Amazon vásárlás

Ma vásároltam két terméket az amazon.de oldalról, mindkettő termék prime-os volt. Egyik túllépte az ingyenes szállítás határát, a másik termék nem. Szóval termékenént számítja a házhozszállítás díját vagy ha egyik nem éri el az ingyenes szállítást, akkor felszámolja a szállítás díját?
Valamint ami fura, hogy beraktam a terméket a kosárba, kiírta, hogy 68.1€ lesz az ára. Mikor kiválasztottam, hogy hova kell szállítani és összesítette a rendelést, utána már 72.7€ körül lett az ára. Megnéztem, kb termékenként 7.3%-ot számolt fel pluszban. Tehát összesítésnél a 14.8€ terméknél 15.8€ írt ki, mint ár. Ez miért van ez a 7%-os különbözet? Mert szerintem idegesítő, hogy nem annyi a végösszeg, mint amit a termékek kiválasztásakor látok.

A szamlabol nem derul ki? Van teteles lista, ott irnia kell, hogy minek mennyi lett az ara es hogy az pontosan milyen tetel

Ha itthonról vásárolsz, az itteni áfát számolja fel.

2 Likes

Egy ideje eltoroltek az ingyenes szallitast mo-ra…
A vegosszeg elteresnel az is elofordulhat, hogy szallitasi vagy egyeb okok miatt masik partnertol huzta be neked a termeket.

Nekem meg ilyen nem volt, csak tippelek.

Ez az “afa” tema nem ennyire egyertelmu. En regota hasznalom az amazon.de-t, de nekem sose szamoltak magyar afa-t… mindig a nemet afa-t kaptam a szamlan.

Ez a megoldas.

Vannak olyan termekek (mint pl. az uj auto) amelyek a regisztracios, vagy a nyilvantartasba vetel miatt mindenkeppen netto aron vasarolsz az eu-ban (akkor is ha maganszemelykent vasarolsz). Majd a magyar nyilvantartasbavetelt kovetoen bevallod a kovetkezo adobevallasodban…
De a kiskereskedelmi forgalomban kaphato termekekre mindig a forgalmazo ceg anyaorszaga szerinti afat fogod fizetni (maganszemely vasarlasa eseten…)
Ha cegre vasarolsz, akkor netto…

Nem tudom, hogy miért ez az ár. Mondom, tételenként 7%-kal több az ár, mint amikor rányomok a vásárlásra. ÁFA a számla szerint 27%, szállítási díj pedig külön sorban fel van tüntetve. Másik szállító meg azért nem hiszem, mert azon az áron egy szállítónál sem kapni.

Javítok… Az Amazonon keresztüli vásárláskor valóban felszámolja a magyar áfát.
…vagy nem. Ez tök változó. Vannak beszállítói, akik rohadtul nem foglalkoznak az EU-n belüli tagországok eltérő áfáival (ezt leginkább az olasz és spanyol eladóknál tapasztaltam). Ők simán a saját országuk áfájával (22-21%) adják neked a terméket (online is…).
A prime és az amazon saját raktározása (számlázása) esetén valóban nem szórakozhat az áfatartalommal. De ezen a két opción kívül bármi megtörténhet.
Nálunk volt a múltban amazon raktáras/számlás megrendelés is, de ez cégre jött.
Nekem privátban viszont sokminden jött olaszországból és spanyolországból (akkor éppen ott volt olcsóbb) és ezeknél 21-22%-ot kalkuláltak. De volt már a németektől érkező cuccon is 19%…

Gondolom minden eladó a saját felelősségére intézi mindezt.

A 3. Fel szerintem az amazonak szamlazii vagyis o az adott orszagban adja el papiron. Csak az amazon masik orszagba szallitja vegulis. Ezert nem foglalkozik vele a 3. Fel.

A másik topisba nem akartam ozftémát írni.
Az amazonról (német) rendeltem nemrég 3 különböző dolgot. Két külön körben hozták.
(Most néztem meg, hogy a számlát kiállító cég név és telephely egyezik mindkét számlában, bár ez nem biztos, hogy jelent bármit is.)
Szóval sikerült valahogy úgy kiválasztanom az eladót, hogy bár mindhárom terméket az Amazon adta, mégis két különböző csomagként adták fel. Az egyik UPS-en keresztül jött kb 4 nap alatt, a futár nagyon segítőkész volt.
A másik pedig ottani DHL adta át itt a Magyar Postának. Most ez úgy nézett ki, hogy volt taracking száma a DHLnél is és a Postánál is. Kiírták a szállítás várható időpontját. Néztem folyamatosan a tarackinget és nem jött, sőt jó pár napig nem jött róla semmi értesítés sem. Február 27 vagy 28 lett volna a szállítás várható napja. Majd március 3-án nézem meg a postaládámat és oda volt bedobva, hogy 28-án nem találtak itthon és majd a postán átvehetem. Ez ok is lett volna, ha a szemközti postához adják le, de nem, kb 3-4km-rel arrébb lévő budapesti postánál adták le. Persze nyilván onnan vette fel a futár, oda érkezett be külföldről a szállítmány és nem úgy van, csak hogy egy másik postánál adják le, szóval gondolom nem egyszerű. De számomra, aki fizetett a házhozszállításért szomorúan vettem tudomásul, hogy a Magyar Postánál ez nem működik. Persze néztem, hogy a csomagon a Magyar Posta matricáján a címnél nem szerepelt a mobil számom (pedig direkt megadtam az Amazonon), hanem a DHL-es matricán szerepelt “eldugva”. Szóval lehet nem adták át, vagy a Posta lehet nem is kéri, mert úgy sem hívják fel az ügyfelet és egyeztetnek. A lényeg, hogy ez nagyon kellemetlen volt, hogy pár nappal később kaptam meg a csomagot, ráadásul tömegközlekedéssel kellett érte menni, ami 1 órámba telt, ráadásul bérletem sincs, emiatt még az utazás is pénzbe került.
Az lesz a vége egyszerűen, hogy többet nem rendelek az Amazontól a Magyar Posta miatt.

a DHL Németországban a “magyarposta” ott ez működik, ha nem rendelsz többet amazonról igazából csak magaddal szúrsz ki.

Meg Jeffel, nem?
Én hasonlóképp jártam, bár szándékosan ugyanattól a forgalmazótól rendeltem 3 dolgot, 2 csomagban jött 1 nap eltéréssel. A futár mondta, előfordult már, hogy 1 rendelést 5 csomagban vitt ki egy címre, eltérő napokon. Vagyis ahogy sikerül.

azért mert egy rendelés nem biztos hogy egy raktárból vagy éppen egy eladótol jön.

1 Like

Hozzam altalaban (1-2 futarceget kiveve) mindig ugyanazon emberek jonnek ha csomagot hoznak.
En szoktam nekik adni “kavera” valot (akkor is ha nem utanvetes) es megkertem oket meg az elejen, ha van csomag akkor csorogjon…stb.
A magyar postatol is mindig ugyanaz a ficko jon. O is mindig szol nekem ha erkezik csomagom.
Mindenkinel nev/cim szerint vagyok a telefonjaba :)

Ha azt nezzuk, ez gaz (marmint a mukodeset tekintve). Gyakorlatilag egyszer mar fizettem fuvarkoltseget.
De sajnos ez poros kis feszkunkben a mai napig igy mukodik. Ha adsz es normalis vagy, akkor igyekeznek elintezni mindent.

Írtam, hogy ugyanattól rendeltem (nagyon hasonló termékeket), ettől még elbénázhatják, én pedig 1 szállítási költséget fizetek, és a másikat sem Jeff.

Hiába egy eladó, ha nagy lehet több raktára.

Legközelebb valami hülyeséget írok, hogy ne tudj rá válaszolni. :)

5 Likes