Alaplap csere

Már többször megfordult a fejemben, hogy adott a régi MBP5,3 ami gyakorlatilag a backlight problémáján kívül tökéletesen üzemképes (szinte 100%-os akksi…stb) belét kicserélném egy újabb model alaplapjára… A donor egy 2012 (nem retina) utolsó A1286 MD104LL lenne…

Fizikailag kivitelezhető? Belefér…stb?
Ahogy elnézem a rögzítési pontokat, eléggé azonosnak tűnik.

Gondolom az ujabb OS tamogatas a cel, ehhez pedig cserelned kell a trackpedet (ha akarsz multi touch gesztusokat) a billentyuzetet (ha akarsz vilagitast), az Airport/Bluetooth boardot is (ha akarsz WiFit, a BT device kompatibilis, de mivel nem ismeri a BTle szabvanyt, ezert ezt is cserelnem, csak hogy legyen handoff/instant wifi, itt tuti, hogy kuzdeni kell, mert a csatlakozo ugyonaz, viszont a rogzitesi pontok nem). Tuti, hogy megeri ez a mutet? Az alaplapot sohasem akartam igy megcserelni, igy erre nem tudom a biztos valaszt. A kepek alapjan azt mondanam, hogy elegge hasonlit. Egyeduli problemanak igy hirtelen a hutest latom, mert az ujabb gepnek 15-20W-tal magasabb a TDP-je.

Én nem olvastam erre a MBP9.1 modelre ilyen opciókat…
Azt írja az epül, hogy ez még épp támogatott a sivatagra.

Mit nem olvastal?

Hogy berhelni kelljen…

Ezt nem ertem. Te akarsz berhelni.

A csereszabatosság nem berhelés… :)

Akkor vegkepp nem ertem. Hivatalosan nem csereszabatos, nem hivatalosan akar jo is lehet. Ha viszont az a cel, hogy a 2010-es dobozon fusson a Mojave, akkor az alaplap mellett a trackpadet, a billentyuzetet es a Wifi/Bt modult is minimum ki kell cserelned, hogy mindenhez legyen drivered, mert a 2010-es billzeten nem megy a hattervilagitas, a 2010-es trackpaddal pedig nincsenek multitouch gesztusok, a 2010-es WiFi moduloddal pedig egyaltalan nincs WiFi Mojave alatt. Ezert kerdeztem, hogy megeri-e ez igy, nem egyszerubb-e venni egy 2012-es gepet es kesz. Raadasul alaplapvasarlassal kockaztatod, hogy hibas GPU sorozatos alaplapot kapsz (esetlegesen pont azert elado az alaplap, mert huzamosabb dGPU hasznalat eseten elkezd lefagyogatni).

Alaplap + függelék is van hozzá… Effektív egy komplett masina (kijelző nélkül, sérült házban)