Szünetmentes

Tudtok ajánlani szünetmentest otthonra?

Nemrég volt egy rövid áramszünet, miközben játszottam PS4-en. Legfőbbképpen ez az egyetlen eszköz, ami kritikusabb, de ha már veszek szünetmentest, akkor több eszközt is rákötnék.

Nagyon max, ha minden maxon megy kb 500W-ot érhet el minden. Ebből a PS4 250Watt. Ami több játék mérései alapján max 150Wattot fogyasztott. Tehát ez az 500W nagyon durván számolva lenne igaz, ha épp akkor minden 100%-on megy.

Amit keresek az az, hogy

  • Sima konnektoros legyen, ne tápkábeles.
  • Legfontosabb a minőség, de persze jó lenne, hogy ha legalább 5-10 percig bírná max teljesítményen.
  • Árban nagyon max 30eFt-ot szánnék rá.
  • Nem kell semmilyen szolgáltatás hozzá, azaz szoftver hozzá vagy gép kikapcsolás vagy értesítés, stb.
  • Láttam olyat, amiben van túlfeszültség elleni védelem is. Jó lenne, ha ilyet tudna, de fontosabb ettől, hogy tovább bírja inkább.

Igazából nem ismerek egyetlen egy márkát sem, hátha ti tudok mondani olyat, amit biztos nem szabad megvenni, vagy ami biztos tuti gyártó…
Ahogy néztem, nem biztos, hogy 30-ért kapok olyat, ami max terheltség mellett képes 5-10 percig kibírni.

ACO, első körben amazonon. De ennyi pénzért ilyen tudású nem nagyon lesz.

Nekem volt egy APC-smart szunetmentesem otthon. Igaz “csoppet” nagyobb kategoria (3000VA).
Nem volt sok aramszunet, en szimplan az aramszolgaltato amplitudoi miatt epitettem be. Tobb “minosegi” szorakoztato cucc, meg gep erzekeny a nagyobb aramingadozasokra. Full terhelesen 30-45percet birt nagyjabol.
Egy gond volt vele… Kicsit forgatta a villanyorat :-)
Mar nem emlekszem milyen idokozonkent, de csinalt magan full reviziot. Ilyenkor formazza az akksikat…stb. 3-4 evente mar illdomos akkut cserelni bennuk, aminek azert megkerik az arat. Nekem 2x 30-50e huf volt (mar nem emlekszem pontosan). A kisebbekbe is 15-20e korul van egy akksi.

En mar inkabb a tulfeszvedelemre koncentralnek es a bejovo viz lagyitasara :-)
…a szunetmentes helyett.
ps.
Bar ha okoshazat terveznek, akkor muszaj lenne egy szunetmentes a kozpont melle… De nemigen gondolkodom ebben. Inkabb torekszem a zero energiafelhasznalas iranyaba. (bar most nagyon beleturtak a napelemes sztoriba torvenyi oldalrol // megszuntetik az eves elszamolast – rohadjanak meg)

3 Likes

Kicsit off de remélem nem haragszik meg @idioty, én inkább powerbankot keresek, amire 230V eszközt lehet dugni. Mint pl egy ilyen

De ezeknek a cuccoknak nem túl bőbeszédű a leírása. Ami fontos lenne, hogy legalább 2 órát elbírjon egy dj kontrollert. A cucc tápja maximum 40W tud leadni szóval nem kell brutál teljesítmény de ezt hoznia kell 2 órán keresztül.
Hátha valakinek van már ilyen tapasztalata pl @underscore?

Én 20 éve hurcolok magam után (“stúdió” – iroda – lakás – ház) 2 db APC-t (600 és 650 VA), néha nagyon jól jönnek.

És van olyan gyártó, akinek a termékét kerülni érdemes?

En anno egy ilyet vettem ebayrol:
https://www.ebay.de/itm/DELL-H914N-0H914N-UPS-1000W-EXTERNAL-BATTERY-POWER-SUPPLY-1000VA-4-6A-USV/201590862486?hash=item2eefc07296:g:c9UAAOSwMHdXRLRb

Kicsereltem benne a 3 aksit es megy hiba nelkul. Errol mennek a gepek hangfalak monitorok micro server stb igy kb egy 45 percet bir ki ha csak a 30w-os nas megy akkor 380 perc ;)
Egy baja van, hogy hangos, dolgozni nem lehet mellette, igy a szomszed helysegben dugtam el. Viszont sokszor megmentette az eletem…

Passz, de egy APC-vel biztosan nem lősz mellé, én azóta nem követem a fejlődést.

Én itthon épp egy használtan vásárolt APC BackUPS 900-at tettem a mikroszerver + mikrotik elé, jelenleg 40-42W között esznek. Még nme próbáltam meddig bírja, ha elmegy az áram.
Rendezvényre APC Smart UPS 3000VA-t hordok, berackezbe, kerekeken, fiókkal. Keverőállás, vagy szinpad alatt, fény-vizuál rendszerek ellátására pont jó, csak kb 70kg.

1 Like

handras beszélgetett most egy sráccal, aki drónokhoz forgalaz powerbankokat, amik mind tudnak 230V-at.Itt van kisebbtől nagyobbig. Gondolom ha írsz neki, hogy mit szeretnél, segít belőni, hogy mekkora teljesítmény lenne neked optimális.

Azok az árak nevetségesek amiket ő ott feltüntet :D

Ahogy solar írta, ez egy vicc.

Csak egy opcio, árat nem hasonlítottam semmihez, mert még soha nem kerestem hasonlót sem. :)