Amazon vásárlás

Tags: #<Tag:0x00007f18da9520a0> #<Tag:0x00007f18da951f38> #<Tag:0x00007f18da951df8> #<Tag:0x00007f18da951cb8>

Ma vásároltam két terméket az amazon.de oldalról, mindkettő termék prime-os volt. Egyik túllépte az ingyenes szállítás határát, a másik termék nem. Szóval termékenént számítja a házhozszállítás díját vagy ha egyik nem éri el az ingyenes szállítást, akkor felszámolja a szállítás díját?
Valamint ami fura, hogy beraktam a terméket a kosárba, kiírta, hogy 68.1€ lesz az ára. Mikor kiválasztottam, hogy hova kell szállítani és összesítette a rendelést, utána már 72.7€ körül lett az ára. Megnéztem, kb termékenként 7.3%-ot számolt fel pluszban. Tehát összesítésnél a 14.8€ terméknél 15.8€ írt ki, mint ár. Ez miért van ez a 7%-os különbözet? Mert szerintem idegesítő, hogy nem annyi a végösszeg, mint amit a termékek kiválasztásakor látok.

A szamlabol nem derul ki? Van teteles lista, ott irnia kell, hogy minek mennyi lett az ara es hogy az pontosan milyen tetel

Ha itthonról vásárolsz, az itteni áfát számolja fel.

2 Likes

Egy ideje eltoroltek az ingyenes szallitast mo-ra…
A vegosszeg elteresnel az is elofordulhat, hogy szallitasi vagy egyeb okok miatt masik partnertol huzta be neked a termeket.

Nekem meg ilyen nem volt, csak tippelek.

Ez az “afa” tema nem ennyire egyertelmu. En regota hasznalom az amazon.de-t, de nekem sose szamoltak magyar afa-t… mindig a nemet afa-t kaptam a szamlan.

Ez a megoldas.

Vannak olyan termekek (mint pl. az uj auto) amelyek a regisztracios, vagy a nyilvantartasba vetel miatt mindenkeppen netto aron vasarolsz az eu-ban (akkor is ha maganszemelykent vasarolsz). Majd a magyar nyilvantartasbavetelt kovetoen bevallod a kovetkezo adobevallasodban…
De a kiskereskedelmi forgalomban kaphato termekekre mindig a forgalmazo ceg anyaorszaga szerinti afat fogod fizetni (maganszemely vasarlasa eseten…)
Ha cegre vasarolsz, akkor netto…

Nem tudom, hogy miért ez az ár. Mondom, tételenként 7%-kal több az ár, mint amikor rányomok a vásárlásra. ÁFA a számla szerint 27%, szállítási díj pedig külön sorban fel van tüntetve. Másik szállító meg azért nem hiszem, mert azon az áron egy szállítónál sem kapni.

Javítok… Az Amazonon keresztüli vásárláskor valóban felszámolja a magyar áfát.
…vagy nem. Ez tök változó. Vannak beszállítói, akik rohadtul nem foglalkoznak az EU-n belüli tagországok eltérő áfáival (ezt leginkább az olasz és spanyol eladóknál tapasztaltam). Ők simán a saját országuk áfájával (22-21%) adják neked a terméket (online is…).
A prime és az amazon saját raktározása (számlázása) esetén valóban nem szórakozhat az áfatartalommal. De ezen a két opción kívül bármi megtörténhet.
Nálunk volt a múltban amazon raktáras/számlás megrendelés is, de ez cégre jött.
Nekem privátban viszont sokminden jött olaszországból és spanyolországból (akkor éppen ott volt olcsóbb) és ezeknél 21-22%-ot kalkuláltak. De volt már a németektől érkező cuccon is 19%…

Gondolom minden eladó a saját felelősségére intézi mindezt.

A 3. Fel szerintem az amazonak szamlazii vagyis o az adott orszagban adja el papiron. Csak az amazon masik orszagba szallitja vegulis. Ezert nem foglalkozik vele a 3. Fel.