Szkennelés

Nem tudom eldönteni, hogy soft, vagy hard témakör. Inkább is-is. Szóval van nékem egy jóképű HP Scanjet 4370 szkennerem. Sajna már nem adnak ki hozzá új “drivert”-t, 10.8 az utolsó támogatott rendszer. 10.10 alatt rá tudom venni valahogy a működésre?
Esetleg egy olcsó multi 10k-ért (pl. HP 1510)? Csak a számlák, papír alapú dosksikat digizem be, hogy meglegyenek. Fotó már nem jellemző, azokat már bevittem a régi géppel.

inkább iOS vagy androdra szedd le az office lens appot. probáld ki, erre szerintem felesleges egy scanner.

Esetleg egy Win XP emulálása, arra minden bizonnyal van driver.

nekem is hasonló bajom volt a saját szkenneremmel, az egy hi-end darab (Umax/Microtek), és a gyökér gyártó egy csomó ideig nem adott ki hozzá inteles szoftvert, már kezdtem anno kétségbeesni, mikor rátaláltam a VueScan programra, azóta ezt használom, imádom (nagyon jól paraméterezhető, iszonyatos képességekkel) - talán neked is segítségedre lesz!

http://www.hamrick.com

Köszi a tippeket!

XP helyett akkor inkább linux …

Jópofa ez a vuescan :

A 64 bites azt írja, nincs 64bites driver hozzá, töltsem le a 32 bitest.
A 32 bites azt írja, nincs 32bites driver hozzá, töltsem le a 64 bitest.

van 64 bites

64bites mi?

  • Hogyan telepíthetek az OS X mellé linux-ot. Bootcamp csak a Windows-t támogatja?

szerintem a hp-t kerüld a jövőben. volt egy fasza színes lézeres multifunkciós gép, és win 7/8 alatt az istenért sem nyomtatott ‘bonyolultabb’ pdf-eket, mert talán elfogyott a memória hibaüzenetet küldött. hp szervíz kijött, órák alatt próbálta cserélgetni az eszközeit, mire kiderült. lett egy teljesen hibátlan ámbár használhatatlan eszköz… trükközni nemtudtam, hogy xp-ről osztom meg, nem oldott meg semmit.

Virtualbox, Bridge-elt kártya hálózati móddal, valamilyen Linux rajta és akár fel is csatolhatod hálózati meghajtóként a virtuális linux lemezét, amire a scann menne. Én így tudnám legegyszerűbben elképzelni. Bootcamp-el mindig op rendszert kéne váltanod, ha szkennelni szeretnél…

1 Like