 Like

Arra hogy 300kg lesz az asztalod es kerdezd meg a statikust elbirja e az epulet, vicc lett volna de ha mar magyarazni kell regen rossz.

1 Like

Remek…

Én solid edge-ben rajzoltam meg az egyik asztalom. Igaz, csak 4db bútorlapból áll.

En vetitovasznat akarok elhelyezni(nem annyira indusztrialis modon, mint ahogyan most meg van oldva). Tudom, hogy minek mekkora a merete es tudom, hogy hol mekkora dolgot akarok elhelyezni, de nem tudom, hogy hogyan lesz szep.