VNC Viewer

Az otthoni gépemet szeretném elérni a munkahelyemről VNC-vel. A kapcsolat működik, tehát nem a beállítások érdekelnek. Windows7 van a munkahelyemen.
Olyan klienst keresnék, amivel szinte nem “szaggat” a képernyő. Mert próbáltam RealVNC és TightVNC programokkal, de mindkettőnél ugyanaz a helyzet. Próbáltam a RealVNC-t beállítani úgy, hogy rosszabb legyen a kép minősége, de nem lett jobb a megjelenés. Van-e olyan VNC kliens Windowsra, amivel nagyon minimálisan szaggat a kép?
Vagy csak egyszerűen annyi a probléma, hogy lassú a feltöltésem otthon? (3Mbit). Vagy még amire gondolok, hogy a vnc szabvány ennyit tud? Vissza irányba jól működik a kapcsolat egy régi XServe géppel, csak az valószínű nem VNC kapcsolatot használ, hanem az Apple fajta Remote Desktopot. Azzal szaggatásmentesen megy tökéletesen. Bár itt meg a feltöltési sebesség sokkal magasabb (fogalmam sincs mennyi, nem mértem).

Ja és igen, még egy kérdés: a VNC protokollal jelenleg titkosítatlan kapcsolattal kommunikál a gépemmel. Erre van valami megoldás, hogy az OSX-en valamilyen biztonságos kapcsolaton menjen a képernyő megosztás?

A Microsoft Remote Desktop megoldasa nem johet szoba? Jobb a teljesitmenye es ha jol emlekszem, van benne titkositas, de ebben nem vagyok biztos.

teamviewer?

Ez mi ez? Alapból van a win7-ben valami ilyesmi? Vagy ezt telepíteni kell az OSX-re is?

Ez nem fizetős? Nem akarok se az otthoni gépemre sem a benti gépemre illegális vagy fizetős szoftvert tenni :D

van fizetős és ingyenes változata is. hivatalos oldalrol letöltöd regelsz fut a hátérben és bármikor beléphetsz, én az egész család így managelem a gépeit.

A Microsoft sajat Remote Desktop protokollja, ami alapbol a Windows resze. Nem tudom pontosan, hogy az osszes verzioban benne van-e, de a Professional es Enterprise biztosan tartalmazza. Windowson sokkal jobban mukodik, mint a VNC.
Ahonnan el akarod erni a gepet, oda kell letolteni a Microsoft sajat alkalmazasat: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=18140
A beallitas Windowson: http://windows.microsoft.com/en-us/windows/connect-using-remote-desktop-connection
Ha jol emlekszem, akkor alapobol titkosit, de nem akarok butasagot irni, ennek meg utana kell nezni.

1 Like

Még nem néztem meg a licence feltételeit, de van olyan, amikor ingyenes magán személynek saját használatra, de mégsem lehet feltenni munkahelyi környezetben. Ettől is félek…

Megnéztem a linket, de ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a Windows-t lehet elérni Mac-ről, de nekem fordítva kellene, Windowsról kellene elérni Mac-et.

Hoppa akkor ezt felreertettem. :-D
Gyorsan rakerestem, de nem talalok Windowsra Apple Remote Desktop klienst. Ha esetleg megis van, akkor szerintem az a legjobb megoldas.

Megnéztem közben, hogy a Team Viewer nem ingyenes.
A RealVLC-nek pedig van egy szervere, ami ingyenes otthoni felhasználóknak. De ez utóbbival csak annyi a gond, hogy nem ébreszti fel automatikusan a gépemet, ha alszik.

A gep felebresztesehez esetleg egy “Wake-On-Lan” nevu dolgot lehetne hasznalni, ha tamogatja a Mac es a Routered. Ehhez persze eloszor a routerbe kell kivulrol bemaszni, hogy tudj ilyen csomagot kuldeni, szoval a dolog nem egyszeru.
A halokartyat ilyenkor a gep nem kapcsolja le, hanem figyel egy bizonyos csomagra es ha olyan erkezik, akkor felebred a gep.

Igen, ismerem a dolgot, régen működött is. Mármint most valamiért nem tudom kívülről elérni a routeremet, pedig ki van nyitva neki a port kívülről. És a routeremen meg openwrt fut és azon van WOL és már ébresztettem fel vele a gépemet :)

Ja és dyndsn van a routeremen, és egy másik http szerver az alhálózaton működik is a 80-as és 443-as porton, valamint a gépemnek is fix (belső) IP címe természetesen…

kicsit off, de em akartam kulon topikot
egy normalisan mukodo WOL appot keresnek, iOSre, amivel tudok kulso halozatbol is NASt ebreszteni,
(es el tudja menteni a NAS adatait;)
amiket eddig probaltam, elsore mukodtek, masnap mar nem, (a NASnak ket kulso elerhetosege is van)

koszi

on