időmenedzsment

Jó lenne jól bánni az idővel. Azt vettem észre, hogy szétfolyik a nap. Ülök a gépnél, közben a macska nem kapott enni, a mosatlan felgyűlt, hetek óta nem raktam az emeleten rendet és a blogba is naponta kéne írni. Szóval kéne segítség erre.

Egy szoftverre gondoltam. Ami a legjobb lenne, hogy

  • az asztali gép baszogasson, hogy öreg, már egy órája kúrod el az időd a fészen, heló, mosogatni kellene.
  • lehessen benne egyfajta napirendet összerakni, ami minden nap kb hasonló, de nem óra percre, hanem mondjuk napszakra véve. tehát mondjuk hogy 9-kor keljek már fel, 10-kor mosogassak el, 11-ig utána van időm fészezni, de fél 12-kor kezdjek el főzni, 1-kor együnk, közben azért óránként igyak 2 deci vizet, mert felbukok, este 8-kor kezdődik a rádió, 11-ig legyen meg a levelezéssel, mert 11-kor ágyikó és olvasás, max éjfélig. Nem tudom, mennyire érthető.
  • mindez jó lenne, ha adna statisztikát is, hogy mit csinálok jól és mit szarul
  • lehetne ez egyszerre szinkronban a pad-fon-asztali között.
  • a telefon mondjuk diszkréten baszogathat, hogy öreg, ne már, hogy még mindig ülsz.

na, ilyesmi. és ne legyen kő bonyolult, mert akkor nem használja az ember szívesen. tudtok ilyesmit?

Van ilyen szerkezet. Feleségnek hívják. :D

5 Likes

Erre jó lenne az Apple alap Reminders cucca, vagy ha olyan os x van a gépeden, ami nem támogatja, akkor esetleg nézd meg a Wunderlistet. Mondjuk statisztikát egyik sem készít.

A felhasználói visszajelzések alapján a Feleség 1.0-ás verziónál magasabb szintre fejlesztő hiányában nem lép, így viszont annyira bugos, hogy általában a használata vagy a user szellemi leépüléséhez vezet, vagy egyszerűen úgy kiüli a rendszert, hogy az összeomlik. :)

Na, a Reminders akkor jó, ha már tudod, hogy mit mikor akarsz vagy tudsz csinálni. De előtte nem lenne rossz az adatokat valamivel összegyűjteni. Azaz olyan, ami előtte figyeli, hogy ekkor és ekkor ezt vagy azt csinálod általában. Annak alapján már lehet egy lista, hogy na jó, akkor ezt ekkor, azt akkor kéne. De enélkül béna vagyok. :) Ahogy nézem a wunderlisttel is ez a baj.

A macskaetetést vagy a mosogatást hogyan ismerné fel a szoftver?

úgy, hogy lenne egy tanítási periódus, én nyomingatnám neki, hogy nézd, most semmit teszek, nézd, most pancsolok, most meg eszem, érted.

Az utolsó szó a kulcsszó. Ezek miatt kapcsolják ki az emberek az automatikus dolgokat (pl. tanítható termosztát [Nest]), mert olyanra, hogy “általában”, nem lehet megtanítani semmit. Illetve ma még itt tartunk.

Hogy csináltad az idézetet?

Van a szövegbeírásnál egy “buborék” ikon, ha valakinek a szövegére Replyzel, akkor beidézi a szöveget.

Egy általános pattern felfedezhető lehet, és annak felismerése pedig segítség, hogy hol csúszik meg a dolog. Aztán ha ez megvan, ennek tudatában lehet korrigálva a főbb dolgokat betenni mint napi lista. Nyilván az egyedi események változtatnak, de szerintem sok olyan van, ami napi szinten fontos lehet.

Azért szerintem az már régen rossz, ha magad helyett egy szoftvertől várod el, hogy az időbeosztásodat, a napirended megszervezze. Azért mondom ezt, mert ez nem egy határidő napló, amibe feljegyzel tennivalókat, hogy el ne felejtsd a nagy pörgésben pl a Gipsz Jakab telefonszámát és hogy jövő szerdán fel kell hívnod. Szóval szerintem, amennyi energiát beleölnél a tanítgatásába, annyival már magadat is rá tudod venni a napod megfelelő beosztására, ráadásul, ha valami előre nem látható dolog esne be, sokkal rugalmasabb vagy, mint egy szoftver. Persze a te dolgod, nem is szekálás céljából vettem a fáradtságot a reagálásra, csupán én így látom ezt. Azért kíváncsian várom, találtok e ilyen progit és azt is, mire jutsz vele.

1 Like

Én nem programot keresnék, hanem készítenék magamnak egy táblát, amin pl. meg tudom fordítani azt a munkát, amit aznap megcsináltam, reggel pedig Reset.

Egyébként pedig egyetértek kesivel.

iCal – események (napi ismétlődéssel) – figyelmeztetések (hangjelzéssel, emailben) …

Fiúk, én szeretlek benneteket a magatok módján, de ne kezdjük azt a ■■■■■ rossz szokást itt is meghonosítani, hogy valaki kérdez valamit konkrétan, erre elkezd valaki életvezetési tanácsokat adni kéretlenül, mert akkor ugyanoda jutunk, mint bármelyik másik ■■■■ fórum. Kösz.

Nyilván ha nem lenne probléma az időbeosztás, akkor nem kértem volna segítséget. És nyilván, ha nem próbáltam volna már mást, akkor nem mondom, hogy egy szoftver kéne.

Most olvastam végig az egészet.
Ezzel nekem is vannak gondjaim, sokszor azt veszem észre, hogy eltelt a nap és semmit sem csináltam. Ráadásul én előre eldöntöm, előző este, hogy mit fogok csinálni, de akkor sem jön össze. Valami mindig közbejön.
Egyébként én olyan szoftvert láttam korábban (már nem emlékszem a nevére), ami megmondja, hogy melyik programmal hány órát foglalkoztál egy nap, és talán lehet benne figyelmeztetést beállítani, ha túl sokat facebookozol mondjuk.
Láttam olyan szoftvert, ahol meg lehet nyomni egy record gombot, és rögzíti, hogy egy-egy folyamattal mennyit foglalkoztál. Igaz ezt a programot hang stúdiók menedzselésére találták ki.
Talán olyan szoftver kellene, ami projektek vezetéséhez használnak. Tehát egy project management app.
Szóval engem is érdekel a megoldás! :)

1 Like

Egyébként lehet, hogy ez a szoftver nem lenne rossz számodra: https://itunes.apple.com/hu/app/harvest/id506189836?mt=12
Bár itt nincsenek statisztikák, de Numbers-ben szerintem a nap végén fel lehet vinni az eredményeket és abból már lehet statisztikát csinálni.

szerk.: megvan miért nem tetszett: mert előfizetős a dolog: https://www.getharvest.com/pricing
Bár azt nézem, hogy 2 projekt ingyen van, tehát ha jól csinálod, akkor talán még beleférhet az ingyenes kategóriába az “életed” :D

Jajj, ez olyan szórakoztató topik, hogy muszáj volt regisztrálnom, pedig a beszmeket temetve gondoltam, nem megyek én sehová… [thumbup]

Juhuuu! :) Isten hozott! (“Meg egy nagy fekete autó, szentatyám.”)

: ) Köszönöm!