Apple ID beállításainak frissítése

Sziasztok!
Lányom lassan egy éve használtan vásárolt XS-én kapott egy felhívást felugró ablakban, hogy néhány fiók szolgáltatáshoz ismét be kell jelentkeznie. Ez csak úgy hirtelen, nem próbált semmit letölteni, vagy belépni bárhová. Na innen kezdve az addig működő jelszavával nem tud belépni, személyazonosságát kellene igazolnia. Mivel fiatalként nem a valós születési évét adta meg az ID regisztrálásakor, most nem tud tovább lépni. Az Apple supportal beszéltünk. Két választ kellene tudni a három biztonsági kérdésre, de nem jutottunk semmire, mert hiába tudja a válaszokat a másik két biztonsági kérdésre, nem engedi tovább az évszám miatt.

Van tippetek az ID helyreállításában. Nem, nem lopott a telefon, vásárolni szoktunk, csak rutintalan volt a lány :smiley:

En azt mondanam, hogy ha anno nem volt fontos, a jo evszam, akkor ne legyen most se fontos, annak az accoutnnak a tovabb hasznalata. Merjen regisztralni egyet a sajat, valodi adataival.

Ezzel nem is lenne gond, de ahhoz is ki kellene lépni ebből az id-ból a telefonon, amit ugye most nem tud, hiába ok a jelszó. A valós születési dátummal 5 éve még nem tudott volna regisztrálni és persze nem állított be kétfaktoros hitelesítést. Most csak a jelenlegi id-ba belépés a megoldás.

Hajajj. En nem kapcsoltam volna be a “Find My”-t, ha ennyire rosszul van osszerakva az account. A supportnak el lett arulva, hogy hibas az evszam? Tehat ismerik a teljes tortenetet? Vagy ok csak a “kevesbe kenyes” reszeket?

Persze, elmondtuk nekik. Nagyon kedves volt a hölgy, azt mondta, a három biztonsági kérdésből kettőre kell tudni a választ. Ok, az első az évszám, az nem nyert. A másik kettőt meg hiába tudja, oda nem jut el, a supportos sem mehet tovább, ha az elsőt, a dátumot nem tudja. Tök logikus. Ja nem. :-/

Tehat, nem eleg, hogy hulyeseg van megadva, meg ezt a hulyeseget sem tudjatok, hogy mi az?! Ez elegge draga tanulopenznek tunik, de hatasos.

Ahogy mondod. A másik kettőt meg hiába tudja jól, azt nem engedik megválaszolni. Tehát a 3/2 jó válasz kell itt azt jelenti, hogy az első 2-t kell tudni…

Nem ezt jelenti.

Amikor beallitod a biztonsagi kerdeseket, akkor 3-at kell beallitani, ebbol ellenorzeskor kettore kell tudni a valaszt. Te nem jutsz el addig a pontig sem, hogy a biztonsagi kerdesek szobajojjenek, mert az ez eloitti lepcsonel, amikor azt ellenoriznek, hogy tudod-e az account adatait (tehat lehet-e tenylegesen tied az accoun), mar arra sem tudsz valaszolni. Igy tulajdonkeppen olyan a helyzeted, mintha az en Apple ID-met akarnad “megszerezni”.

Nem! A support is azt mondja, az első biztonsági kérdés a beállított évszám! Ezen kívül van még kettő. Ezt a kettőt hiába tudja, ha az elsőt nem. Tehát nem 3-ból 2-t kell tudnia, hanem az elsőt és még egyet.
Másképp: hiába tudja a válaszokat a beállított biztonsági kérdésekre, ha nem engedik megválaszolni.

Nem :wink: a support azzal kezdi, hogy meg kell probalnod bizonyitani a folyamat elejen, hogy te vagy. Ezen nem jutsz at, hiszen ha te lennel, tudnad azt, hogy mikor szulettel. Ezutan jonne az, hogy valaszolnod kell a megadott 3 kerdesbol kettore. De eddig nem jutsz el, hiszen nem lehet tied az account, hiszen nem tudod a sajat szuletesi datumodat :smiley:

Én is így gondolnám, de a support tényleg azt mondja, amit fentebb írtam :open_mouth: Majd 8 óra múlva próbálkozhat 3x másik évszámmal…

Én sem értem. Az appleid.apple.com belépéskor kér születési dátumot bárhol is? Vagy a három kérdés közül az egyikre a válasz egy dátum lenne? Szerintem a weboldalon be kellene tudni lépni a kérdésekre válaszolva.

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.