Alapzaj a tápkábel csatlakoztatásakor

Sziasztok!

Macbook Pro 13, 2015-öt használok elsősorban zeneszerkesztésre, felvételre, keverésre. Felfigyeltem egy érdekes dologra, ami elég zavaró tud lenni: a stúdió monitorokban zaj keletkezik, amikor a laptop tölt, vagy amikor épp áram alatt van. Külső hangkártyát használok (Focusrite Scarlett 2i2), ami a gépről kap áromot usb-n, innen megy a jel a két aktív monitorba, amik ugyanarról az elosztóról üzemelnek, amiről a laptop. Ha kihúzom az áramot a gépből és akkuról üzemel, akkor a zaj eltűnik, síri csend van. A ház földelése rendben van, és érdekes módon a feleségem Macbook Air 13, 2012-jén ez a probléma nem áll fenn.

Én használtan vettem az én gépemet és arra gyanakszom, hogy a töltő cserélve lett, gyanúsan új állapotú volt a gép ütöttkopottsága ellenére, és valószínűnek tartom, hogy a nem eredeti töltő okozza a gondot.

Ti láttok ebben logikát? Mekkora ennek a valószínűsége? Egy eredeti töltő megoldást jelenthet?

Az alábbi videón látható és hallható a probléma:

Előre is köszönöm a válaszotokat, segítségeteket.
Üdv. Szabi

Ne a földelt tápcsatlakozót használd a töltön.

Nem a földeltet használom, hanem a másikat.

A garantáltan eredeti töltő vagy megoldja a kérdést, vagy nem, de ez legalább biztos. Ha van a közeledben műszerész, kérj tőle egy akkora ferritgyűrűt, amin a töltő csatlakozója átfér és az “A” variációt próbáld ki. Ha osztott gyűrűt tud adni, akkor jöhet a B opció. Olcsó kísérlet, néha a kapanyél is elsül.

Ha van lehetőséged, inkább kérj kölcsön egy garantáltan eredeti töltőt. Ha azzal sem jó, legalább annak az árát nem költötted el feleslegesen, ugyanis könnyen lehet, hogy maga a laptop belső elektronikája (töltésvezérlő) generálja a zajt (EMI).

A B

1 Like

Akkor próbáld meg a földeltet, és egy fázisra dug be az összes eszközt, arról a fázisról pedig szedd ki a kínai ledes lámpákat vagy a dimmerelhető lámpákat.