Otthoni média rendszer kialakítása

Mondtam masik userel neztem. Es amikor apple tvt vettem akkor az infuset is 16,99 volt.

image

Eddig nem is figyeltem, hogy én még az infuse pro 4-t vettem meg, viszont most olvasom, hogy nem kapott ingyenes infuse 5 frissítést, vegyem meg újra…

Ez nagyon érdekes. Mert ha megnézem a telefonomon, akkor látom ezt a verziót. És tényleg ennyibe kerül (kb 5500 Ft). Én a sima Infuse-t “vettem meg”, azaz ingyen volt, és abban fizettem elő, kb évi 2eFt. És abban van alkalmazáson belüli vásárlás, ami örök licencet jelent.
Megnéztem most mindkét verziót, ami furcsa, hogy ugyanaz a verzió, ugyanakkor frissístették ugyanazzal a frissítéssel. Szóval nem is értem, hogy miért van ez a két külön verzió. Aztán az is lehet, hogy ha megjelenik az új verzió, akkor az előfizetéseseknek tovább megy a verzió frissítése, míg az Infuse Pro 5 megmarad és nem frissül. Mint ahogy az Infuse 4 vásárlók jártak úgy, hogy 1 év sem telt a megjelenés óta és már nem kapnak frissítést.
Bár amúgy sok helyen olvastam, hogy a felhasználók ki vannak akadva az árazás politikájukkal. Megértem.
Szóval nekem most eddig 2eFt-omban van.

Megnéztem az iTunes oldalon a két alkalmazás leírását. Egy az egyben ugyanaz, még az előfizetés részletei sincsenek benne. Csak annyi, hogy az egyik 15$, a másikban pedig van az Infuse Pro - Lifetime, ami 45$.

Itt a screenshot az Apple TV-ről, amiben látszik, hogy benne van, hogy jár az előfizetés mellé a v5, v7 frissítés is…:
IMG_3183

En megvettem igy az 5 nem kinlodtam vele. Igazabol ennyit meger. Amugy iden tavasz/nyar kornyeken igerik a 6os verziot.

én használom a 4-et, bár most szórakozik felirat letöltéskor annyit ír, hogy nem sikerült, de ezenkívül minden rendben megy, lehet majd 6-ra frissítek egyből

En biztosan frissitek szerintem. Mondjuk igazabol nincs vele bajom, egyedul az hogy randomban miert toltogeti be olyan lassan az albumboritokat.

(Én pedig épp BT-hangszórót keresgetek, de majdnem csak vicc-kategóriában: a tűzrakóhelyhez. meg is van a jelölt, de nem mondom meg, nem Bose, nem Beoplay, nem izé… :))

Kétnapja amazon.de minden b&o bt hangfal 40-60% akcióban volt. ha nem sürgös ajánlom a camelcamelcamel.com weblapot.

… 100 euró alatt, megalkuvó vagyok.

Kösz a tippet, legfeljebb az XB20-as jöhetne szóba, de problémás, ahogy behazudják a 20 Hz-es alsó hangfrekvenciás átviteli határt (nem csupán ennél a típusnál).

Végül ez történt, amit javasoltál. Tökéletesen elégedett vagyok. Azt hiszem, a bąszódás, amivel egy olcsóbbítás összességében járni szokott, nem érte volna meg. Sőt, a router is új, így menten kiderült, hogy a UPC 120 megabitet ad (november óta:), csak a jó öreg FritzBox n-es wifije kevés volt hozzá.

Most persze itt a dilemma, hogy Netflix vagy HBO… persze a gyerekek szerint egyértelmű.

1 kedvelés

Fúj, de aljas, nemá’

Nincs saját tapasztalatom vele de jó véleménnyel vannak róla és az ára sem vészes: https://rendeljkinait.hu/blitzwolf-bw-as1

Nyársaláshoz tökéletes lehet :)

Lehet inkabb az “otthoni halozat” topikban lenne a helye (ha igen rakjak at az adminok, pls thx).
Szoval: volt mar itt nekem bajom ezzel, irtam, hogy a fire tv2 az itthoni halozatrol (Syno Nas-Asus router- 1000s kabel, n-s wifi) kabelen is beszaggat nagyobb terjedelmu filemknel. Most, probalvan elszakadni az amazonos lejatszoktol, kiprobaltam egy MI Boxot, amin nincs lanos cstlakozo igy maradt a wifi, es ezen ugyan az a film ugyan azon kornyezetben (ertsd Kodi ugyanazon utolso verzioja) nem szaggatott. Ezen felbuzdulvan kirantottam a FireYVbol is a kabelt, es wifivel csatlakoztam a rendszerre. Lass csoadat, szaggatas nelkul viszi a filmet. Kerdes hol van a doglott kutya elasva? (kabelt mar probaltam cserelni a Nas-router ill a router-firetv viszonylatokban is. (utp 5e, 6 kabelekkel)
mit dobjak ki?

Valoszinuleg siman csak vaccak a firetv kabeles megoldasa. Hasznald wifin.

UPC modem, Amplifi router, Syno, Apple TV. Infuse, HBO.

A június eleji iOS frissítés óta annyira akadt a lejátszás, hogy semmit nem tudtam lejátszani a NAS-ról. Az HBO viszont hibátlanul ment. Épp adódott egy Infuse frissítés is, némi káromkodás után beadtam a derekam, és frissítettem 6-osra. Természetesen semmi nem oldódott meg…

Nézegettem, mi a fenét lehetne állítgatni (mezei user számára nincs sok lehetőség, a legtöbb megoldási javaslat szerint Match frame rate bekapcsolása, restart, reset, esetleg ráolvasás segít, persze egyik sem működik). Nincs sok lehetőség, wifi eddig is 5GHz-en volt, IP eddig is fix volt, Syno metaadatait lehet törölni, mindent újraindítani.

Ahogy nézegettem a beállításokat, azt találtam, hogy SMB-s a megosztás. Az egész lakásban nincs egyetlen windows-t futtató hardver, szóval nem tudom, miért így volt beállítva.

Átállítottam a megosztást afp-re, és majdnem meggyógyult a stream. Érdekes, hogy Syno 6-on egyszer megakadt a film (fél perces buffering), Syno 5 alatt egyetlen lag sem volt. Ez persze lehet véletlen is, mert eddig csak egyetlen kísérletet tettem (mivel HBO-t néztünk az elmúlt hetekben).

Ami még érdekes, hogy eddig a wifis kapcsolat az ATV ébresztése után általában 20 megabitet tudott. Ha újraindítom, felugrik valahova 30 és 120 közé, de pár perc múlva visszaesik. Amikor laggol a film, a sebesség általában 10 alatt van. Ilyenkor újraindítom a tvOS-t, és megint oké pár órán vagy pár napon át.

Most afp-n 30 megabit lett az alap, és úgy tűnik, nincs lag, bár csak egyetlen mozit néztünk meg.

Tanulság nincs, hacsak az nem, hogy egy évekig jól működő rendszerről milyen keveset tud az ember – én legalábbis elfelejtem a részleteket. Aztán az Apple változtat valamit, és széthullik az egész : )

Kérdés meg csak annyi, mint eddig is: mi a fenétől ilyen lassú a hálózat, ha az Apple tíví az újraindítása után simán tud száz megabitet?

(Jut eszembe, az egész setup tomigonzo tanácsaival állt össze annó, így két évvel később is köszönöm mégeccer:)

Nekem most inkább a syno néz ki bűnösnek. Utóbbi hetekben olyat lassult a nasom kezelesben, hogy néha elborít az ideg. Már a belépés katasztrofális. App kezelés borzalmas. Az már csak mellékes, hogy a smart home servert (openHab) minden nap (-talan éjfélkor) leállítja. Ha újraindított mosolyogva üzemel egész nap. Saját appjaval sem apple tvn sem Samsung tv N nem kívánkozik a gyerkőcnek elindítani egy pompom-ot sem (nem 4kban ugye;). Mert addigra elalszok (a gyerek nem). Szóval nem.volt kedvem utánna turni de valahol a synoval van a gond szerintem

Nalam anno amikor ilyen volt hdd halal lett a vege. Kicsereltem es megtaltosodott.

Két HDD van benne. Megnézem, mi van, ha a másikról jácc.

Remek jövőkép. Köszi ;))) :/