Amazon vásárlás

A másik topisba nem akartam ozftémát írni.
Az amazonról (német) rendeltem nemrég 3 különböző dolgot. Két külön körben hozták.
(Most néztem meg, hogy a számlát kiállító cég név és telephely egyezik mindkét számlában, bár ez nem biztos, hogy jelent bármit is.)
Szóval sikerült valahogy úgy kiválasztanom az eladót, hogy bár mindhárom terméket az Amazon adta, mégis két különböző csomagként adták fel. Az egyik UPS-en keresztül jött kb 4 nap alatt, a futár nagyon segítőkész volt.
A másik pedig ottani DHL adta át itt a Magyar Postának. Most ez úgy nézett ki, hogy volt taracking száma a DHLnél is és a Postánál is. Kiírták a szállítás várható időpontját. Néztem folyamatosan a tarackinget és nem jött, sőt jó pár napig nem jött róla semmi értesítés sem. Február 27 vagy 28 lett volna a szállítás várható napja. Majd március 3-án nézem meg a postaládámat és oda volt bedobva, hogy 28-án nem találtak itthon és majd a postán átvehetem. Ez ok is lett volna, ha a szemközti postához adják le, de nem, kb 3-4km-rel arrébb lévő budapesti postánál adták le. Persze nyilván onnan vette fel a futár, oda érkezett be külföldről a szállítmány és nem úgy van, csak hogy egy másik postánál adják le, szóval gondolom nem egyszerű. De számomra, aki fizetett a házhozszállításért szomorúan vettem tudomásul, hogy a Magyar Postánál ez nem működik. Persze néztem, hogy a csomagon a Magyar Posta matricáján a címnél nem szerepelt a mobil számom (pedig direkt megadtam az Amazonon), hanem a DHL-es matricán szerepelt “eldugva”. Szóval lehet nem adták át, vagy a Posta lehet nem is kéri, mert úgy sem hívják fel az ügyfelet és egyeztetnek. A lényeg, hogy ez nagyon kellemetlen volt, hogy pár nappal később kaptam meg a csomagot, ráadásul tömegközlekedéssel kellett érte menni, ami 1 órámba telt, ráadásul bérletem sincs, emiatt még az utazás is pénzbe került.
Az lesz a vége egyszerűen, hogy többet nem rendelek az Amazontól a Magyar Posta miatt.