Azonnali kérdések

Nekem az is zavaro, hogy a gyari macbook cella pl kibirja evekig, a kinai cella meg masfel evesen ujra kuka, ugyonolyan hasznalat mellett. Nalam az volt a jellemzo, hogy ujonnan 10-15% minusz a jellemzo, de fel ev mulva mar 30% minusz, 3/4 - 1 evesen meg 50% minusz a gyarihoz kepest, aminel nincs itt meg erezheto degradacio. Szerintem nem eri meg. Mindig meg kell kerdezni a hivatalos szervizt, majd merlegelni. En a hivatalos utat valasztanam.

Egy macbooknal teljesen mas, de ma egy i6-ra pl mar biztos, hogy nem koltenem az eredeti aksi arat. Pont igy voltam az ipoddal vagy a regi macbookommal is.

A telefon, ami nem kap tobb frissitest eleve kukaba valo (tekintve, hogy megall az iPhone 6-ok biztonsagi tamogatasa itt ahol van, iOS 12-nel). A kerdesben iPhone 7 szerepelt, amihez van eredeti akkumulator az Almarium Pro hivatalos AASP-ben, 18 990 Ft-ert. En nem szorakoznek 3rd party szervizekkel.

Na ez a válasz már igazán konkrét, köszönettel megfogadom! Vagyis továbbítom az illetékesnek, az összes tapasztalatokkal együtt. Így aztán kösz mindkettőtöknek.

1 kedvelés

Még egy okos kérdés. Alsós gyereknek pötyögni kéne egy TextEdit szintű cucc a nagypapától örökölt tizenéves gépre, ami egy Pentium T2130-as Asus. Milyen Linux mehetne rá és mi lehetne a programocska, amiben gyakorolhatják a billentyűzet használatát? Tableten már megy, azt ne ajánljátok. Meg a gépen levő Vistát se :D

En sima ubuntuval probalkoznek elsonek.

Ok, próbálom, köszönöm szépen!

Pár hónapja csináltam egy tesztet ubuntuk között.
4 teszt példány:
Ubuntu 18.04.01
Xubuntu 18.04
Lubuntu 18.04
Kubuntu 18.04

Mind a 4 gép azonos: 2cpu mag, 2GB ram, 20GB ssd, 512MB VGA, friss, minimális kiegészítővel történt automatikus telepítés. Telepítés után a felajánlott frissítések feltelepítve. Szóval next-next-finish, semmi gépészkedés.

Telepítési időben a ubuntu tűnt leghosszabbnak. Frissítés mindegyikre kb 80-100MB volt.

Boot idő (virtuál gép power-on tól mérve)
Ubuntu: kb 35mp
Xubuntu: kb 30mp
Lubuntu: kb 29mp
Kubuntu: kb 38mp

Rendszer állapot futó magiqval:
Ubuntu: hdd: 6,5GB, ram: 900MB foglalt
Xubuntu: hdd: 6,4GB, ram: 440MB foglalt
Lubuntu: hdd: 5,3GB, ram: 332MB foglalt
Kubuntu: hdd: 7,3GB, ram: 580MB foglalt

ubuntu: csillivilli, úszik, folyik, nyúlik minden ablaka, mozgása, sokminden máshova került a 16.04 óta.
kubuntu: nekem átláthatatlan a menürendszere.
xubuntu: nekem átláthatatlan a menürendszere, egy fokkal jobb mint a kubuntué.
lubuntu: mint egy win xp, egyszerű mint a faék, és átszinezhető minden ablak eleme.

1 kedvelés

Tegnap este feltettem egy Lubuntut - ezek szerint jól választottam. 14.04-et telepítettem, 16-ra frissítette magát, amibe aztán belefagyott. Feltettem újra a tizennégyet.

A ventilátor maximumon megy, valami ATI drivert kéne szerezni a tizenéves gépre…

Az ilyen olyan buntuk kozott meg mindig csak annyi az elteres, hogy GnomeShell/XFCE/LXDE vagy KDE desktopot futtat. Az osszes csilivili effekt hardvergyorsitott. Pont ugy, ahogyan OS X-en vagy Windowson.

A tizeneves gepednek a VGA-jat valoszinuleg tamogatja a beepitett driver a kernelben. Egyebkent, igy 2019-ben, semmikeppen sem ajanlom a 2014-es vagy 2016-os operacios rendszer hasznalatat, kiveve ha nem LTS az adott verzio.

Egyebkent meglepo, de a Windows 10 teljesen jol hasznalhato kb minden Core2 processzoros gepen ha van eleg ram (32 bit eseten 2GB, 64 bit eseten 4GB), SSD valamint van Vista/Windows 7 kompatibilis VGA driver (tehat az XP-s driver nem jo, de pl egy Radeon X1100 -hoz mar, ami egy 2007-es ASUS notebookban van, van Vista driver). Az emlitett gep par honapja lett 1903-ra frissitve es teljesen jol muzsikal.

Ebben igazad van, de mégis van mérhető különbség köztük.
Nekem a lényeg az volt, hogy egy fényvezérlő szoftvert futtassak Faytech 19"os AllInOne gépeken. Ehhez kerestem a legkisebb gépigényű verziót.
Ha lenne időm, vagy már értnék annyira hozzá, hogy olyan graf felületet hozzak létre, amiben csak ez az egy program fut full screen-ben egalax driverrel, és közben valahogy hozzá lehet férni az eth1 beállításaihoz, már a lubuntu sem kellene. De ez egyelőre pont annyira jegelt téma mint az otthon porosodó e-gpu.

Tudja valaki, hogy lehet-e family shared kutyure appot telepíteni a “szülői” appstorebol? Ha igen hogyan? (Koszapple:/)

Szuloi App Store? Azokat az appokat, amiket megvasarolt a szulo account es tamogatjak a csaladi megosztast es az account, amivel telepiteni akarod meghaladja az eletkor limitet, akkor megvasaroltnak kellene latni emlekeim szerint.

2 kedvelés

Nem akartam magamnak is telepíteni a kiskutyásat 😂

Ehhez nem kell magadnak telepiteni, csak meg kell vasarolni. (tehat vagy megveszed, elkezded letolteni es cancelezed, vagy letoltod az Appletol az iTunest, amiben van meg App Store es megveszed ott).

Letöltöttem. De teljesen mindegy. Nem jelenik meg a megvásárolta között (bár akkor sem tudom hogyan kellene atvarazsolni a gyerek ipadjere).
Mondjuk nem lep meg a dolog. A tegnap megvásárolt app sincs benne a listában és szamla sem jött (fizetős app volt).
Ez a már jól megszokott idióta apple hozzáállás.

Szerintem csak delay lehet max, nekem mindig jött eddig számla.

A gyerek külön fiókot használ és be van kapcsolva a szülői felügyelet a fiókjára? Mert ha mindkettőre igen a válasz, akkor kezdeményezheti a gyerek is a vásárlást, majd a szülőnek felugrik az egyik (vagyis az összes) eszközén az engedély kérő és ott el lehet utasítani vagy fogadni a gyerek vásárlását, amiről a gyerek meg értesítést kap, ha kész. Az első gyerek által véletlen előfizetés óta én is bekapcsoltam ezt a védelmet, ugyanis az előfizetést csak az mondhatja le, aki “kötötte”, szóval hiába én vagyok a szülő, hiába az én számlámról vonják le a pénzt, csak a gyerek fiókjából lehet törölni az előfizetést… ez is szép megoldás…

mar teljesen nem latom at mit-hogy-hova kotnek applenal, legutobb egy altalam a gyereknek kert elofizetest nem tudtam torolni sehonnan, sem sajat accountbol, sem a gyerek ipadjarol a sajat accountjarol, a supportot kellett rauszitanom, hogy allitsak le.
rohej mar ez az egesz