Activity / Health alkalmazások

Bár nem egészen Apple Watch téma, de szorosan kapcsolódik hozzá.

Szóval úszáshoz a MySwimPro alkalmazást használom. Valamelyik nap úsztam 300m. Az alkalmazás jól le is merte, és az edzés végén bekerült a Health appba. Ott úgy, hogy 12x25m úsztam. Meg is van egyesével a 12db úszás eredménye. Viszont a teljes távra 250m-t ír csak.

iOS 11.4 nem pont az ilyen hibákat orvosolhatja?

1 Like

image

Egyébként én is pont erre gondoltam. Majd meglátjuk, hogy frissítés után helyre áll-e. Mert az adat ott van, csak rosszul számol :)

Frissítés sem oldotta meg a hibát…

Viszont egy jó kérdés: lázasan fekszem most itthon. Hogyan lehet kikapcsolni ezekre a napokra az edzést, vagyis inkább szüneteltetni úgy általában az egészet? Mi van ha kórházba kerülök a 999. napon, akkor buktam az 1000-es strike-ot?
A move goalt tudom, hogy lentebb lehet vinni. De a többit nem tudom. Bár szerinte, az edzésnél lehet valamit kezdeni az “elme edző” alkalmazásokkal. De akkor is, felállni nehezemre esik 1-1 percre is. Mit lehet tenni?

Ne legyel beteg :).

2 Likes

Ha nem birsz/tudsz felallni, akkor ne allj fel. Ha szuneteltetni lehetne, akkor mindenki 1000-res badgel rohangalna, mert minden nap, amikor nem sikerul teljesiteni az activity karikakat, akkor tolna egy pauset.

2 Likes

Mondjuk tenyleg lehetne mondjuk egy het jegeles. Persze az is igaz nem lehet olyankor jogos az 1000 nap hiszen nem csinaltad meg.

Jahogy nem is magunknak csináljuk? Mi ez, tamagocsi? :)
(Ne értsétek félre, nyilván kell némi noszogatás egyeseknek.)

Pontosan, ezt hívják úgy, hogy ‘gamification’. Játékká tesznek bármit, ezzel ösztönözve.

1 Like

Egyébként azt lehetne tenni, hogy meg lehetne adni egy periódust (vagy kikapcsolásig), hogy ne kelljen megcsinálni a karikákat. Persze ilyenkor nem is számolná bele az 1000 napba. Azaz ha valaki beteg egy hétig vagy mondjuk két hétig felvőgipszben van (vagy akármi más súlyosabb dolgok :D), akkor azokat a napokat kihagyhatná. És akkor nem 1000 nap alatt lenne meg az 1000-es mérföldkő, hanem mondjuk 1030 nap alatt.
Persze értem azt, hogy ez sorozat és a sorozatnak az a lényege, hogy nem szabad megszakítani. De itt 3 évnyi fullegészséges napról beszélünk. Amit lehetetlen (szerintem) túlélni betegség nélkül.
Amúgy igazából mindenre megvan a trükk, hogy mit lehet csinálni. Pl el kell indítani egy other típusú edzést és fél óráig futni kell hagyni. A karomat meg elég lóbálni egy-két percig egy-egy órában, hogy azt higgye felálltam… értitek :D. A mozgás karikát meg le lehet venni.

Én teljesen megértem az apple-t hiszen így nem 1000 nap lenne ha megszakítaná valaki.

Akkor ne 1000 nap legyen, hanem 1000 alkalom. És mindenki boldog :)
De amúgy én is megértem az Apple-t is, de szerintem az én oldalamnak is igaza van. Persze csak szerintem :)

Nade az Apple nem ezer alkalmat akar, hanem ezer napot. Innentolkezdve, szerintem ezen kar gondolkodni. A 1/3/7/30 napos Budapest/Debrecen/stb berletnel sem mondhatod azt, hogy az idotartam kozepen nem hasznalom 2/5/10 napig, ezert akkor lepausolnam es inkabb meghosszabbitanam.

3 Likes

Pedig ennek a lehetőségnek is örülnék :D

1 Like