költözés gépről gépre

szóval tudom, ott a migration assistant, de egy kicsit bonyolultabb a helyzet.
egy régi mbp, ahol van egy 48gigás ssd a rendszerrel (10.7.5) meg egy 500-as HD-vel, ahol az adatok vannak
namost
egy új mbp 128gigás ssd-vel, 500gigás HD-vel. szeretném, hogy hasonlóan legyen az elhelyezés, mint a régi gépen. tehát ssd-n a rendszer, hd-n az adat.
hogyan álljak neki?

Ha pont ugyanazt szeretnéd: két CCC klón.

1 Like

az adatokkal még csakcsak megy, de a system már így nem egyszerú. meg aztán nem tudom, hogyan kössem össze a két gépet a ccc hez

Gondolom, a régin van FW, az újhoz pedig veszel egy TB-FW átalakítót (izélje meg az Apple).

na, végülis megoldottam.
szóval annyira azért nem új a gép, még van rajta fw800.
úgyhogy kapitány telepítés az ssd-re, aztán migrálás a régi ssd-ről az újra (alkalmazások, beállítások). aztán fw800, target disk mód és CCC régi vinyóról az új vinyóra. aztán ijoe egy régi cikkét előbányásztam és rávettem az elcapitano-t a felhasználói fiókom kezelésére ( http://www.macmagazin.hu/expresscardssd/ )
ez volt éjszaka, még nem volt érkezésem, megnézni, hogy sikerült, bár a bejelentkezés már sikeres volt.

szóval majdnem ■■■■@ a dolog. a mail nem indul, illetve azt mondja, hogy frissíti a könyvtárat, de ezt már 4 órája nulla processz mellett.
de nem is tudok vele mit csinálni. hogyan lehet “lenullázni” a mail-t? mert a fiókjaim adatai megvannak, de ahhoz hogy rábírjam a felismerésre, előbb életet kellene lehelnem belé
@Bachman esetleg?

neeeeeemhiszemel!
ezt az elcapitan mail logikát nem tudom felfogni.
hogy a túróba kell megcsinálni azt, hogy a 10.7.5 levelezéseimet, fiókokkal, fiókadatokkal, levelekkel együtt migráljam a 10.11-be. nem tudok rájönni.
főleg, hogy ez a fiókadatok átkerült a rendszerbeállításokhoz, de ott pl. nem lehet kiválasztani a google fiókhoz, hogy pop legyen, automatikusan imap lesz - nem szeretem…
valami tipp, mert kezdek megőrülni, mert dolgoznom kellene a géppel, de egy rohadt levelet csak nagyon körülményesen tudok megírni

Lehet, hogy 10.7-ről egyesével kellett volna upgradelni. Azaz 10.8, 10.9… Vagy legalább előtte a 10.9-et feltenni. Ez a rendszer beállításokba való átköltözés már jópár rendszerrel ezelőtt megtörtént.
Egyébként ha imapot használtak volna korábban, akkor most ujra lehetne épiteni a mailboxot. Pop-ról újraépiteni fogalmam sincs hogyan lehetne.

lehet, hogy lépésenkénti ápgréd jobb lett volna, de nincs se 10.8-am sem más, csak 10.11
a fura, hogy az új mail nem is enged pop-ot használni. ilyenkor nagyonkurvaanyázom az apple-t. a híres migration assistant-jával meg minden egyebével együtt.
egy ■■■■■ exchange account-ot see tudok beállítani, de még azt a szerencsétlen freemail.hu-t sem. de hogy akkor miért sikerül mindez az ios-en, meg egy gagyi windowson, azt nem tudom

Mi késztetett kapitányra? (A freemail-problémát másnál is olvastam.)

Ja, freemail nekem is ■■■■ 10.10-en. Rendszeresen, minden indítás után egy idő után kiírja, hogy nem jó a jelszó. Pedig máskor meg megy tökéletesen.

a kényszer az, hogy ez vol a gépen, nem is gondoltam 10.10-re.
az utóbbi időben elmaradtam a osx fejlődésének tanulányozásával

Egyébként a 10.9 nekem rettenetes volt. De a 10.10 az egy nagyon kellemes csalódás lett! De ettől függetlenül nem merek váltani az új rendszerre. Majd az első nagy hibajavítás után esetleg.

Hülyeséget nem akarok mondani, nem ismerem Kapitány urunkat…

Nekem 1 partíción mindig van a legfrissebb rendszerből, de ezt még nem mertem felrakni.