Felvillanó ablak indításkor

Gép: MBP 8.1, OS: 10.9.5
Egy ideje - talán egy hete - tapasztalom, hogy indításkor egy fehér színű ablak egy pillanatra megjelenik, aztán eltűnik (videó itt). Mi öreg ördög lehet ez? Lassulást, vagy más szokatlant eleddig nem tapasztaltam.

Hát nem az Ördög az, de feltételezhetően az, amit legutóbb feltelepítettél annak a load ablaka villan fel. Ha csak magát nem az Ördögöt telepítetted fel, mert akkor bizony Ördödgöd van :)). Én arra a Zz-es izére (Ördög)-re tippelnék, ami a menübáron látható a jobb felső sarokban. Azt kapcsold ki, és úgy bootolj, aztán kiderül.

:)

Az a Zz-s izé kb. azota fenn van, amiota 10.9.5-re frissitettem, fene tudja mar mikor volt, de biztosan tobb, mint egy eve.

Legutobb tobb honapja telepitettem barmit is, leszamitva az erkezo frissiteseket.

Valószínű valamilyen program/folyamat indulhat el vagy töltődik be.
Első körben nézd át, hogy a System Preferences - Users & Groups - Saját felhasználó - Login Items pontban miket látsz. Talán azok közül valamelyik csinálja.

De megnézheted a Console.app-ot is, közvetlenül egy ilyen indítás után/közben. Talán a bevillanó ablak hagy valamilyen nyomot a rendszer logok között is, amit vissza tudsz követni.

A Duet Display nevű alkalmazás a ludas, június 29-én jött hozzá frissítés, és azóta csinálja. Kivettem a Login Items listából, úgyis ritkán használom.

Köszönöm a segedelmeket.

1 Like

Na, akkor mégsem az örödög volt, hanem a Ludas! :D

3 Likes