iMessage force SMS

Az új ios10 iMessage-e tele lett mindenféle featurákkal, amitől a lányaim sikongatnak örömükben, én meg egyszerűen nem tudok rájönni, hogyan vehetném rá, hogy sima SMS-ben küldje el az üzenetet egy olyan valakinek, aki szintén regisztrálva van mint iMessage felhasználó. Ha nekem nincs netem, az üzenet egyszerűen nem megy el, ha neki nincs nete, akkor meg nem kapja meg. A force SMS gombot ebből a verzióból kivette az apple, néhány anyázás van is a supporton e tárgykörben. Van erre esetleg valakinek bevált ötlete?

Igen, ezt még mindig nem oldotta meg az Apple. Szerintem minden attól függ, hogy a másik félnek a telefonszáma be van-e regisztrálva iMessage számként, azaz iPhone-ban van-e (volt-e). Mert ha igen, akkor lehet, hogy lehetetlen rávenni, hogy küldjön inkább sms-t. Érdekesség képen Sierra Messages alkalmazásában legalább megoldották, hogy ha egy felhasználónak van egy nem iPhone-os telefonszáma, de van iCloud fiókja, akkor fent a nevére kattintva átváltható, hogy sms-t vagy iMessage-et küldjön. És egy ablakban kezeli a kettőt. Én ezt hiányolom még iPhone-ról.

Eégyként iPhone-on ha van egy iMessage beszélgetés, ott a parnter képére kattintva (nem Info gomb), ott feljön a Contactsból a fiókja. Ott a képe alatt megjelennek a kapcsolat tartási ikonok és ott az üzenetek ikonra hosszan kell nyomni és feljön a lista, hogy hova lehet küldeni üzeneteket. És ki is írja mellé, hogy iMessage vagy Text Message-et akar küldeni. Én érdekességként valakinek rányomtam az email címére, megjelent, hogy küldjek szöveges üzenetet, de valószínűleg így el sem jut sehová sem az üzenet. Még próbáltam trükközni a telefonszám duplikálással, de az sem volt sikeres.

Amúgy a beállításokban van egy olyan, hogy küldjün SMS-t, ha nem elérhető az iMessage. Lehet ebben a verzióban már kijavították ezt a hibát és valóban küld sms-t.

De ha sikertelen az imessages kuldes akkor hosszan az uzenetre nyomva van “send as text message” opcio

És ezt honnan lehet tudni, hogy nem sikerült? Mert kiírja, hogy nem érkezett meg, de ezt mindenkinél kiírja?

hát, akkor van egy piros “x” az üzenetnél, vagy nem értem igazán mire gondolsz :)

A piros “X” akkor van ha el sem tudja küldeni, ha kézbesíteni nem tudja, ott nem tudom milyen hibát ír.

Igen, ha nem sikerült (mondjuk internet hiányában) elküldeni, akkor van pirosx, de mi van akkor, ha másik fél nem kapja meg. Bár szerintem akkor alá nem írja ki, hogy Delivered (talán megérkezett?). És ilyenkor lehetne elküldeni smsként?

Azt írja ki, hogy delivered, de nem érkezik meg, csak ha ismét van net. Ez akkor fáj, amikor valami sürgőset kéne üzenned, és muszáj lenne, hogy azonnal megérkezzen.

Eégyként iPhone-on ha van egy iMessage beszélgetés, ott a parnter képére kattintva (nem Info gomb), ott feljön a Contactsból a fiókja. Ott a képe alatt megjelennek a kapcsolat tartási ikonok és ott az üzenetek ikonra hosszan kell nyomni és feljön a lista, hogy hova lehet küldeni üzeneteket. És ki is írja mellé, hogy iMessage vagy Text Message-et akar küldeni.

na ezt kerestem, köszönöm, bár nálam most épp ez sem működik valamiért

És mi nem működik? Nem lehet hosszan nyomni a message ikonon?

nem enged sms-t, csak iMessage-t, nincs is külön sms opció, csak message - pontosabban relevánsnak látszó választásként a telefonszám van csak, de ha arra kattintasz, visszatér a chatablak, ahol kizárólag iMessage-et tudsz küldeni

Igen, nálam is ez a gond, ha a telefonszámhoz tartozó telefonon iOS fut. De ha nem, akkor ilyenkor át tudok váltani sms-re. Ugyanis az ismerősömnek van iCloud fiókja (és Mac otthon) és Androidos telefonja.

Épp most akartam írni egy SMS-t egy olyan számra, ami nem volt meg nekem. Beírtam a számot és mindenképpen azt írta ki, hogy iMessage üzenetet küld. Elküldtem, még nem jelent meg a Delivered szó, meg sem vártam, és hosszan nyomtam az elküldött üzeneten és meg is jelent az, hogy @menczingerm írt: “Send as text message”.

Nos az előzőhöz még annyit hozzáfűznék, hogy iMessage üzenettel válaszoltak. Tehát valószínűleg jól érzékelte a Messages, hogy a másik készülék is iOS. De ettől függetlenül engedte smsben elküldeni. Most, hogy megint írtam neki, de most iMessage-et és kiírta, hogy Delivered, így már nem engedi SMS-ként elküldeni újra.