Sajnos a 2011-es nyári gépemen nincs már DVD meghajtó,-helyette SSD- tettem, mert a meghajtó elromlott.
A kérdésem az, hogy milyen márkájú külső meghajtóval tudnám a Win10-et feltenni, amit ai iMAC elfogad.
Vásároltam egy ASUS Zen Drive külső SSD meghajtót, de ezzel nem tudom telepíteni a Boot Camp segítségével.
Javítom a kérdés szövegét: Természetesen a külső meghajtó nem SSD, hanem DVD meghajtó. A Bott Camp kifejezetten a DVD meghajtót kéri, gondolod, hogy látni fogja a desktopra másolt win isó-t ?
Igen, de lehet, hogy az ASUS Zen Drive eszköz nem szereti?
Lehet, hogy menne Apple meghajtóval?
Fontos lenne, mert a céges számlázó pld. nem futtatható MAC op. rendszeren
Lehet, de nem hiszem, hogy érdemes beruházni, küzdeni.
Az MS-től letöltött .ISO működik Boot Camppel, ez biztos.
Én VirtualBox alá telepítenék egy Windowst, vagy áttérnék online számlázásra (az adottságok, lehetőségek függvényében).
Ez nem csak azokon a gepeken megy, amelyeken gyarilag nincs dvd? Amikor 2012-ben eltunt a DVD az iMacbol, akkor ott nagyon-nagyon sok valtozas volt a firmware tajejan (a maces EFI-be bekerult egy csomo, PC-s UEFI dolog). Pl. A 2011-es firmware kulso es belso DVD-rol csak UGA grafikai modon tud OS-t inditani, a PC-s EFI rendszer CSM modjanak megfeleloen (tehat PC BIOS emulacios modon) pedig csak a belso lemezrol es optikarol tud indulni (kulsonel nincs erre mod). A 2012-es, DVD mentes gepeknel bejott az ISO filebol bootolas es az UGA melle a GOP grafikai rendszeru EFI bootolas mind a kulso, mind a belso storage eszkozokrol es a CSM is elerheto kulso eszkoznel.
Szerk: Pl a Windows boothoz vagy CSM kell vagy GOP-os EFI. A macOS az bootol UGA-val es GOP-val is.
Ha csak szamlazni kell es nem jatszani, akkor avirtualizalas lesz a legegyszerubb megoldas, ahogyan fenn is irjak.