Csak holnap tudom kipróbálni az általatok javasolt lehetséges megoldásokat, mert most nem mennék be az irodába emiatt.
(Persze-persze, az irodáról megfeledkeztem.)
Megpróbáltam mindent kikapcsolni (TimeMachine, Creative Cloud stb.) de így sem éreztem, hogy gyorsabban indultak volna az Adobe alkalmazások. A tevékenység figyelőben nem volt látható semmi különösebb erőlködés, nem izadt a proci.
Ezek a gép paraméterei:
iMac Retina 5K, 27-inch, 2017
3,4 GHz Négymagos Intel Core i5
8 GB 2400 MHz DDR4
Ventura 13.7.2
A hálózati forgalmat is meg kellene vizsgálni.
A legutóbbi CC-frissítés óta van a lassulás?
(Memóriában nem túl gazdag a gép, de ez eddig is így volt. 4 foglalatos a gép, elvileg 2 szabad, be kell tölteni az űrt. PS alapbeállításban elfoglal 60–70%-ot, alig marad a többinek. Az is lehet, hogy a virtuális memóriát takarítják a lassan induló A-alkalmazások.)
Én a pref fileokat dobnám ki, olyankor úgy indulnak a programok, mintha friss install lenne, felépítik az össze library-t 0-ról. Hátránya, hogy mindent újra kell állítani, a kezelőfelülettől a színkezelésig. Rá kell keresni a neten, hol vannak a rendszerben, jó eséllyel ezek helyét is átvariálják időnként. A font mennyisége extrém esetben lehet problémás, de ha van köztük korrupt, na ott elidőznek a szoftverek egy ideig induláskor. FYI: a cc appot nyugodtan kiveheted az automatikusan indulók közül, nincs szerepe a programok futásánál, update-kor kell csak használni, nálam sosem fut.
Ja, a pref file törlése után asszem újra kell indítani a gépet, ill. a user folderben a cache-t is érdemes törölni, úgy rémlik.