AirTag

Hogy tetszik nektek? Szerintem érdekes a koncepció, bár én a bemutatott példák helyett inkább úgy tudnám elképzelni, hogy a felhasználó autóba teszi, hogy parkolóban könnyebben meg lehessen találni, vagy esetleg lopás esetén könnyebb megtalálni. A biciklis ötlet is jó, de mondjuk kulcsra nem látom értelmét, én nem szoktam elfelejteni, hová tettem. Szemüvegre sajnos túl nagy 😀

1 Like

még! :P

4 Likes

Hogy lehetett nélküle élni? :)
(Jogosulatlan nyomkövetésről nem lehet szó?)

bringán hova rakod? nyeregcsőbe nem fér, nem igazán eldugható…

Az AirTag a leírások alapján csak ott működik, ahol van bluetooth közelben iPhone. Ezek felküldik az iCloudba a talált AirTag adatait. Tehát ez az erdőben nem fog működni.

1 Like

Ha lenne kutyám én az ő nyakába is tuti raknék.

1 Like

Én a gyermekem hátizsáljába tenném. Vagy fogom tenni. De nem azért, mert nem bízok meg benne…
A biciklis jó ötlet lenne, ha a biciklit ellopónak nem jelezne, hogy “követés áldozata lett”. Ugyanis ki akarjál szűrni az “akaratlan” nyomkövetést, ennek következménye pedig, hogy valószínű ilyen célokra nem lehet használni. Bár ha van ötlet, én is vevő vagyok rá, hiszen én is védeném a biciklimet.

eloszor en is azt hittem majd jo lesz barhol, aztan utannaneztem es ahogy @ioros is irja csak ahol van bt es halozat, ne igy mindegy hova dugod a bringaba, vagy autoba max a garazsban talalod meg, azon kivul sehol, a kutyam mondjuk idejon futtyre is ahhoz azert nem kell iPhone meg szerencsere. szoavl max a gyerek plussallataiba jo, hogy estenkent ne azzal menjen el plussz 10 perc, hogy hol hagyta el elozo ejjel/reggel

1 Like

Yessss…

Amúgy ennek az airtag-nek nagyjából annyi értelmét látom mint a tökönrúgásnak. Jónak jó, de kell a fenének :-)

2 Likes

Amúgy autóban is jó, mert annyira kicsi, hogy soha nem találják meg. A tolvajok vagy a nepperek között meg úgyis lesz valakinek iPhone a zsebében.

Erre a szemléletes sztorrry…
Barátom iphone-ját lopták el, a kezéből (hülye volt ez tény…)
…Braziliában.
Fąszą dolog a nyomonkövetés, de amikor látod hogy a favellában van a mobilod… Uhmmm :-)
Engedd el :-)
A hazai bűnüldöző-szervek nincsenek annyira a top-on, meg amúgy is tojnak az ingóságodra – én hótziher’ hogy nem mennék oda egy ilyen illusztris társasághoz egy ilyen belépővel: “szevasztok, jöttem a kocsimért…” :-)

2 Likes

Most tényleg egy brazil favellát hasonlítunk egy Magyar vagy közép európai kisvároshoz?

Kishazánkban szúrtak már meg embert kisebb hülyeségért is… ;-)

Jaja én is láttam már éjjeli őrt nappal meghalni.

1 Like

Ha jól értettem, bármilyen iPhone megtalálja az AirTaget, nem csak a sajátod. Ha elveszett, akkor a Find My Appben látod akkor is, ha teljesen máshol van a cucc, amíg van egy másik iPhone a közelben.

Igen éppen ez a lényege a cuccnak.

Lopott autó vagy kerékpár esetén nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy értesíti a személyt, akivel együtt utazik.
Így érdekes mondjuk egy kerékpár esetén, hogy olyan helyre kell rakni, ami nehezen hozzáférhető, azaz szétszerelést igényel. Viszont akkor meg az elem csere lesz egy rémálom. Autónál talán jobb a helyzet, mert ott ha a kocsi hátuljában van valahol elrejtve, talán akkor nem jelez, vagy ha igen, akkor nem hallható, és remélhetőleg mégsem lopják el az autót. (Bár azért a tolvajok általában ügyesebbek, és ettől bonyolultabb biztonsági dolgokat is ki tudnak játszani.)