Azonnali kérdések

tavaly én is onnan vettem, egy kindle 6-ost, de már nem lehet kapni, csak kindle 8-ast de drágábban, ezért akartam az amazon oldaláról, a többit már tudod…

Már megint vásárolnék :D. Volt már valahol valami hasonló téma, de most nem találtam.
Szóval szeretnék szárítógépet venni. Először hőszivattyús AEG gépet néztem, de a legolcsóbb abból 200eFt. És közben rájöttem, hogy kondenzációs Miele már kapható 240eFt-ért. De ha már Miele, akkor hőszivattyús kapható 310eFt-ért.
(persze hitelre venném, nem készpénzzel, így használt nem jöhet szóba)
Szóval szerintetek érdemes kiadni akár 110eFt-tal többet, csak hogy Miele legyen továbbá érdemesebb inkább hőszivattyúsat venni, vagy tökmindegy, mert amennyivel többe kerül, az csak kb 3-4 év alatt térülne meg villanyszámlában. Persze azért tudásában többet tud, de még mindig kérdés, hogy megéri-e a plusz 70eFt felár.
Mert az igazság az, hogy a drágábbik árából 3 elfogadható árú gépet tudnék venni.
Szóval az AEG amit néztem: http://www.aeg-electrolux.hu/Products/Mosás-szárítás/Szárítógépek/Hőszivattyús-szárítógépek/T8DBG48S/
Kondenzációs Miele: https://www.miele.hu/haztartasi/szaritogepek-1575.htm?mat=09964720&name=TDA_150_C#item-0-0
Hőszivattyús Miele: https://www.miele.hu/haztartasi/szaritogepek-1575.htm?mat=10294740&name=TKB140_WP_Eco#item-0-0

Nálunk nagyon párás a levegő, mert kicsi a lakás. És az egyik sarok télen penészedik is. Szóval nálunk irtani kell a párát és nem teremteni.
Vasalást meg nem tudom még, de gondolom az is szárítógép függő. Pont arra számítok, hogy a Mielénél jobban odafigyelnek arra, hogy a ruhák minél épen maradjanak.

1 kedvelés

(Úgy számoltam, hogy a gyári adatok alapján kb. évi 11–12 ezret lehet spórolni a két típus között, az nem 3 év!)

Gyári adatok szerint igen. Abban 160 teljes szárítás van megadva. Ahogy számoltam, nekem minimum a duplája lesz.
Ráadásul a gyár szerint megadott 211 és 494 kWh érték nem is jön ki a fogyasztási érték alapján. Szóval én éves minimum 25e Ft-ot számoltam megtakarításnak, bár ez lehet tényleg picit sok. De volt olyan számításom is, ahol 35eFt jött össze. Szóval nagyon függ majd attól, hogy mennyire sűrűn használom.
De ott van az is, ha csak évi 11-12eFt-ot takarítok meg, akkor is kb 6 év után visszajön az ára. És azért ezzel a szárítógéppel nem 6 évre tervezek.

Nálunk pont most merült fel a penész miatt, hogy szárítógép kéne (amióta két ovis termeli a piszkos ruhát, szinte mindennap mosni kell), úgyhogy remélem megosztod majd a további lényeges infókat is.

DEttó, gyerek nincs de mivel napi 200 napot esik az eső rajtam a szellőztetés sem segít. Régen brutális energiapazarlásnak gondoltam, de nincs más lehetőség egyre többet agyalok rajta én is.

kondenzációs, ha nincs “kémény”, amibe bedugod. ha van, akkor mehet a hőszivattyús.

egy ébként egyik sem csinál többlet párát a légtérbwn, ellenben fűti. a kondenzációs gyakorlatilag teljesen a légtérbe ereszti a hőt (2,4kW) hőteljesítmény nem kevés.
ez nyáron mocskosul fel tudja feleslegesen melegíteni a lakást. bár akkor meg ott a kültér szárítani

nekünk kondenzációs van, külön mosókonyhában. és miele. fasza

Nos, elmentem a médiamarktba, belebotlottam egy Miele kirendelt szakértőbe és meggyőzött a drágábbik gépet, de az üzletben egy 10-essel olcsóbb, mint a honlapon. Szóval holnap derül ki, megkapjuk-e a hitelt.

Ugyanannyi, mert 0%-os THM. csak így veszek hitelre dolgokat…

De sala irta, kemeny van amibe betudod kotni?

Ezekhez már régen nem kell kemény. A szellőztetős rendszerű szárítógépekhez kellett korábban. De azt mar nem lehet kapni egy ideje. Ezeket be lehet tenni szekrénybe is ugyanis előre fújja ki a levegőt.
A hölgy aki odajött segíteni, említette is ezt.

0%-s THM, persze. Még a végén kiderül, hogy sem a gyárnak, sem a kereskedőnek, sem a banknak nincs rajta egy fillér haszna sem. (Nekünk is van – használtan vásárolt Miele –, de nem megy olyan gyakran, hogy megdobná a villanyszámlát, ami kb. 9–10 ezer körüli, pedig a fűtésen kívül minden elektromos, egy Mac Pro is megy majd’ minden nap vagy 10 órát.)
((Szekrénybe? Hová lesz a víz?))

ezek a kondenzációs szárítógépek

Kicsi tartalyba, amit aztan kiontesz a lefolyoba.

1 kedvelés

Nem is olyan kicsi az.

Ezt most nem értem. A termék után
Kifizetett pénz ugyanannyi lesz, mikor kifizetem az utolsó törlesztő részletet is, mint ha bemegyek és megveszem ott akkor egyben kifizetve. Se több, se kevesebb. Amúgy meg nem is tudom, hogy miért ne érné meg a banknak és a kereskedőnek? Nem azt mondtam, hogy előállítási költségért veszem meg.

Ez az, amit én sem értek. :)
(Hacsaknem úgy, hogy a 310 ezres készülék tőlünk balra 810–850 euró, 850 - Mwst + áfa = 900 euró = 280 ezer Ft.)

Nem feltétlenül, hanem lehet, hogy ahelyett, hogy minden terméket le akcióknak 10-20%kal, inkább a banknak adják oda ezt a pénzt.
Vagy a bank csak megelégszik azzal, hogy így új ügyfeleket szerez. Ugyanis a korábbi vásárlások során nyitottak egy hitelszámlát hitelkártyával, amin ott egy összeg, amit bármikor felhasználhatok vásárlásra.

A megoldás is-is, mikor hogyan állapodnak meg. Sokszor a cég “fizet” sikeres hitelenként egy x összeget. Van amikor a bank használja az egészet promocionak.
Barátnőm hitelügyintéző volt (3 évig) magyarországon.

1 kedvelés