Mac Pro 2009, 4.1 sok érdekességel

Rendben, bízzunk a legjobbakban

Sziasztok,

Megérkezett a 2 db proci, E5520, továbbra is bekapcsoláskor csal felzúgnak a ventik, a gt120 is továbbra is csak magas fordulaton pörög. Lehetne az is, hogy video kártya bajos? Nincs indító hang :frowning: A CPU tálcán nincs error led.

Merre tovább srácok?

Üdv,
Roli

Sajnos bármi lehet. Első körben csinálj egy PRAM resetet. A proci hűtőventik csatija biztosan jól van csatlakoztatva ? Másik vdeokártyával is ki kellene próbálni. Ha nincs Mac-es kártya akkor PC-s kártyával / Pl. : HD5770 , Nvidia GT 710 / is kilehetne próbálni igaz hogy nincs boot képernyő de talán elindul. A memóriák jó helyen vannak ?

Kartya nelkul is el kellene indulnia, az OS is felall. Szoval ha a kartya okozza a bajt, akkor nelkule kellene gongnak lennie.

Köszi a tippeket, este fele csinálok egy PRAM resetet, meg kidobom a kártyát…

Üdv,
Roli

Nem jártam szerencsével, a beteget el kell engedni nagyon úgy tűnik.
Csináltam (volna) PRAM resetet, de nem reagált a billentyűre.
Kivettem a vga-t ugyanaz a jelenség, bekapcs, ventik megindulnak, és nincs “ding” hang :frowning:

Nekem is volt ilyen masinám. A fehér led a bekapcsnál világít, villog, nem pislákól? Most így távoli gyógyítónak álcázva magam itt elcsesződött a 5.1 fw upgrade és az efi elszállt. Már csak abból kiindulva hogy pl a videóventi maxon pörög, vagyis megrottyant a szenzor és efi vezérlés.

Szia, a fehér led folyamatosan világít… és az alaplapon a 5v stby narancson

Üdv,
Roli

Én most végignyálaztam a külföldi fórumokat és nincs megoldás, nem szokott elhalni az efi de itt ez lesz.
Alaplap kuka. Volt egy mac pro bontós, szerelő muki Pesten de most nem találom az elérhetőségét. Talán ő lesz az: klikk

Szia Andor ! Én vagyok az “muki” aki tudás nélkül de nagy lelkesedéssel hobbi szinten csavarozgatom ezeket a gépeket. Javítani nem tudom csak “csereszakember” szinten próbálom feléleszteni ezeket a régebbi strapabíró masinákat.

Hopsz, bocsesz a becenévért, akkor egyszer tőled vettünk egy 6 magosat pár éve, talán, mert akkoriban úgy kellett levadászni őket. Meg hát többet is mindenhonnan. Én már eladtam, 5 perc alatt elvitték, érdekes.

Nem gond a “mukiért” az én név és arc memóriámmal is mindenkinek adok becenevet. Amikor még autómentősként dolgoztam akkor az ügyfeleimet az autójuk típusa alapján próbáltam megjegyezni és volt amikor sikerült.

Sziasztok, akkor feltételezhetően egy rossz upgrade szétcseszte? Ilyenkor a cpu tálcát cseszi szét?
Gondolkodom, hogy ha lenne egy tálca, akkor felébredne-e?

Üdv,
Roli

Szerintem az alaplapot teszi tönkre.

Mindent próbáltak, cseréltek, memót, tálcát, procihűtő lefogató bizbaszok, táp… a gongig nem jutottak el újra soha. Ha fw 5.1 update közben pl nem jó tálca van benne, nem azonos proci, de elég egy áramszünet közben és vége a gépnek. Én is be voltam sz…a mikor csináltam. Az nvidia még felpöröghet az elején mert a szenzor nem tud vele mit kezdeni de aztán be kell azonosítania, de hogy minden ventid pörög ezerrel , vagyis az efi nem vezérel semmit, döglött sajna. Alaplap.

Érdemes lenne vadászni egy deszkát? :face_with_monocle:

engedd el, vegyél egy kuka 12 magos prót most már gombokért és hekkeld rá bármelyik os-t és boldog leszel, ha eddig az a kevéske nem pukkantak el már nem fognak

mi neked a gombokért? mert én rohadtul nem találok olcsó kuka mac pro-t

Hirtelen 314ezerért ott a használtalmán, nem is rég 6-7százért mentek. Szerintem ez már elfogadható ár értük. Aki csak egy picit is komolyabban dolgozik vele szép kis hazánkban két hét alatt behozza az árát. Legyen három -)

Nem fogsz találni. Talán az Ebay-en USA-ból de többe kerülne mint amit a gép megér.