Uber

Sziasztok!

Szerintem ez felháborító, mért kell a fejlődés és a piaci verseny útjába állni? Ti mit gondoltok?

https://ubergeneration.squarespace.com/partner-testimonials-eng-1/

Egyrészt egyetértek a taxisokkal, hogy ha személyszállítást csak meghatározott feltételekkel lehet folytatni, akkor az vonatkozzon mindenkire. Másrészt undorítónak tartom, hogy azok verik ordítva az asztalt, hogy ‘mert az Uberesek nem adóznak’, akikről közismert, hogy milyen módszerekkel kerülik ki az adófizetést.

1 Like

Igen, azt a részét szabályozzák, nem azt mondom, hogy ne adózzanak az Uberesek, ne kelljen megfelelniük a személyszállítás feltételeinek, de ha ezeknek megfelel és jobb, versenyképesebb szolgáltatást nyújt akkor mért kell keresztbe tenni? A taxisok maguknak harcolták ki a monopol helyzetet a piacon pár éve, azóta majdnem 1.5x annyiba kerül haza mennem taxival, és tudod hányszor volt, hogy mondtam, hogy kártyával fizetnék, majd úgy kellet megállni ATM-nél vagy haverral összedobni apróból a taxi pénzt ilyen vagy olyan indok miatt? Ubernél pont a fizetési “kényelem” az, ami az érték szerintem…

Én mindig azt mondom, hogy életemben azért hívtam először Ubert, mert 20 percet vártam a taxira télen úgy hogy közben 2x ígértek meg telefonon, hogy mindjárt ott a kocsi, meguntam 2 perc app aktiválás és még 3 percet vártam az Uberre és jóval kevesebb be is került… Igazából nem tudok olyat mondani, amiben a taxi jobb szolgáltatást nyújt.

Ha a hozzászólásomból esetleg úgy tűnt volna, hogy bármilyen módon szimpatizálok a taxisokkal, akkor szeretném leszögezni, hogy nem. Az Uber rendszerében nem lehet eltitkolni a jövedelmet. Ha az Uber taxitársasággá avanzsálna, és nem kérne fixen havi x ezer forint tagdíjat, mint a klasszikus társaságok, hanem csak a valós fuvarok utáni jutalékot, mint most, akkor szerintem lehetne belőle egy valós alternatíva.

1 Like

De mega az uber a jutaleka utan nem fizet semilyen adot, ez itt a problema. Pont ugy csinalja mint a google vagy a facebook. Letarolja a reklampiacot de magyarorszagon nem adoznak.

Ez nem Uber-specifikus probléma, és ezt szerintem nem is lehet tagállami szinten megoldani.

1 Like

Egyszeru ott adozon ahonan a jovedelme szarmazik, lasd appstore. Es igen is problema es meg kell oldani. Pont.

Az adózást könnyen meg lehet oldani, kötelezően hazai cég adjon számlát. Persze képbe jönnének az offshore cégek is stb. Messzire vezet.

Egy biztos, van rá kereslet. Megtalálják a módját, pláne a magyarok, hogy újrainduljon a szolgáltatás, még ha más köntösben is. MOndom ezt úgy, hogy abszolute semmi érdekem nem fűződik ilyesmihez, itthon biciklivel is fél óra a legtávolabbi cél úgy, hogy beugrom egy kocsmába is útközben. :)

4 Likes

Nem mondtam, hogy nem probléma. Azt mondtam, hogy nem Uber-specifikus probléma. Ha a jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik az ilyen adóelkerülést az EU-ban, akkor meg kell őket változtatni. De ezt egy tagállam egyedül nem fogja elérni.

Én totál egyetértek @esojaro val. Egyrészt igazuk van a taxisoknak, hogy ha rájuk ilyen szigorú szabályok vonatkoznak és fizetni is kell azért nem keveset, hogy űzhessék az ipart (és itt nem az adóra gondolok), akkor meg kell oldani, hogy az Uberesekre is vonatkozzanak ugyanezek a szabályok.
Hozzá kell tennem azt, hogy szerintem jó, ha életemben egyszer ültem taxiban. És nem tudom mi a helyzet itthon a taxitársaságokkal kapcsolatban, hogy mennyire nyújtanak hasonló szolgáltatást, mint az Uber. Mármint rendelés szempontjából, fizetés szempontjából, kényelem szempontjából.
Kíváncsi lennék, hogy az Uberen múlt-e a dolog vagy csak tényleg annyival több munka és költség üzemeltetni, hogy nem éri meg nekik vele foglalkozni. És az, hogy betiltja az alkalmazást nálunk, az csak egy időre vonatkozik, vagy végleges lesz, mert kell egy kis idő nekik, míg rendesen kiépítik nálunk a szolgáltatást.

Nekem az Uber propagandaja nem tetszik. Aki olvasta a torvenymodositast, ami most eletbe fog lepni, az tudja, hogy a feltetlek egyaltalan nem szigorodnak, tehat nem a most eletbe lepo valtozas miatt nem tudjak folytatni (a sajtokozlemenyeikben ez szerepel). Egyetlen egy dolog valtozik, megpedig az eddigi relative enyhe, meltanyossagi kiskapukkal rendelkezo buntetes lesz sokkal durvabb. Szerintem, ha ugyonugy be lettek volna tartva azok a jogszabalyok, amelyek vonatkoznak a taxikra (pl sarga, egyseges km dij, az utas alltal elerheto telefonos ugyfelszolgalat es diszpecserkozpont), valamint rendesen le lenne papirozva az uber kft itthon, es ez a Kft. allitana ki a szamlat, akkor nem lett volna problema.

Meglatjuk mi lesz a vege. Van olyan hely, ahol Uber-t hivva, sima mezei taxit kapsz.

aki ismer közelebbről tudja, hogy markáns politikai nézeteim vannak, így igyekszem erőt venni magamon és figyelembe venni, hogy ez egy tematikus fórum…

szóval, a helyzet az, hogy mint mindig ebben az országban mindenki fordítva ül a lovon…

megjelent az uber, és a taxisok nem a taxis társaságaik ellen, ill. a rájuk erőltetett taxisrendelet (sárgaság, kedvezmények nélküli, kötött díjak, stb.) ellen tüntettek, hanem egy olyan szolgáltatás ellen, amely új és mint ilyen felkavarta az állóvizet…

ráadásul ebben az országban mindenki tuggggggya, hogy nem “tiszták” a taxik, szóval az állami oldalról kár erőltetni azt a szöveget, hogy ez egy szabályzott rendszer és az új belépő, jelesül uber nem tartja be a keretet, mikor a taxisok is rommá lopják a költségvetést és az utasokat!

na sikerült nem politizálnom?

2 Likes

Oke de ez tenyallas nem pedig epito kritika.

kritika - röviden: itthon minden a az urambátyám feudalizmus felé halad, nem egy XXI. századi finn-norvég-észt irányba

2 Likes

Szerintem eleve szerintem igazuk van a taxisoknak, hogy egy ugyanolyan szolgáltatást nyújtó külföldi cégnek is be kell tartania az előírásokat. Az már egy másik történet, ha ők sem tartják be és lopnak-csalnak. Ettől függetlenül mindenkire vonatkoznia kellene ugyanazoknak a szabályoknak.

Javitanek:
Nem ugyanolyan szolgaltatas. Az uber egy kenyelmes, informativ es modern szolgaltatast nyujtott… A taxisok eseteben nem beszelhetunk semmilyen szolgaltatasrol azon kivul, hogy eljut a s@gged a-bol b-be…

1 Like

Akárhogy is igaz amit írsz, de attól még ez ügyben a taxisoknak is igazuk van.
Szerintem az más téma, hogy a taxisok csalnak, lopnak, stb… és megint más téma az, hogy xar a szolgáltatásuk. És megint csak más téma az, hogy jön egy külföldi cég és megpróbál kibújni az összes hazai vállalkozásokra vonatkozó szabályok alól.
Szóval félreértés ne essék, mert egyáltalán nem vagyok az Uber ellen, sőt, örülnék neki, ha visszajönne még akkor is, ha soha nem is használtam és valószínű, hogy nem is fogom. És örülnék annak is, ha a taxisok is normálisak lennének és legalább olyan jó szolgáltatást nyújtanának, mint amire az Uber is képes. Csak gondolom a taxitársaságok részéről senki nem akar fizetni plusz szolgáltatások kifejlesztéséért. De ez megint egy másik téma :D

Ez azert igy mar majdnem egy paradoxon :))

Tms nyomdokain haladva nem szeretnek nagyon politikai felhangot keriteni a gondolatomnak de.
Ahogy Esonek is valaszoltam a magyar taxis onmagaban egy paradoxon, mert ahogy mar tobben is irtak rendszerint (tisztelet a kivetelnek) nem tisztessgesen vegzik a munkajukat (a modortalan viselkedestol kezdve az ado es jogszabalykovetesi kulturajukon keresztul az esetleges komolyabb buncselekmenyi kategoriba sorolhato tenykedesekig), de kiallnak es habzo szajjal leallitott motorral a pesti hidak valamelyikenek kozepen a forgalmat megbenitva verik a tamtamot. Es van olyan hely a vilagban, jelesul kis orszagunk ahol ezeket az embereket komokyan veszik es meghallgatjak, sot a javukra is dontenek, gyorsan, korultekinto vizsgalat, egyeztetes, netan a jozanesz vagy a fejlodesi lehetosegek kihasznalasa nelkul. Ez a baj. Mert ha belegondolna a kopasz sarga autos bordzsekise, neki is jobb lenne egy ilyen megoldas mint az Uber, megha nem is konkretan az, “ismerne” az utast, lekovetheto lenne, konnyebseget jelentene, higy nincs penz az autoban igy kissebb veszely fenyegeti ot is (lasd mondat eleje, figyelembe veve termeszetesen, higy nem lehet minden utasbol app usert csinalni).
Persze az sem szep dolog, hogy egy philadelphia alsoi programozo brigad innen viszi ki a nagy penzt kontrolalatlanul (ami nem teljesen igaz ugye, mert ha az uber sofor bejelenti magat elszamol a jovedelemevel abbol centre pontosan ki lehet szamolni mennyit huztak be a phili suhancok) es adozatlanul. De itt eljutunk ahhoz a reszhez amirol viszont nem szeretnek beszelni, mert politika mert budos es mert pont igy mukodik az egesz mint ahogy a magyar taxisrtarsasagok es a nemzetkozi hatteru csak egy kontrolalo appot kitalalo es uzemelteto brigad. Szoval bringara fel :))))

3 Likes

Ne politikát emlegessünk ott, ahol csupán az “adózási kultúra” meg nem létéről van szó. :)
Az egyszerű taxis is elcsalja, a külföldi cég is elcsalja, a multi is elcsalja, amikor csak teheti.

(Én könnyen beszélek, nincs számla nélküli jövedelmem.)

2 Likes