Azonnali kérdések

Kíváncsiságból megnéztem mi ez az Air.
100e Ft-tal többet kérni a szinte semmiért? Nagyobb egy picit a kijelzője, talán véknyabb pár milivel és nincs benne fizikai SIM (de támogat 8 eSIM-et is) a sima iPhone 17-hez képest. És kész vagyunk. Cserébe több fontosabb paraméterrel jobb a sima iPhone 17. Egyébként csak az lehet a lényege, hogy árat szeretnének emelni, emiatt kellett egy új széria.

Szerintem az airpods pro 3 viszont jó lett, igaz én nem szeretem az “agybadugós” design-t szóval venni nem fogok :smiley:

Mennyivel lett dragabb egyebkent? A 17 Pro Max ugyonannyi, mint amennyiert a 15 Pro Maxot vettem 2 eve.

En 1299€ fizettem anno a 15 pro max-ert. Most 1469€ (nalunk)…

Ne haragudj de nem értem ezt a lázadozást, hány éves vagy 17? Egy cég csinált eg terméket ha neked megér ennyit megveszed ha nem akkor nem. 16 pro nem gyorsan levették könyörgöm mindig egy évig forgalmazzák csak a pro modellt.

Mig “aktiv” voltam, azert figyelgettem a fejlemenyeket… most mar eleg egy mini 2014 late az igenyeim kielegitesere :slight_smile:

Bar a titan az megiscsak titan… mondjuk van a fiokban egy iphone 8 – ez is eleg lenne :slight_smile: A kezemen inkabb garmin van, fulest sem hasznalok mar (kocsiban is jol szol, meg otthon is…)
Ok, az apple tv-t szeretem.

En 2024 januarjaban vettem 15-os telefonokat, egy 256 gigas Pro-t A$1999-ert es egy szinten 256 gigas Pro Max-t A$2199-ert. Most pont ugyonennyiert tudnek venni szinten 256 gigas 17-es Pro-t es Pro Max-t is. Az iPhone Xs Max volt 2018 decembereben A$2049, ahhoz kepest csakugyan volt A$150 dragulas, csak azt nem tudom, hogy melyik evben tortent.

Az orak arat sajna, nem tudom igy osszehasonlitani, mert 2018-ban A$799-ert vettem a nagyobb meretu (talan 44mm?) Series 4 LTE-t alu orat. 2024 januarjaban egy acel LTE Series 9-et vettem (ez meg talan 45 mm?), braided solo loop szijjal, az A$1359 volt, hasonlot most osszekattingatva (Series 11 Titanium es egy braided solo loop 46mm) az most dragabb lenne picit, mert A$1429 lenne. Viszont, hirtelen felindulasbol vettem tavaly juniusban A$448-ert egy AirPods Pro 2-t, annak az ara csokkent, mert az AirPods Pro 3 “csak” A$429. Eszembejutott, hogy 2024 decemberbeen vettem egy braided solo loopot is kulon, A$149 volt, az most A$169, tehat ennek az ara is feljebb ment egy kicsit. Azota viszont, semmi erdemelegesen osszehasonlithatot nem vettem toluk, mert csak egy masik fajta szovet oraszijat, egy powerbankot es egy refurbished MacBook Prot.

Szerk: Az M4 MacBook Pro 14" meretben, 10CPU/10GPU, 24 GB RAM es 1 TB SSD volt A$2390 iden junius vegen.

Közbe a kaja 50% drágább lett az albérlet szintén, a bérek is nőtek valamennyit. Bezzeg a csúnya apple is emelt :smiley:

Ööö… A$: Ausztráliában élsz vagy csak onnan vásárolsz?

Sajna nem ott elek, de szerelmes vagyok az orszagba, igy tobb idot toltok ott, mint magyarorszagon. Iden eddig volt 2 nyaram, 1 telem, ez pedig a 2. osz, tavaly pedig volt 3 nyar, es 2 osz.

Ne is mondd egyebkent, nem akartam hinni a szememnek, amikor elkezdtem budapesten ujra boltba jarni julius vegen es csak vakartam a fejem, az addig megszokott ausztral arakhoz kepest. Szinte dupla kosarerteket hagyok itt a boltban, az ottani helyzethez kepest.

Na jó, de az életszínvonal is magasabb!

Azon nyár elején én is ledöbbentem!

Arra mar nem emlekszem, hogy mennyi volt a MBP 16 M1 Max amikor vettem - meg hogy mikor vettem (talan 3500-3700 €). Most adtam el 1250€ par honapja.

Kaja es egyeb arakban nincs osszehasonlitasi alapom… lovesem sincs mi mennyibe kerul magyarorszagon. De itt szerintem nem olyan veszes - mondjuk az ingatlanar es az alberlet az “szalad”. Valencia (kornyeke).

Nincs új mini, szóval telefont nem veszek, inkább kicseréltetem a 13-asom akksiját. Az airpods pro 3-as jónak tűnk, úgyis széttörtem a beats flexemet… :grinning:

1 kedvelés

Tényleg ennyire lassú egy Mac Os reinstall?
Hozzámkerült egy MacBook Air m2 Monterey-jel, es probálom telepíteni, de úgy kezd, hogy a progress bar elmegy kb a feléig rögtön, és 3 óra van hátra, ami csak felmegy akár 4 órára is… Kábel bedugva, 800mbit-tel gazdálkodhat…

Ha az internet restorebol problod, az joval lasabban tolt le, mintha pl. app storebol lehuznad a telepitot, vagy a developer (vagy mas ipsw letolto oldalrol) az ipsw-t, es gyartanal usb-s telepitot es azt huznad fel, vagy apple configuratorral restoreolnad az ipsw-t.

Közben elindítottam egy ipsw letöltést. Csak összedugom a két MacBookot egy usb c kábellel és a többit elintézi az Apple Configurator? Vagy egyszerűbb ha hagyom a restoret az este és kész?

Megállítottam, DFU-ba raktam, és most már csak azt várom, hogy letölődjön a fájl.

köszi!!

Azt nem tudom, hogy DFU nelkul megy-e, de ha DFU-ba rakod, akkor par perc alatt attolja az OS imaget es kb kesz is, ugy indul a gep, mintha akkor lenne kiveve a dobozbol.

Felismerte, de csak egy lakatot mutatott, amit nem gondoltam nagyon jó jelnek, ezért inkább DFU-ba raktam:-) Most már vissza is állította, konfigolom is:-)