Azonnali kérdések

Igen, innentől nem bízok rá fontos adatot, nyilván. Smart nem néztem, jó ötlet, köszönöm! Remélem látja majd.

Ha Mac-rol akarod nezni, akkor oda kell egy KEXT, mert az Apple drivere nem engedi at az extended ATA commandokat USB-n. A DriveDx tartalmazza ezt: DriveDx - the most advanced drive health diagnostics and monitoring utility . Nekem ezzel viszont neha voltak furcsa gondjaim (resetelo USB storage eszkoz), ezert kezzel patkolom a drivert.

Telepites utan berakja a driver a /Library/Extensions -be a “SATSMARTLib.plugin” es a “SATSMARTDriver.kext” fileokat. En csinaltam egy /Library/Extensions.noauto -t es oda atraktam a “SATSMARTDriver.kext” -t. Igy kezzel, rootkent egy “kextload /Library/Extensions.noauto/SATSMARTDriver.kext” kommanddal be tudom tolteni, es tudom is hasznalni a smart infot, majd miutan mar ez nem kell. egy kextunload -val el is tudom tavolitani, es mivel nincs benne az Extensions folderben, igy bootnal sem tolti be magatol.

Windows es Linux eseten nincs ilyen para, ott atmegy az USB storage driveren a SMART info. De pl. VM-be felrakott Windows/Linux eseten, ha atadod az USB eszkot, akkor mindenfele Macra telepitett dolog nelkul is megy a SMART info :slight_smile:

Szerk: a “resetelo USB storage eszkoz” az azt jelenti, hogy eldobta a mountot, mintha kihuztam/visszadugtam volna az eszkozt.

1 kedvelés

Volt a gépemen egy DriveDx 1.8.2, el is felejtettem, már csak azért is, mert azt hittem, csak belső SSD-t hajlandó vizsgálni.

Minden Health Indicator 100%-on, a rövid teszt eredménye completed without error, a drive full test viszont megáll 10%-nál, az ETA szépen növekszik, úgy tűnik, írás/olvasás innentől nincs.

Kuka?

Érdekes, ha nyomok egy cmd-R-t, villan párat az I/O LED, de a progress sajnos nem mozdul, marad 10%-on…

1TB háromnegyede foglalt, úgy tűnik, minden filmet le lehet játszani, tehát az SSD adathordozó része működik. Most végre a DiskUtil is látja, a FirstAid szerint OK, bár ez gondolom csak egy fsck. Formázni nem tudja, és partícionálni sem.

Ha akarsz vele kiserletezni, probalhatod ugy particionalni, hogy az elso 10-15%-t kihagyod, valszeg ott lesz a hiba. De, en nem akarnek ezzel a storage eszkozzel mar foglalkozni.

Lehetne, ha engedné egyáltalán partícionalni :frowning:

Ja, de ezert mondom, hogy hagyd ki az elejet. A particios tabla jo, hiszen ha nem lenne jo, nem latnad, ugyhogy en tuti, valami ilyennel probalkoznek:

diskutil partitionDisk diskX MBRFormat %noformat% Noname 20% JHFS+ Storage 0

Ez, kb ha jol emlekszem a syntaxra, akkor csina; egy 20% meretu semmit, mogotte meg egy, a maradek helyet kitolto journaled HFS+ -t. Bar, a TV-det nem ismerem, de ha nem ismeri a HFS-t, akkor lehet, hogy ide ExFAT vagy MS-DOS kell majd neked helyette.

Igen, ExFat van rajta. Egyébként nem így tévézünk, de a nyomorult osztrák Magenta nem engedi a routerét modemnek használni, ezért se a saját routerem se a NAS nem megy…

Amúgy egyszerűen érdekel, mennyire menthető egy ilyen eszköz (amiben valami 7-800 óra van összesen, és 2015 körül került százezer forintba).

(A 2017-es MBP-ban majdnem 7000 óra van, és 100% volt minden érték, a wear level 93%.)

Másik házba nem tehető át?

Két ház között másoltam a mozikat, volt már mindkettőben. Czo parancssora pillanatok alatt eljut 50%-ig, aztán elakad. Fél óra múlva aztán közli, hogy could not find disk vagy couldn’t open device.

És megkérdezi zárójelben, hogy: (Is a disk in use by a storage system such as AppleRAID, CoreStorage, or APFS?)

Tudna valaki kölcsönözni egy Thunderbolt 2 – Thunderbolt 3/4 átalakítót TB-kábellel, és elküldeni FoxPosttal vagy hasonlóval? 2011-es minit kellene átköltöztetnem 2018-asra.
köszönettel

Milyen es mekkora storage van a 2011-es Mini-ben, hogy Thunderboltra van szukseg? Ha HDD, en siman osszekotnem egy Ethernet kabellel. Ha SSD, akkor szinten mehet az Ethernet, de ha kiveszed a storage eszkozt, akkor USB-s hazba atrakva, az SSD is kifutja magat.

Szerk: max TB2-3 atalakitot tudnek adni, mert TB2 kabelem nincs mar.

Nem emlékszem, mekkora. :slight_smile:
Költöztetni is tudok Etherneten? Arra van szükség, hogy eszközként lássam a '11-es minit, mint „target disk”-módban. Végső esetben az lesz, hogy USB-re klónozom a '11-es rendszerét, onnan költöztetek.

Nem kell a koltozteteshez block eszkoznek latni a regit.

Kösz, akkor majd megnézem Etherneten.

Halihó, olyan megoldást vagy progit keresek amivel úgy tudok másolni, hogy ha több file van akkor azokat egyesével másolja át (pl ha név szerint van rendezve akkor azt vegye figyelembe) és ne többet egyszerre másoljon. Hogy most miért kell nekem ez a baromság azt ne kérdezzétek, agyrém. Próbáltam a mucommandert, dc commot de nem ok, egyesével másolnak csak épp random sorrendben (vagy csak nem jöttem rá a logikára). Finderben persze egyesével átdobálni jóság csak ha sok van akkor meg horror. Akár terminál parancs is jöhet hátha létezik. Köszi.

AppleScript név szerint sorrendes másoláshoz:

set input_files to choose file with prompt "Select files!" with multiple selections allowed
set target_folder to choose folder with prompt "Select target folder!" without multiple selections allowed

set the index_list to {}
set the sorted_list to {}

repeat (the number of items in input_files) times
	set the low_item to ""
	repeat with i from 1 to (number of items in input_files)
		if i is not in the index_list then
			set this_item to item i of input_files as text
			if the low_item is "" then
				set the low_item to this_item
				set the low_item_index to i
			else if this_item comes before the low_item then
				set the low_item to this_item
				set the low_item_index to i
			end if
		end if
	end repeat
	set the end of sorted_list to the low_item
	set the end of the index_list to the low_item_index
end repeat

repeat with i from 1 to number of items in sorted_list
	tell application "Finder" to duplicate (item i of sorted_list) to target_folder
end repeat
3 kedvelés

Zseniális vagy, örök hála, elneveztem Bach-nak.

1 kedvelés

Van itt valakinek MagSafe toltoje iPhonehoz? Probalta esetleg egy Apple fajta 12W-s USB-A toltokockarol egy USB-A to USB-C adapterrel?