Te mit csinálnál a helyemben?

Iskolában történt,

Zente rendkívül jó tanuló, akkor is, ha nem tanul, ha nem figyel órán keni-vágja, kívéve az angol helyesírást.
Osztályfőnöke versenyekre küldözgeti, ugyanakkor valamiért piszkálja, sőt velem, mint szülővel is pökhendi, de én még nem szóltam rá egy rossz szót sem. Múltkor azt állította, hogy gyerek hazudik, majd olyat kent rá ami nem volt igaz. Más mellé ültette, hogy ne szórakozzon, majd óra végén a kislányt megkérdezte, hogy Zente zavarta e őt órán, a kislány azt válaszolta, hogy nem! De az osztályfőnök -Tündike néni, -hogy rohadna meg- csak azt mondogatta, hogy – de igen én láttam, hogy Zente zavart téged óra alatt.

Most csütürtökön viszont elsült a puska, Zente nem igazán szokott panaszkodni, de megint elültette órán, aztán vissza, Zente meg magában azt motyogta, - faszdagadék-, osztálytársa mindjárt be is köpte, hogy csúnyát mondott! Tündikenéni, meg Zentét szájon csapta, de azt mondja a gyerek, hogy nem fájt neki.

Őszintén megmondom, szívesen bemennék és szájba vágnám én is! Zente mondja hogy más gyerekeket is presztrál…

Nincs gyerekem, de nem voltam egy minta gyerek engem is utáltak a tanárok :D. Eésőnek probáld meg megbeszélni vele ha nem megy fordulj a fönökéhez gondolkodás nélkül. Ha ez se segít akkor osztályt vagy sulit váltanék (pillanyatnilag rossz lesz, de hosszu távon nem ey felnőttel való harcolás a gyerek érdeke).

Ha a főnökének szóltok, akkor lehet még rosszabb lesz. Az iskola váltás meg biztos nem könnyű a gyereknek.
Egyébként valószínűleg semmit sem lehet csinálni, mert a tanárok is emberek, utálnak-szeretnek gyerekeket. Szóval hiába beszéltek vele, szerintem semmit sem fog változni.
Amúgy tök egyértelmű, hogy a tanár nem tudja kezelni a gyereket és azért viselkedik így.
De pl az irodalom tanárom engem is utált. Egyfolytában azt figyelte, hogy mit csinálok órán, hogy belém köthessen. Nagyon megutáltatta velem az irodalmat, pedig szerettem volna. De elérte azt, hogy ne is érdekeljen és az órán csak a strigulákat húzogattam percenként, mert úgy jobban telt az idő.

Az a furcsa, hogy elfogadom hogy kapott egy beírást, de az árulkodó gyereket meg megdicsérik? Aki meg a gerincével neki tolta a padnak a gyerekem az meg semmit nem kapott. Szónélkül ne fogom hagyni, az biztos! Legyen következménye annak is amit ő csinált!

Finoman el kellene tanácsolni a pályáról, akárhány éve is foglalja. (Lefogadnám, hogy nem fiatal.)

1 Like

Persze hogy nem fiatal, 65 körül, tipikus kihaénnem…

Itt a tel… Nagyon csuszosak az utak, jardak… Az idosebb korosztalynak ez veszelyes evszak

2 Likes

Konnyu elcsuszni es beleszaladni egy teglaba 😂

Kemény vagy mint nyáron a vaj, egy öregasszonyt lekötni. Rászolgált a nevedre.

Nem leszek népszerű. Ha a gyerekem le ‘dagadt faszozna’ egy tanárt, én letörném a derekát. Aztán megkérném a tanárt, hogy a fenyítést bízza rám.

1 Like

En sem leszek nepszeru…
P@€ba a divatos/modern nevelessel… Nem agyonverni kell a kolkot, de ha kijar egy legyintes, akkor kijar. De valoban nem a tanar/oktato/nevelo feladata ez.
Inkabb a szulotol kapjon, mint kesobb sokkal nagyobbat az elettol.

itt nem arról van szó, hogy jár vagy nem jár és hogy honnan szedi össze a szemtelenséget, ha nem a tanár hozzáállásáról! Én viszont nem fogom megölni a gyerekem egy ilyenért, elég értelmes, és nagyon jól tudjuk, hogy nincs éle annak amit mond, szép szóval is megérti. Majd ha lesz éle, akkor lehet pofozkodni, meg derekat törni! Azért megnézném, hogy valaki a saját gyerekének mikor törné el a derekát…:)))

Voltam ilyen helyzetben, ami annyival volt durvább, hogy az én fiam autista, és a beszólás is sokkal gorombább volt. Én se ütöm a gyereket, elég komoly büntetést kapott, a tanároktól elnézést kértem, aztán nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ne forduljon elő még egyszer. De az is biztos, hogy ha bármelyik tanár kezet emelne a gyerekre, elbeszélgetnék az igazgatóval.

Ui: a “letöröm a derekát” nálam a “hátrakötöm a sarkát” kifejezéssel egyenértékű. Olyat is ritkán valósít meg egy szülő, hacsak nem spanyol inkvizítor… :)

Gondolom, typo volt. Attól még ne legyél rá büszke, szerintem…

hopp arra gondoltam én is :D a diktálás nem 100%os :D. De a lényegen nem változtat nem köpködünk emberekre, nem vagyunk állatok. Persze van olyan kulturkör ahol ez is a kommunikáció része.

1 Like

A tanárnak kellene elgondolkoznia, hogy mivel hozta ki a gyerekből ezt!
Úgy hogy a magaviselete, szorgalma is ötös és azt is ez a tanár adta neki.
Érdekes más tanárokkal nagyon jól kijön és szeretik, csak ez az egy ofő az aki ilyen faszdagadék. Na majd hétfőn bemegyek, aztán jó leköpdösöm :))

36 éve tanít az iskolában, apácaképzőben végzett…:)) akkor ez a baja, hiányzik neki egy nagy bráner, de veszek neki egy vibrátort.

  1. elbeszélgetnék a gyermekemmel, hogy gondolkozzon - megértetném vele, hogy ha úgy gondolja, hogy nincs igaza, akkor is disztingválnia kell tudni

  2. ezenkívül természetesen bemennék az iskolába, és a tanárnőnek - a mellkasán állva - elmagyaráznám, hogy nem ütünk meg gyereket

  3. az igazgatóval, aki vélhetően a munkáltatói jogokat gyakorolja elbeszélgetnék erről és amennyiben nem kapna a tanár írásos fegyelmit, akkor mennék a rendőrségre hivatalból feljelentést tenni

ui: a fiamnál (most 11) is voltak akciók a suliban, és ott ahol neki volt igaza neki adtam igazat, de nyíltan ellene is mondtam, ha úgy gondoltam, hogy bizonyos szituációban úgy nem nyilvánulunk meg…. gyereket nem verünk meg!

2 Likes

Youtubos hülyevidekról, meg a környezetéből!

Igazából, nem a tanárnak mondta, hanem magában motyogott, csak meghallotta egy kedves osztálytársa, aki egyből rohant a tanárnőhöz, és beárulta, Zente pedig beismerte és nem tagadta le!

Gyerekként én is kaptam anyámtól akkorát, csak úgy szikrázott a szemem, azt hittem majd megvédenek, hiába én vagyok a hunyó, de csak tasli lett a vége!

mindegy kinek mondta, megtörtént a pofon, ez jogilag “kiskorú sérelmére elkövetett könnyű testi sértés” BTK kategória…
tudatosítanám a nénivel, hogy sem az enyémet, sem másét…