Milyen vas milyen OS-t bír meg?

Mondjuk en is gondban vagyok, most kb nincs olyan amire lecserelnem a mid 2010-es 15"-os pro-t.
Ahhoz hogy estenkent leuljek netezni, vagy zenet hallganti boven eleg ez a hackli, raadasul jo buli volt a semmibol osszerakni, ahol a lenyeg az volt hogy minnel olcsobb legyen.

Ez a mostani hackli kb igy indult… par evvel ezelott hozzam kerult a jelenlegi lap ami az akkori tulaja szerint szar, es azt mondta csinaljak vele akarmit, valamelyik barom ugy ratepte az egyik csavar a hazban, hogy kijott vele a tavtarto is amikor kiszedtem. Gondoltam rafogok kombinaltfogoval arra a vacak tavtartora, es leoperalom valahogy, kozben lecsuszott rola a fogo, es vegignyaltam vele a lap hatuljat, akkor ki se probaltam fogtam beledobtam egy dobozba es abban pihent 3-4 evet. Aztan tavaly a koltozesnel elokerult es ekkor jott az oltet, hogy csinalni ebbol valami rohadt jot, ha elindul egyaltalan. Talaltam hozza valami 2ghz core2dou-t amivel elinult, kapott egy friss bios-t, meg az egyik haverom adott egy E8400-t. Azzal mar egesz furge volt, de a 2GB ram amit talaltam az irodaban az edeskeves volt az OSX-nek. Ezt valtotta az E5450, eddig osszesen 37 ezret koltottem ra, persze szep turelmesen folyamatosan vartam a legjobb vetelre. Kb 6 honapja kezdtem. Ami szep benne, hogy amikre cserelni fogom azert egy vasat se fizettem. :)

Most ilyen cuccok vannak benne -> es ezekre lesznek lecserelve (mar minden megvan hozza, csak ido kellene):
Asrock 4Core1600Twins-P35 -> Asus P5Q SE PLUS
Intel E5450@3,80Ghz
4x2GB@800Mhz DDR2 Kingmax -> 4x2GB HyprX 800Mhz DDR2
ASUS GTX570 DirectCU II 1280MB
Arctic Freezer 7 PRO -> Arctic Freezer 13 PRO
Season S12II-520
SB Live digital 5.1 -> ESi Maya44e (Ez majd a masik hacklibol jon ki, ha lesz helyette egy olyan usb-s amin van optikai kimenet)

Ami megvolt hozza:
Corsair CSSD-F60GB2
Samsung P2770HD
Apple Keyboard
Logitech MX400 (Ezt valami jopofa razer-re akarom majd lecserelni)

Ami kijon belole par ezresert felrakom a ph!-ra abbol pedig veszek bele az ebay-en egy minipcie->pcie + original apple wifi+bt kartyat, hogy legyen native airport. Remelhetoleg az uj P45-os laban el fogja erni stabilan a 4,2-4,4Ghz-t, a prociban ugyanis van kraft boven, csak ez a mostani franya lap meg memoriak nem engedik.
Ha ez megvan akkor johet egy szep haz, ami nehez menet lesz, mert nagyon ■■■■ allapotu hazak vannak a hasznalt piacon… faragni meg nem sok kedvem van, plusz nagyon szerszamaim sincsenek hozza. Amugy nagyon kis halas dog lett, piszok gyors a korahoz kepest, az osszes energiakezelesi funkcio mukodik benne.

Nekem az iMac vonal mindig szimpatikus volt. A gep szamomra teljesen alkalmas a mindennapi feladatokra otthon es ha rebootoltam Windowsba, akkor megfelelo teljesitmenyt nyujtott a jatekokhoz is. Az aktualis iMac viszont szamomra pont ezert nem megfelelo, mert keves az 1 pixelre juto FLOPS. Pl. nekem akkor lenne tokeletes, ha az aktualis csucs iMacet kerhetnem nem retina kijelzovel. Probaltam ugyonarra a felhasznalasra a retina iMacet es nem az igazi. Eleve Windows alatt halalos a retina, nem beszelve arrol, ha megprobalom megtolni jatekokkal. A legelso retinas iMacen, ha nem retina modban inditottam a jatekot, sokkal pixelesebb volt a kep, mint az azelotti, nem retinas tarsan. Ertem en, hogy az iMac nem jatekgep, de nekem eddig pl. erre is jo volt ma viszont mar nem az.

Meg nem tudom mi lesz a sorsa, de soha nem dobnam ki, az egyik legszebb mac amit gyartottak. Lehetseges kulonben hogy taphibas. Lehet ezekhez meg tapot szerezni?
Ha ugy dontok hogy kibelezem gondolok rad :) Amugy elokerestem van bent egy yamaha scsi cd iro. Egy vagyon volt anno de marhara szerettem ;)

Inkabb vegyel hozza egy normalis modern atx-es tapot, ahhoz kelleni fog egy adapter es mar mukodik is. Az irodaban egy chieftec tap volt igy a powermaciban, ha jol emlekszem. :)

Amikor az enyemben megallt a tapegyseg, akkor olyan megoldast kerestem, ami elfer a jelenlegi tapegyseg hazaban, igy erre az FSP300-60GHT modellre esett a valasztas. Kiszedve a tapot az eredeti hazabol, siman atrakhato az MDD tapegysegenek hazaba, az eredeti MDD vezetekeit megfeleloen visszaforrasztva, pedig eszrevehetetlen a modifikacio. Nekem ezek utan, mivel nincs 48V a PC ATX-ben, ezert nincs ADC monitor tamogatas, valamint nalam nem megy a firewire HDD bus taplalt modban (de itt lehet az MDD korabeli HDD haz adta meg magat).

Koszonom a tippeket utanajarok!

Hát… sztem az Apple soha nem fog fellépni a hakli ellen. Olyan terület ez, ahol ők is csak lábujjhegyen, előmelegített sziklamászó cipőben osonnak. Annyira marginális, és az a nap, amikor először perbe fognának valakit, lenne a cég vége. (Képletesen offkóz.) Másrészt meg, kell ennél jobb reklám? Aki nem ismeri a márkát, de meglátja, sokkal nagyobb eséllyel fog macet venni később, vagy ipad/iphone vásárlóvá válni. Vásárol a store-ből szoftvert/zenét/kismacskát. És ez jól is van így.

Hat, szebb nem lett, csak gyorsabb. A zsir uj Asus P5Q lap igazi szivas volt, 366-os FSB-t sem sikerult elerni vele… viszont az “uj” hyperx ramoknak es az uj hutonek hala a regi P35-os Asrock lapban mar siman viszi a 444 fsb-t, es igy megvan stabilan a 4Ghz. Olyan 70 fok kornyeken tudja tartani 100%-terheles mellett. Nagyjabon ennyi van ebben az egesz kocerajban, de modfelett elegedett vagyok, ugyanis nem egesz 2 tank uzemanyag arabol jott ossze ez az egesz. Most mar tenyleg kell egy haz, mar a tap se fer be, ezen azt hiszem nem fogok sporolni, valami nagyon elegans minimalista dobozt fog kapni.

1 kedvelés

Na itt egy szép Hackintosh megoldás:

Nem rossz, de azert ez draga mulatsag meg mindig. :)
Amugy elegansabb megoldas lett volna leszedni az uj xeon-ok kupakjat, es akkor nem kellett volna mokolni, es mivel az intel sporol es nem forrasztasztja a kupakot hanem csak pasztat rak koze, ezert meg a hutese is jobb lett volna.

1 kedvelés

Nem létezik olyan PC konfig amihez nincs szükség egy nem támogatott operációs rendszer telepítéséhez bizonyos szintű számítástechnikai jártasságra, tudásra.

Kompatibilis hardvereket és tanácsokat itt találsz: https://www.tonymacx86.com/buyersguide/february/2018/

1 kedvelés

Tudas es megfelelo tapasztalat nelkul egyik gepre se megy fel… foleg nem notebook-ra.
Amugy ami core2dou arra fel fog menni a 10.10.

1 kedvelés

De csak ha van benne rendes videókártya, nem? (mármint ha élvezhetően akarja használni)

Asztaliak közül 2009-es mini vagy 3,1-es Mac Pro.

E8400+9600GT-n hibátlanul fut a high sierra, mondjuk nem gyors.

Csak gondoltam érdemes megemlíteni, megkérdezni, hogy pl a régi fehér macbookon nem megy, hiába core2duo

Nem HS volt a kérdés.

Nekem van egy utolsó, 2010-es C2D fehér, amin nekem Kapitány van, de fölmegy saját jogán a HS is, munkatársamén az van, megy az, de nem sebssségbajnok, na (mondjuk ebbe a típusba akár 16 giga RAM-ot is bele lehet gyömöszölni).

Ha csak a hangkártya firmwaret akarod frissíteni, nem megoldás egy akármilyen windowsos gép? core2duo-n még elmegy a windows 10, az pedig letölthető talán 30 napig ingyenesen (vagy rögtön windows-zal veszed)

Rákerestem, valóban, DE:

NOTE: To update Symphony I/O firmware you will need to connect the unit to a Mac running OS 10.10 or lower

Ha erről a kártyáról beszélünk, akkor maximum 10.10 jó neki, de kisebb lehet. Ha van otthon egy régebbi mac-ed, akkor azon érdemes lehet megpróbálni: