Audio - Technika vinyl player

Sziasztok, van egy Audio-Technika AT-LP120XUSB lemezjátszóm, egy USB-B porttal és erről szeretnék a MacBook Pro (2018 Intel) laptopom segítségével hanglemezeket digitalizálni. Ez utóbbi eszköznek USB-C portjai vannak. Van valakinek tapasztalata, hogy mi a legjobb megoldás az USB-B és USB-C portok közötti kapcsolatra? Próbáltam USB-B kábelt és átalakítót USB-C-re de nem igazán működött. Annyit még, hogy Audacity applikációval próbáltam a digitalizálást. Ehhez esetleg egy workflow? Köszi a segítséget és mindenkinek boldog új évet! :slight_smile:

Szabvanyos “hangkartyanak” latszik ez az eszkoz? Ha igen, akkor vagy a kabel, vagy az atalakito nem volt jo. Ha viszont nem hangkartya, akkor nem kell hozza driver vagy specko szoftver? Ha a gep latja, mint USB eszkoz, akkor fizikailag megoldottad a csatlakozast. A “C” az olyan USB port, amiben mind az “A” (host oldali csatlakozo) mind a “B” (kliens oldali csatlakozo) benne van.

Veszel egy usb-b/usb-c kábelt és megnyomod a record gombot.
Amugy mi az amit csak te tudsz bedigitalizálni és nincs digitálisan az interneten?

1 Like

nem nagyon tudtam felfogni még az usb-s lemezjátszó létjogosultságát.
mi vezetett arra, hogy ilyent vegyél? ezek a lemezjátszók nem a felső polcos eszközök…. (csak azt tudom elképzelni, hogy nagyon különleges hanganyagaid vannak)

(Itt egy: AUDIOQUEST USB 2.0 Type C Átalakító Fekete-Zöld 1.5m USBFOR201.5CB - iPon.hu :slight_smile:

1 Like

Szerintem ez csak egy plusz szolgáltatás (vevőmágnes). Az Audio-Technica készülékek elég jók (lennének, nekem).

a plusz szolgáltatás oké, de ma, amikor minden ott van digitálisan a felhőben, meg akárhol, így mégsem értem. ahhoz, hogy az a hang a lemezről legalább cd minőségben szóljon, ahhoz egy elég drága lemezjátszó - megfelelő állvánnyal, elég drága hangszedő, mosott (vagy vadi új) lemez és egy jó riaa korrektor kell.
egyébként meg sercegni, nyávogni fog a felvétel. és bármilyen jó a lejátszó, a belső sávok már sokkal gyengébb minőségűek lesznek.
szoktam bakelitet is hallgatni otthon, sok frissen vásárolt lemezem is van, de csak akkor hallgatom ha sok időm van mindazt előkészíteni.
ezért kérdeztem, hogy mi indokolta a tagtársnál az usb-s lemezjátszó vásárlást :slight_smile:

(Az enyémben is van – 40 ezres kategória –, évente 2x kapcsolom be, nem az USB-jét.)

“legalább cd minőségben szóljon”, hát maradjunk annyiba valójában vért kell izzadni, hogy megközelítse a cd minőséget.
Van hangulata jó érzés felrakni a lemezt de nem, nem minőségibb.

Attól függ, mit szeretne az ember belehallani! :slight_smile:
Másképp szól az analóg (felvétel), annak idején kevesebb elektronikával gyilkolták.

Lényegesen jobb minőségen rögzítenek a mai studiok a sok elektronikával mint a régi studiok az analóggal. A bakelit nagyon hangulatos én is szeretem de placebo miatt gondolod jobbnak mint a cd-t.

Csuda tudja, a hegedű és a fülem között a legjobb út a levegő, minden más útban van!
Vagy aki már részt vett zenekarban, tudja, hogyan szól egy dobszerkó, semmi szükség az agyoneffektezett keverésre.

1 Like

Semmi agyon effektezett ekerés nincs, ez stilus szituáció és hely függő.

Alapvetoen ha a vegeredmenyt tekintjuk, igen nehez kulonbseget hallani egy felsokategorias CD drive es bakelit kozott (a bakelit velejaroitol vonatkoztassunk el). Termeszetesen szamit a studio/keveres, de a veget (amit hallunk) max csak muszeresen lehetne megkulonboztetni. Teny, hogy piszkosul jo hangulata van a bakelitnek…de ahogy korosodunk, egyre szukebb a frekvenciatartomany amit feldolgozunk.
A temainditonak velhetoen hobbi is, jo szorakozas hogy sajat munkajat hallgatja.
En kenyelembol az Apple Music-os HQ-t hallgatom - szerintem teljesen rendben van

1 Like

azért jel/zaj arányban nem csak müszeresen hallható, nem beszélve a lemez kopik a digitális anyag nem, és akkor még nem tértünk ki sok dologra.
pl egy mai zenét digitálisan vesznek fel, digitálisan utómunkázák nagyon sok A/D D/A átalakítással, és a legvégén még ezt kipréselik lemezre is, nem lesz több információ rajta csak kevesebb mint a master anyagon. Amit megkapsz digitálisan.

Miért lenne szükség a nagyon sok A/D–D/A átalakításra?

felvétel - digit rögzítés - ha olyan akkor előfokok effektek - masteing (sok analog cucc)

Ezt mondtam az elején.

Nem az USB miatt vettem de ha már van rajta, akkor gondoltam kipróbálom. Amúgy alapvetően nem egy rossz lejátszó. (Persze, nem egy milliós eszköz, de azért, hogy néha hallgassak egy lemezt, arra messze tökéletes. :slight_smile: )

Ezt most a legkomolyabban írom, nem is gondoltam, hogy létezik USB-B / USB-C kábel. Köszi! Megnézem amazon-on is.