Vásárláskor csalók kiszűrése

Lehet vásárolni fogok egy használt laptopot. Viszont láttam olyan fórumot, ahol kiírták, hogy az adott eladó csaló. Hogyan lehet kiszűrni a csalókat?
Ráadásul nem olcsón fogok venni használt gépet, ezért is aggódom, hogy ennyi pénz kiadása után ne hogy átverjenek.

Keraport, re-store, ijoe?

Megnéztem ezeket, egyik helyen sincs olyan (vagy olyan áron), amit szeretnék.

Hat, akkor csak az altalanos dolgok vannak: nem kuldesz elore penzt, es nem fizetsz ki semmit, amig nem vagy benne biztos, hogy azt kapod, amit kertel. Es akkor mar csak az kell, hogy ne legyen lopott a cucc.

Adásvételi szerződés kell kötni, tudom az sem garancia, de több mint a semmi, ha nem akart kötni, akkor ott kell hagyni adja el másnak.

Illetve szerintem ne a netről szerdj le valami sablont a szerződéshez, hanem érdemes egy ügyvéddel egyeztetni ezzel kapcsolatosan, főleg ha nagy értékben vásárolsz.

Igen, arra eleve gondoltam, hogy csak úgy veszek gépet, hogy az eredeti számla másolatát is átadja…

Hivatalos szerviz elott talakoztok megbeszelitek hogy beadod a gepet egy alltalanos atvizsgalasta. Haverom egy mokolt mbp-t vett brutalis kontarmunkaval volt forrasztva a tap, ket het utan 200e huf volt egy uj alaplap.

Ez így ebben a formában…
Az 50e Ft alatt szabálysértésnek minősül. Persze vannak kivételek, amikor pl. betörésből származik(bűncselekmény), vagy pl. üzletszerűen követte el (fél éven belül legalább 3 alkalommal). Szabálysértés esetén (50 ezer alatt) nincs joga adat szolgáltatást kérni (pl. banktól) nehezebb megoldani a dolgot, de nem lehetetlen.

Miért nem jó a sablon adásvételi szöveg? Egy ügyvéd által megfogalmazott mennyi pluszt tesz hozzá?

[quote=“cigam, post:9, topic:98, full:true”]

[quote=“bfecka, post:8, topic:98”]
45 ezer forintot kért és 50 ezer forint alatt a rendőrség nem foglalkozik vele.
[/quote] Miért nem jó a sablon adásvételi szöveg? Egy ügyvéd által megfogalmazott mennyi pluszt tesz hozzá?[/quote]

Hát én azért javasoltam, mert sajnos sok olyan sablont lehet találni a neten, amiből hiányoznak alapvető dolgok, vagy nem pontosan van megfogalmazva.

Illetve még az jutott eszembe, hogy mikor én vettem ipad-et használtan akkor bele tettük az adásvételibe, hogy 2hét garanciát vállal rá az eladó. De a fent olvasott bevizsgálásos módszer is jó ötlet :)

Köszönöm a hozzászólásokat!
Ez a bevizsgálós dolog tényleg jó ötlet. Nemrég vettem iPhone-t használtan és csak és kizárólag ismerősöm segítségével voltam hajlandó megvenni. Lehet most is az lesz, hogy körbekérdezek ismerősöktől, hogy nem tudnak-e eladó gépet.

Egyebkent mit keresel? En is korulkerdezhetek, hatha…

Igazából augusztus elsején derül ki, hogy az új munkahelyemen (ha felvesznek, de 99%) fognak-e tudni biztosítani mac gépet. Ha nem és megengedik, hogy bevigyek külső gépet, csak akkor szándékozok venni gépet.
Szóval az egész ráér. Bár a beszmac fórumán találtam egy jó ajánlatot, ami árban annyi, amennyit gondoltam, csak 1 évvel régebbi, mint amit szeretnék.

Következő ami mindenképpen muszáj:

  • Macbook Pro 2011 vagy újabb
  • 16GB RAM

Ami jó lenne:

  • 2012 Late vagy újabb, mert ebben két Thunderbolt van plusz egy HDMI és ki tudnám használni. Valamint a bluetooth 4.0 van ezekben már és fejlesztéskor bármikor szükség lehet rá.
  • i7 4 magos proci (de ez a RAM-mal együtt már nagyon megdobja az árat)
  • esetleg SSD plusz HDD

Az igazság az, hogy amit láttam a fórumon az mindegyik kritériumnak megfelel csak 2011-es közepi gép. Viszont az ára 250eFt. Ráadásul azt írta a srác, hogy nyár végéig tud várni az eladással. Amit nagyon-nagyon max költenék rá az 450eFt, de inkább 300eFt lenne a reális ár, amit maximum kiadnék. Csak nagyon nagyon jó indokkal adnék ki többet.

Hat, a retinas MacBook Probol nagy esellyel a 15 colos van 16 giga rammal, azt meg nem nagyon kapod meg 300-ert, meg hasznaltan sem. Viszont pont a keraportban van most 13-as classic i7-tel, 270-ert, azt kesobb tudod boviteni.

Na ez az, hogy kb azt a gépet ajánlják 250e Ft-ért és 16GB Ram-mal.
Egyébként nem kell, hogy retinás legyen, meg az sem, hogy 15"-os. :)

Ket Thunderbolt meg egy HDMI csak a retinasokon van.

Szerintem az tul olcso.

A srác kérdezte a beszmac oldalon, hogy mennyiért tudja eladni, mi a reális ár érte és ő kérdezett rá a 250-re. Egyébként nem feltétlenül túl olcsó, mert találtam több hirdetést is, ami hasonló volt árban is. Persze lehet, hogy átvágás volt ezek az utóbbiak, de…
Igen, tudom, hogy csak azokon vannak, de azért is írtam, hogy nem feltétel, de nem árt. Jelenlegi mac minimre egy montior, egy fw hangkártya egy fw külső vinyó van TimeMachine-nak. Plusz mind a 4 USB-be vannak kötve dolgok. A külső vinyót be tudom dugni USB-n is, úgy sem megy már egyfolytában a mentésem. A hangkártyát is már ritkán használom sajnos. Szóval ezért írtam, hogy meg tudom oldani a 2011-es épen is a dolgaimat, csak nyilván ha van egy jobb ajánlat egy újabb gépre (akár felárral), akkor elgondolkodok rajta.

amugy szerintem az az eladó aki hajlandó már egy hivatalos szerviznél találkozni hogy beadjátok a gépet egy gyors átvizsgálásra már nem is lehet olyan rossz, nyilván ha “vaj” lenne a füle mögött gyorsan jönne a kifogásokkal miért nem jó ez így neki.

1 Like