Online marketing / online ügyvitel, webshop

Sziasztok,

Előre szólok, nem értek a témához… De az elmúlt években hallottam ezt-azt. Nem tudom mi működik belőle és mi lehet igaz.
Egy cégnek szeretnénk átalakítani egy kicsit a reklám és értékesítési rendszerét. Eddig jobbára országonkénti disztribúciókkal üzemelt, de már érezhetően kihalóban ez a kötöttség.
A kérdésem egyik része az alábbi.

 • Érdemes lenne-e (megéri-e) lecserélni a meglévő (nem tudom milyen) raktár-készletnyilvántartó rendszert egy másikra (de ez is összekapcsolható vele…valamilyen módon). Az ok egyszerű: egy korszerű nemzetközi webshop-ra (de csak angolul) és egy B2B rendszerre van szükség ami figyel egy raktárkészletet. Jelenleg is létezik egy B2B felület, de akadnak benne döccenők.
  Próbáltam kutatni a világhálón ilyen online megoldásokra, de lövésem sincs mit kell ezeknél nézni.
  Havi x-100 dolláros/eurós… de szerintem nekünk ezek feleslegesek.
  A jelenlegi egy windows szerveren fut egy internetelőfizetés végén. Effektív egy kimaradás során ellenőrizhetetlenné válik a készletlekérdezés…
  A kérdés másik fele:
 • Jól hallottam-e, hogy létezik/nek olyan cég/ek magyarországon akik kifejezetten a szoc-hálók reklámjaira, kezelésére vannak speciálizálódva? Nem értünk a reklámozáshoz és időnk sincs rá ezzel foglalkozni.

Köszi

Igen, számos tanácsadó cég foglalkozik kizárólag online marketinggel (adwords, Facebook, YouTube, trackingelt hírlevél, seo ill már önálló területté nőtte ki magát az analitika, webshop eseten elengedhetetlen a felhasználói szokások megismerése.

Ez eddig oké… De annyira értünk a facebook-hoz is, hogy belépek, elolvasok két sort (…és elegem is van belőle).
Erre kellene valami “brigád” :-) …akik ezt átlátják…stb.

Ez csak szándék és pénz kérdése: ha kell, megírják még a szövegeket is.

Gondoltam hogy nem ingyen toljak :-)
Merre erdemes keresgelni? Van valakinek valami tapasztalata, ismerettsege ilyen teren?

:) Ok, úgy értettem, hogy van olyan cég, amelyik vállalja a content kezelést is, mert jól jön nekik a pénz, de ez nem aranyszabály.

Alapvetően 2 lehetőség van (a multi reklámügynökségeket most nem idevéve):

 • Nagy mennyiségű, gyors reakciót igénylő projektek esetén megbízol egy ilyen kis SMO ügynökséget (kettő ilyet ismerek, az egyikkel dolgoztam együtt, mi szállítottuk a kreatívokat, ők vitték a kampányt, őket merem ajánlani)
 • Kisebb mennyiség (néhány adwords kampány-kezelés, site analízis) esetén érdemes megkeresni egy senior tanácsadót magánemberként/cégként – mivel ebben a szakmában mindenki maszekol –, aki szabadidejében megcsinálja. Ennek előnye, hogy biztosan nem egy juniornál landol a meló, valamint olcsóbb tud lenni, mint egy ügynökség. Nekem 2 ember is dolgozott/ik így, akiket tiszta szívvel merek ajánlani. Ha érdekel, átküldöm pm-ben.
1 Like

Megkoszonom az elerhetosegeket.
Jelenleg epp kontinensen kivul, de ha visszaerek atragjuk magunkat rajta :-)