Akvárium

Sziasztok, tudom nem igazán ide illő dolog de hátha vannak itt is akvaristák.
Én nem vagyok az de a párom igen, és vásároltam használtan neki egy használt külső szűrőt ‘eheim preffesional 2070’ Ami eddig tökéletesen működött is nem volt vele gond. De most elkezdte engedni a vizet magából, holnap megy uj tömítéseket venni bele hátha jó lesz, de ha valaki foglalkozik ilyennel jó lenne tippeket kapni.
Alapban nem foglalkozok az akváriumokkal de fütési rendszert már építettem egy párat, szóval a pumpa részét szétszedtem kitakarítottuk, össze rakjuk semmi gond, meg is döntöttem jól zárt. Majd egy pár órával késübb elkezdet csordogálni belőle a víz.

egy 260 literes akvárium ami éppen beállt és nagyon szépen elkezdett nőni ez pedig egy egy elégé komoly és nagy teljesítményű szűrő.

A fő kérdés az az, hogy honnan jön a víz. Ha a forgó tengely mellől, akkor egyértelműen a tömítés (valamilyen szimering lehet) a hibás.

Lehet, hogy pont azért adták el mert eresztett, kíváncsi vagyok én is, hogy hol ereszt.

Ez nem ungarisztán. Amúgy egy üzlet csődbe a kovid alatt és a tulajdonos eladja az üzlet részeit a megmaradt áruterméket mint magánszemély.

Egy ilyen szűrőnél ez nem ilyen egyértelmű sajnos, holnap nyilván az első dolog lesz új tömítéseket venni és kiprobálni de mivel 260 literes akvárium egy ilyen szűrőnek pedig 1700 l/óra a teljesítménye nem árt odafigyelni :D

Ha nincs repedés, akkor csak a tömítés lehet ugye.
Csak kíváncsiságból milyen halakat tartotok amihez ilyen erős szűrés kell?

Sokkal inkabb a novenyek miatt kell.

A ket kep kozott 10 nap telet el. A felso kepen meg egy regebbi (kisebb) kulso szuro volt. A belso szurok a kep utan mar kikerultek az csak biztonsagi es biologiai okokbol mentek parhuzamosan egy ideig.

Amugy ez nem sokkal van felulmeretezve a szakertoi boltok ajanlasaval, egy olyan kulso szuro ami 300 literig volt a gyarto szerint jo ket belsovel megtamogatva is szenvedett. Folyamatos kuzdelem volt az algaval. Bekerul egy kb 3szor olyan teljesitmenyu (lenyegesen nagyobb szuro tartaly 8 vs. 25 liter) es a vizminoseg sokszorosara javult a novenyeket pedig lathatod.

1 Like

Ha tíz nap alatt ennyit nőttek, két hónap alatt vizi őserdő lesz az akváriumban. :)

1 Like

Szétszedtük ujra osszeraktuk, es most jo. Fogalmunk sincs miért. (Pedig mindig megneztuk a tomiteseket ne kerüljön oda piszok.

Ejj, ha minden ilyen könnyen megjavulna… :)

Amugy meg most se jo 2 nap utan ujra elkezdett engedni. Ma vettem uj tomito szettet.

Az asszonyokkal mindig gond lesz! :)

4 Likes

🤣😂🤣😂🤣😂