AZ iMAC High Sierra gépre telepíteni szeretném a win 10-et külső DVD meghajtó segítségével

Sajnos a 2011-es nyári gépemen nincs már DVD meghajtó,-helyette SSD- tettem, mert a meghajtó elromlott.
A kérdésem az, hogy milyen márkájú külső meghajtóval tudnám a Win10-et feltenni, amit ai iMAC elfogad.
Vásároltam egy ASUS Zen Drive külső SSD meghajtót, de ezzel nem tudom telepíteni a Boot Camp segítségével.

Előre is köszönöm a választ

Tja
projektvezeto@icloud.com

Emlékeim szerint ilyen esetben a desktopra kell másolni a windows.iso-t, majd elindítani a Boot Camp-et, ez elintézi a többit.

1 kedvelés

Javítom a kérdés szövegét: Természetesen a külső meghajtó nem SSD, hanem DVD meghajtó. A Bott Camp kifejezetten a DVD meghajtót kéri, gondolod, hogy látni fogja a desktopra másolt win isó-t ?

Meg kell neki adni hogy hol van es igen megoldja a dolgot.

Olyasmi rémlik, hogy azok a gépek, amelyeket optikai meghajtóval adtak ki, nem (vagy nehezen) bootolnak külső optikai meghajtóról.

Igen, de lehet, hogy az ASUS Zen Drive eszköz nem szereti?
Lehet, hogy menne Apple meghajtóval?
Fontos lenne, mert a céges számlázó pld. nem futtatható MAC op. rendszeren

Lehet, de nem hiszem, hogy érdemes beruházni, küzdeni.
Az MS-től letöltött .ISO működik Boot Camppel, ez biztos.
Én VirtualBox alá telepítenék egy Windowst, vagy áttérnék online számlázásra (az adottságok, lehetőségek függvényében).

1 kedvelés

Ez nem csak azokon a gepeken megy, amelyeken gyarilag nincs dvd? Amikor 2012-ben eltunt a DVD az iMacbol, akkor ott nagyon-nagyon sok valtozas volt a firmware tajejan (a maces EFI-be bekerult egy csomo, PC-s UEFI dolog). Pl. A 2011-es firmware kulso es belso DVD-rol csak UGA grafikai modon tud OS-t inditani, a PC-s EFI rendszer CSM modjanak megfeleloen (tehat PC BIOS emulacios modon) pedig csak a belso lemezrol es optikarol tud indulni (kulsonel nincs erre mod). A 2012-es, DVD mentes gepeknel bejott az ISO filebol bootolas es az UGA melle a GOP grafikai rendszeru EFI bootolas mind a kulso, mind a belso storage eszkozokrol es a CSM is elerheto kulso eszkoznel.

Szerk: Pl a Windows boothoz vagy CSM kell vagy GOP-os EFI. A macOS az bootol UGA-val es GOP-val is.

Ha csak szamlazni kell es nem jatszani, akkor avirtualizalas lesz a legegyszerubb megoldas, ahogyan fenn is irjak.

1 kedvelés