Mondjuk en is gondban vagyok, most kb nincs olyan amire lecserelnem a mid 2010-es 15"-os pro-t.
Ahhoz hogy estenkent leuljek netezni, vagy zenet hallganti boven eleg ez a hackli, raadasul jo buli volt a semmibol osszerakni, ahol a lenyeg az volt hogy minnel olcsobb legyen.
Ez a mostani hackli kb igy indult… par evvel ezelott hozzam kerult a jelenlegi lap ami az akkori tulaja szerint szar, es azt mondta csinaljak vele akarmit, valamelyik barom ugy ratepte az egyik csavar a hazban, hogy kijott vele a tavtarto is amikor kiszedtem. Gondoltam rafogok kombinaltfogoval arra a vacak tavtartora, es leoperalom valahogy, kozben lecsuszott rola a fogo, es vegignyaltam vele a lap hatuljat, akkor ki se probaltam fogtam beledobtam egy dobozba es abban pihent 3-4 evet. Aztan tavaly a koltozesnel elokerult es ekkor jott az oltet, hogy csinalni ebbol valami rohadt jot, ha elindul egyaltalan. Talaltam hozza valami 2ghz core2dou-t amivel elinult, kapott egy friss bios-t, meg az egyik haverom adott egy E8400-t. Azzal mar egesz furge volt, de a 2GB ram amit talaltam az irodaban az edeskeves volt az OSX-nek. Ezt valtotta az E5450, eddig osszesen 37 ezret koltottem ra, persze szep turelmesen folyamatosan vartam a legjobb vetelre. Kb 6 honapja kezdtem. Ami szep benne, hogy amikre cserelni fogom azert egy vasat se fizettem. :)
Most ilyen cuccok vannak benne -> es ezekre lesznek lecserelve (mar minden megvan hozza, csak ido kellene):
Asrock 4Core1600Twins-P35 -> Asus P5Q SE PLUS
Intel E5450@3,80Ghz
4x2GB@800Mhz DDR2 Kingmax -> 4x2GB HyprX 800Mhz DDR2
ASUS GTX570 DirectCU II 1280MB
Arctic Freezer 7 PRO -> Arctic Freezer 13 PRO
Season S12II-520
SB Live digital 5.1 -> ESi Maya44e (Ez majd a masik hacklibol jon ki, ha lesz helyette egy olyan usb-s amin van optikai kimenet)
Ami megvolt hozza:
Corsair CSSD-F60GB2
Samsung P2770HD
Apple Keyboard
Logitech MX400 (Ezt valami jopofa razer-re akarom majd lecserelni)
Ami kijon belole par ezresert felrakom a ph!-ra abbol pedig veszek bele az ebay-en egy minipcie->pcie + original apple wifi+bt kartyat, hogy legyen native airport. Remelhetoleg az uj P45-os laban el fogja erni stabilan a 4,2-4,4Ghz-t, a prociban ugyanis van kraft boven, csak ez a mostani franya lap meg memoriak nem engedik.
Ha ez megvan akkor johet egy szep haz, ami nehez menet lesz, mert nagyon ■■■■ allapotu hazak vannak a hasznalt piacon… faragni meg nem sok kedvem van, plusz nagyon szerszamaim sincsenek hozza. Amugy nagyon kis halas dog lett, piszok gyors a korahoz kepest, az osszes energiakezelesi funkcio mukodik benne.