2014 13" Retina MacBook Pro és 2 monitor története

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek, hogy hogyan is jártam mikor a címben említett gépre rászerettem volna kötni 2db Lenovo Thinkvision L220x monitort (1920x1200 ) hátha ezzel megelőzöm valaki problémáját.

A monitorokat a HDMI port és egy Thunderbolt to DVI átalakító segítségével szerettem volna használni, hogy ne kelljen 2db adaptert vennem. A kipróbálás pillanatában döbbenten tapasztaltam, hogy külön külön mind a két monitor működésre tudtam bírni viszont együtt az istenért nem akart működni. (SMC, Pram reset is meg volt, az sem segített)

Hosszas utána járás után sem találtam meg a hiba forrását, ezért bementem egy a Mammutban az iStyle boltba és megkérdeztem az eladót, hogy hallott-e már ilyenről. Meglepődve hallottam, hogy sajnos igen ez így van ők is tapasztalták, hogy ha az ember két monitort szeretne a gépre kötni, akkor azt a 2 Thunderbolt portra kell rákötnie.

Szóval mivel az egész 3 monitoros (2x lenovo + a beépített), amúgy is csak próba lett volna, hogy kényelmesebben elférnék-e, úgy döntöttem ,hogy nem költök még egy újabb adapterre és maradtam a jelenlegi laptop+monitor setup-nál. De azért elégé bosszantónak találom, hogy ha már van egy HDMI port a gépemen, akkor csak korlátozott esetben tudom azt használni.

Ez nagyon érdekes, mert mi egy LG nemtommi meg egy Dell U2414H monitort kötöttünk rá, és úgy is ment, hogy Thunderbolt és HDMI, meg két Thunderbolt. Mondjuk nem használtunk átalakítót, Thunderbolt/Displayport és HDMI kábelt használtunk.

Igen, én is elképedtem… De mivel, amit én próbáltam monitor csak VGA és DVI csatival rendelkezik, ezért más opció nem nagyon volt. Bár, ami inkább furcsa, hogy az eladó azt mondta, hogy a Mac Pro-k esetében is tapasztaltak ilyet.

Belegondolva lehet, hogy túl hamar feladtam a próbálkozást :D

Mi harom monitort kotottunk volna ra, de az mar nem ment neki. Viszont kettot gond nelkul elvitt mindenfele felallasban.

Egyik Thunderbolt, a masik HDMI. MacBook Pro 13" mid-2014.

huh szuper, köszönöm! Annyi kérdésem lenne még, hogy a Thunderbolt-on lévő monitor az adapterrel van vagy pedig DP kábellel van összekötve.

Displayport kabel.

1 Like