Megjelent ugyebár nemrég az Apple Creative Studio.
Nekem az nem derült ki igazán, hogy pontosan mi lesz a meglévő alkalmazásokkal. Eddig úgy láttam, hogy mindenből megmarad az eredeti program + mindegyikből érkezik egy-egy új előfizetéshez köthető verzió. Bár az oldalon a “nagy” programoknál egyértelműen írják, hogy tovább használható a meglévő egyszeri vásárlásos alkalmazás, és elvileg frissülni is fognak. De mi lesz a meglévő iWork szoftverekkel? Pl. most két Numbers van a gépemen. Az újat kell ezekből használnom vagy a régit vagy mindegy, mert úgy sem fogok előfizetni és kb ugyanazt tudja ingyenesen mindkettő?
Mondjuk de, kaptam, csak nem olvastam el, köszi! Egyébként logikus, hogy az ingyenes alkalmazásoknál csak az új kap frissítést, de akkor a fizetős alkalmazások megmaradnak két verzióban jóideig? De vajon meddig? És ugye azt lehet olvasni, hogy az egyszer fizetős verzió is megkapja az újdonságokat, de melyiket? Az ingyenes App tulajdonságait vagy a fizetősét? Vagy az ingyenes hét képest mennyivel tud többet az egyszeri fizetős? Vagy az AI használata a különbség csak? Mert ha ez utóbbi, akkor kb ingyen meg lehet szerezni a korábban fizetős tudást? Na mindegy, még sok a kérdés…
Az az app, amelyik kiirta ezt a notifikaciot, az soha tobbet nem fog frissitest kapni. Ameddig ervenyes rajta az alairas, illetve ameddig nem valtozik gyokeresen a rendszer alatta, addig el fog indulni, azutan azt sem.
Ez utóbbiban találtam érdekes utalást arra, hogy bizonyos egyszer fizetős prémium appok megkapják az előfizetős verzió tudását AI téren is, ilyen pont a Logic, ami miatt nagyon kíváncsi voltam a különbség az egyszervásárlásos és előfizetős appok között.
Note that MainStage and Logic Pro will have all the same features in both Creator Studio subscription and one-time-purchase versions.
Nekem még az nem egészen tiszta, hogy a Finel Cut Pro-t le tudom tölteni ingyen és tudom is használni (akár limitáltan) vagy csak trialban?
Egyébként szerintem nagyon megéri az előfizetés, ha nem lenne megvéve a Logic Pro, elgondolkodnék rajta.
én még az első kiadású pages-t meg number-et megvettem. de nem tudtam nagyon megbarátkozni a túlzottan “kreatív” kezelőfelülettel. miután ingyenes lett, még hébe-hóba használtam, de inkább nem.
az ms 365 családi csomag 47k. (ha jól értelmezem) a pages 44k, a numbers szintén, a keynote szintén. szerintem az apple ezzel tökön rúgta magát…
Szerintem valamit félreértesz. Az egész havi 5k vagy évi 50k, amiben minden venne van, az iWork kezdve a Logicon át Final Cut Pro, stb. Tehát nem darabonként ennyi.