Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek, hogy hogyan is jártam mikor a címben említett gépre rászerettem volna kötni 2db Lenovo Thinkvision L220x monitort (1920x1200 ) hátha ezzel megelőzöm valaki problémáját.
A monitorokat a HDMI port és egy Thunderbolt to DVI átalakító segítségével szerettem volna használni, hogy ne kelljen 2db adaptert vennem. A kipróbálás pillanatában döbbenten tapasztaltam, hogy külön külön mind a két monitor működésre tudtam bírni viszont együtt az istenért nem akart működni. (SMC, Pram reset is meg volt, az sem segített)
Hosszas utána járás után sem találtam meg a hiba forrását, ezért bementem egy a Mammutban az iStyle boltba és megkérdeztem az eladót, hogy hallott-e már ilyenről. Meglepődve hallottam, hogy sajnos igen ez így van ők is tapasztalták, hogy ha az ember két monitort szeretne a gépre kötni, akkor azt a 2 Thunderbolt portra kell rákötnie.
Szóval mivel az egész 3 monitoros (2x lenovo + a beépített), amúgy is csak próba lett volna, hogy kényelmesebben elférnék-e, úgy döntöttem ,hogy nem költök még egy újabb adapterre és maradtam a jelenlegi laptop+monitor setup-nál. De azért elégé bosszantónak találom, hogy ha már van egy HDMI port a gépemen, akkor csak korlátozott esetben tudom azt használni.