ASUS routert nem érem el a böngészőben

Sziasztok!

Ne kövezzetek meg, de kissé amatőr vagyok még ebben a témában. A következő történt velem a mai nap. Vettem egy asus routert, hogy kibővítsem a hálózatom és legyen normális wifi a földszinten. UPC connect boxom van, és power line-al vezetem át a netet az emeletről a földszinti szobámba, na most sikerült resetelnem a routert(használt), elértem böngészőben, és a lenti szobámba a gyenge wifi kapcsolat miatt szerettem volna bekonfigurálni, tehát az egyik power line-ba dugtam az utp kábelt, a másik végét a routerbe+ net kábel a gépbe, megcsináltam a routerben, hogy acces pointnak állítottam be. Azóta böngészőben nem érem el a routert, és nem tudom miért. Valami ötlet. A hálózat viszont tök jó, a telómmal csatlakoztam is a wifire, a gépen is megy, de a routert asus-t nem érem böngészőben. Mit rontok el?

Hogyan próbálod elérni? A legegyszerűbb az lenne, hogy lépj be a UPC routeredbe nézd meg a hálózatodon lévő eszközök (asus ap) milyen ip címet kapott (gondolom 192.168.1.x) és azt írd be a böngészőbe

1 Like

Van egy tuti ip scanner nevu app. Elinditod a gepen es kilistaza a halozaton levo eszkozok ip cimet. Barkinek egy klikeles kideriteni az eszkozok cimet.

1 Like

persze ezer féle képpen lehet, a lényeg, hogy az ip címét kéne a böngészőbe beírnia

1 Like

a 192.168.1.1 IP címen próbálom elérni, de nem megy sajnos, miután beállítottam a routert telefonon sikerült elérni, és be is lett állítva, hálózat viszont full jól megy a földszinten, mind a wifi, mind a kábeles az power line és a router jól kommunikál egymással eléri a UPC connectboxot, csak a webes felület nem jön be. Mindenféle gatewayt próbáltam ipconfiggal kilistáztam, és megnéztem mindegyiket, de nem jön be böngészőben a felület. Viszont, ha megnyomom a reset gombot, akkor bejön az oldal, de akkor is csak telón, vagyis wifin.

Az alap felállás, ha jól értem, hogy a UPC connectbox-ot használod routerként (gondolom dhcp-n oszt ip címeket a hálózatban). Amennyiben az ASUS routered AP módba kapcsoltad, akkor az is kér/kap egy IP címet a connectbox-ból. Na ezen az ip címen kellene elérned az ausus AP-t.

Az UPC connectbox-ot milyen ip címen éred el?
Ha ott belépsz akkor LAN fölön vagy külön kellene látod olyat, hogy DHCP (itt látod, hogy milyen tartományban oszt IP címet a routered. Monjuk 192.168.1.10-192.168.1.150 ) ilyenkor az AP kap valamilyen ip címet a DHCP tartományban.

Teljesen így van, ahogy mondod,de acces pointként valamiért nem engedte az asus router elérését, végül megoldottam. A connectboxot újra indítottam, és lent asus routert bekonfiguráltam normál router üzemmódba, újraindítottam a gépet is. Na most mind a két hálózat aktív, ahogy eddig, de a telóról és a gépről is elérem mind a connect boxot, mind a routert. Pöpecül megy a hálózat is mind a wifi mind a powerline lan-os a földszinten(asus). Köszi a segítséget nektek. A legjobbakat.

1 Like