Roller

Elgondolkodunk a minap, hogy az egész családnak vennénk rollert. Viszont azon kívül, hogy gyerekként szerettem, semmit sem tudok a mostaniakról.
Szóval elsősorban városi közlekedésre vennénk. Fontos az összehajthatóság, hogy (tömeg közlekedési eszközön is) lehessen szállítani. Ezt a paramétert leszámítva semmit sem tudok.
Az első kérdésem a kerek mérete és anyaga: számít a méret? Milyen csapágyas és milyen anyagú kereket érdemes venni? Fékek terén van eltérés? Mert eddig csak olyat láttam, ami a hátsó kereket dörzsölve fékez. Létezik nem koptatós megoldás is? Milyen márkát érdemes venni? Mire kell még odafigyelni?

Én gyereknek kerestem rollert (ezek mind kiskerekűek), végül a Decathlonból kapott 175mm kerékátmérőjűt. Ez nagyon fontos a magyar útviszonyok ismeretében. Egy-két kilométert el lehet vele gurulni, de efölötti távra szerintem nagyon fárasztó lenne, mert folyamatosan az úthibákra kell koncentrálni, miközben meglehetősen ráz.

Ha valóban közlekedni akartok, legalább 200mm-es kerekűt keress.
Amúgy a kickboard lehet még érdekes (sosem próbáltam sajnos) – nézz rá esetleg arra is: http://bit.ly/28IqCln

1 Like

Este irok, 15 evet aggressiven koriztam…

Ahogy III irta minel nagyobb kerek. Kickboard nem lesz jo ilyen utviszonyokra. (En toltam vele amugy mokas). Gorkori nem johetne szoba?

Vannak a xsjado korik amik alapban aggressiv korik (extrem sporthoz) de mivel ma mar ezek a korik modularis felepitesuk tudod cserelni a sint, kerekeket es a bakancsot. (Markafuggetlenul). Ezekt a korikat cipovel tudod felvenni es profi bakancsok, vesztek ra egy fitnes sint es kesz (ezt hivjak powerbladingnek).
https://www.grindhouse.eu/shop/inline-skates/xsjado-skeleton-iii-grey.html?gclid=CP6J2NCot80CFbEW0wodpekC6w

Ui.: bocs telorol potyoreszek :)

Köszi, de mindenképpen rollerben gondolkodunk. (nekem van amúgy fitness görkorim amivel nagyjából jó is lenne közlekedni).
Ha ez a Kickbaord a három kerekű akar lenni, akkor olyat nem akarok. A nagy kereket amúgy gondoltam, mert annak idején a görkorinál is felmerült.
A kérdés még, hogy milyen márkát érdemes vagy milyet nem? Vagy a roller annyira egyszerű, hogy nem lehet elrontani (mármint gyártástechnológiára vonatkozóan)?

Olcso husnak hig a leve, ami borzalmasan olcso olyan is lesz. Elmesz megnezed latni szerintem mi az ami rendesen megvan csinalva, de ha csak gurulgatni nem kell tul gondolni.

Kicsit off: regen amikor koriztunk es berobbant a roller mania a fiatalabbak kozott mindig egy viccel huztok oket:

  • tudod melyik a legbevalalosabb trukk a rolleresnek?
  • amikor beadja otthon hogy meleg. :p
2 Likes

En itt neznek korul: https://www.decathlon.hu/C-186572-varosi-roller itt ki is lehet probalni.

1 Like

Szerintem siman jok a Decathlonos rollerek, eppen multkoriban neztem. Nem is horror az aruk, van hozza kerek utanpotlas, szabvanyos csapahgyal szereltek (konnyen takarithato, cserelheto). A vazban meg nagyot mutatni ugysem lehet. Ezek is megfeleloen vannak erositve az adott testsulyhoz.

Igen, ma én is megnéztem a belinkelt oldalt, tényleg egész elfogadható áron kaphatóak.

Ha már csapágy, mennyire számít, hogy ABEC5 vagy ABEC7?

nem sokat, fiatalabb koromban tavasztol-oszig gorhokiztunk amikor nem volt jeg, semmit nem lehetett eszre venni pedig kapta a terhelest,

1 Like

Mindl nagyobb a szam annal jobb amugy kemenyseget jelol. Abec 5 jelenleg mar az alja a kinalatnak 7 mar jobb verseny szinten 9eset hasznalnak (nyilvan annal tartosabb). De ez sima gurulgatasnal mindegy. A vizet keruld, evente egyszer tavaszal kiszeded, szedd le a fedelet (ha bonthato) egy napra benzinbe rakod meg porgeted neha, ujra bekened gepzsirral es kesz.
Viszont esoben ne menj vele a pocsojakat keruld ki.

2 Likes

Sikerült végül beszerezni őket?

Nem, de majd idővel biztosan :D Az a baj, hogy nagyon sok mindent kell még venni. Pl új iPhone, új Watch, új Apple TV :D
Na jó, amúgy nem ilyenekre gyűjtök, hanem mosógép, szárítógép, matrac… :D Ja és a fentebb írt Apple termékek közül csak az első van, a két utolsót meg csak akkor veszek, ha kijön az újabb modell… :D

Jó most már lassan vége a szezonnak,bár a suliba járósnak is simán jó egy roller pl…:D

Ha esetleg mégis kellen roller,tudom ajánlani őket!

(ez itt a reklám helye): http://www.skateworld.hu/

Más nem a gyerekeknek olcsóba kijönne egy-egy roller,ha már másoknak az almás dolgokra fáj a foga…:D

Kellemes napot! .)

Szaisztok!

Lassan újra szezonja lesz a rollernek, korinak.
Valaki vásárolt végül magának utcai rollert?
Én magam is elkezdtem gondolkozni, hogy munkába járásra, rohangálósnak jó lenne valamit beszerezni, autó helyett, mert nagyrészt úgy is csak a parkolóban áll.
Azért roller, mert nem nagy, mint egy kerékpár, és nem kell csere cipő, mint egy korihoz.

Szeged alapvetően lapos város, tapasztalatom alapján viszont elég gödrös, buktatós járdahálózattal.
A fentebb linkelt skateword-be el fogok menni, hátha tudnak segíteni dönteni.

Valakinek közben lett-e bővebb eszköz tapasztala?

Első gondolatom az volt, hogy ne ajánljam a korit, de azt amúgy sem akarod :) Amúgy csak azért nem ajánlom, mert nagy melegben elég könnyen le lehet izzadni pár száz méter után is. Nem tudom, hogy rollerrel van-e ilyen hátrány.

Szerintem van amugy ha a cipocsere a gond akkor xsjado es fitness sint ra :)

Ha többet mész vele, mint 1-2km, akkor NAGYkerekűt vegyél. A múltkor 175mm-es kerekű Decathlon (Oxelo?) rollerrel kísértem ovis biciklistákat (épp hasonló sebességgel tudunk haladni), és azt kell mondjam, ezt nem vállalnám mindennap. Sík aszfalton teljesen oké lenne, de a szokásos ■■■■ék járdákon fárasztó és veszélyes vele menni.

Ha valóban közlekedni szeretnék, minimum ekkorát vennék: http://skateworld.hu/hu/Roller+-+Extrém++Roller/Felnőtt+Roller/Worx/Worx+Wall+Street+230mm+roller/pr-18-200-935-7118

Egyébként igen, az utcai rollerrel való közlekedés engem agyilag fáraszt le, hogy figyeljem állandóan az úthibákat, hogy ne essek el :)

Megszokod, mi amikor ejjel nappal koriztunk meg azt is megtudtam mondani a varos melyik reszen milyen a beton :D