Apple Creator Studio

Megjelent ugyebár nemrég az Apple Creative Studio.

Nekem az nem derült ki igazán, hogy pontosan mi lesz a meglévő alkalmazásokkal. Eddig úgy láttam, hogy mindenből megmarad az eredeti program + mindegyikből érkezik egy-egy új előfizetéshez köthető verzió. Bár az oldalon a “nagy” programoknál egyértelműen írják, hogy tovább használható a meglévő egyszeri vásárlásos alkalmazás, és elvileg frissülni is fognak. De mi lesz a meglévő iWork szoftverekkel? Pl. most két Numbers van a gépemen. Az újat kell ezekből használnom vagy a régit vagy mindegy, mert úgy sem fogok előfizetni és kb ugyanazt tudja ingyenesen mindkettő?

En nem raktam meg fel az ujat, de amikor a regit elinditottad, nem kaptal popupot? Abban nalam azt irta, hogy nem kap tobb updatet a regi:

Valóban! Így lesz a fizetős alkalmazásból ingyenes, aztán megint fizetős…
Szerencsére a LibreOffice elérhető Mac-re. :wink:

Mondjuk de, kaptam, csak nem olvastam el, köszi! :slight_smile: Egyébként logikus, hogy az ingyenes alkalmazásoknál csak az új kap frissítést, de akkor a fizetős alkalmazások megmaradnak két verzióban jóideig? De vajon meddig? És ugye azt lehet olvasni, hogy az egyszer fizetős verzió is megkapja az újdonságokat, de melyiket? Az ingyenes App tulajdonságait vagy a fizetősét? Vagy az ingyenes hét képest mennyivel tud többet az egyszeri fizetős? Vagy az AI használata a különbség csak? Mert ha ez utóbbi, akkor kb ingyen meg lehet szerezni a korábban fizetős tudást? Na mindegy, még sok a kérdés…

Az az app, amelyik kiirta ezt a notifikaciot, az soha tobbet nem fog frissitest kapni. Ameddig ervenyes rajta az alairas, illetve ameddig nem valtozik gyokeresen a rendszer alatta, addig el fog indulni, azutan azt sem.

Talán ez a legjobb cikk eddig amit láttam, hogy mi lesz az ingyenesben és mi az előfizetésesben az “iWork” szoftvereket illetően: Apple Updates Keynote, Numbers, and Pages Apps With New Free and Paid Features - MacRumors

Még talán ezt érdemes elolvasni a témában: 11 Apple Creator Studio facts you need to know before subscribing | Macworld

Vagy itt: Apple Creator Studio: Everything you need to know about it

Ez utóbbiban találtam érdekes utalást arra, hogy bizonyos egyszer fizetős prémium appok megkapják az előfizetős verzió tudását AI téren is, ilyen pont a Logic, ami miatt nagyon kíváncsi voltam a különbség az egyszervásárlásos és előfizetős appok között.

Note that MainStage and Logic Pro will have all the same features in both Creator Studio subscription and one-time-purchase versions.

Nekem még az nem egészen tiszta, hogy a Finel Cut Pro-t le tudom tölteni ingyen és tudom is használni (akár limitáltan) vagy csak trialban?

Egyébként szerintem nagyon megéri az előfizetés, ha nem lenne megvéve a Logic Pro, elgondolkodnék rajta.

én még az első kiadású pages-t meg number-et megvettem. de nem tudtam nagyon megbarátkozni a túlzottan “kreatív” kezelőfelülettel. miután ingyenes lett, még hébe-hóba használtam, de inkább nem.

az ms 365 családi csomag 47k. (ha jól értelmezem) a pages 44k, a numbers szintén, a keynote szintén. szerintem az apple ezzel tökön rúgta magát…

Szerintem valamit félreértesz. Az egész havi 5k vagy évi 50k, amiben minden venne van, az iWork kezdve a Logicon át Final Cut Pro, stb. Tehát nem darabonként ennyi.

1 kedvelés

azért írtam, hogy (ha jól értelmezem)