Adat másolás 2 gép között

Sziasztok! Van egy mini late 2007(10.7.5) és egy hackintosh(10.8), a hackliról szeretnék átmásolni dolgokat. firewire kapcsolat lenne de ugye a hacklin nincs target mód, hogy tudnám mégis megoldani a dolgot? team wiever valamiért nem kapcsolódik, asszem verziók közti problémna lehet.

osztán hálózaton miért nem? SMB, meg a gép címe, vagy FTP. ölég gyors az is.

Valóban, erről el is feledkeztem, köszi, megy!

A mini mint target nem lett volna jó?

1 Like

Azt írta, “firewire kapcsolat lenne”, vagyis a haklin is van FW.

Igen, van firewire, de ugye ott nem lehet nyomni a T gombot bootoláskot.

De szerintem fordítva gondolta. Azaz nem a haklin nyomni a T-t, hanem Minin. És úgy átmásolni az adatokat. Vagy egész fiókot gondoltál átköltöztetni?

de a haklit szerettem volna látni a minin

Azt értem, de az adatokat át tudod másolni egy adott helyre és a macminin meg átrakni ha kell máshova. De ha fiókról van szó, akkor tényleg nem megy így.

A fiokot nem is probáltam, menne 10.9 és 10.7.5 között?

Kisebb verzióról a nagyobbra akár a költöztetővel is. Azért kell a minit targetként használni, mert akkor a hakliról azt másolsz át, amit akarsz (nincsenek hozzáférési problémák).

Szerintem nagyrészt igen. Azaz kézzel szerintem átmásolhatóak az alkalmazások beállításai. Mármint ezek alatt a 3rd party alkalmazásokat értem. (Library/Application Support mappara gondolok). De persze a Library egyéb nappái is jók lehetnek bizonyos esetben, pl spell checking, dictionaries, scripts, stb.
Az olyan alkalmazásokkal lesz gond, ami adatbázisokat használ. Pl Mail, Photos vagy iPhoto, iMovie, de akar még az iTunes is.

Ezzel nagyrészt már megvagyok, most a windóz xp telepitéssel vagyok meglőve (kellene a kocsi programjaihoz (etka+unix). a parallels-ből egy rakást leszedtem egyik sem megy, a boot camp meg állandóan csak a programot szedi le magának. Ha meg a windóz lemezről bútolok akkor meg nem ismeri fel a telepitő a billentyűzetet (legyen mentségem, hogy ezt még sosem használtam :P)

virtualbox?

megprobálom, köszi!

Amit letöltöttem, az 10.9-el volt csak kompatibilis, nálam meg 10.7.5 van. :(

Igen, erre nem gondoltam. De az előző verzió még kompatibilis volt vele, ha minden igaz:
https://www.virtualbox.org/wiki/Download_Old_Builds_4_0