Azonnali kérdések

Csatlakozom @Czo -hoz.
Ha azt nezzuk, en is egy 2012-es gepet (technologiat) vettem par honapja.
Gyakorlatilag koze sincs a 2016-os MBP munkara valo hasznalhatosaga ehhez kepest (fokent arra, amire nekem van szuksegem).
Oke, hogy nem hordozhato… de ezt megoldottam egy athidalo opcioval. Ami viszont bevalt.
Joideje mar en is kialltam a “fogyasszunk ujat, mert az jobb” kigyozo sorabol. Igy nyugodtan es hatekonyan tudok a munkammal foglalkozni.

Mostanában tapasztalom, hogy jópár program beépített frissítője nem képes letölteni a frissítést. Random szerűen néha 5, néha 25, néha 100 MB után “elhal” a letöltés. Nem tudom találkoztatok-e ilyennel? Konkrétan megnéztem, hogy a Githubon osztják meg ezek a frissítést és a “github-amazon” tárhelyről -ről tölti le a frissítést. És ami nagyon furcsa, hogy van amikor letölt pár MB-ot, majd utána lelassul és szinte megáll, majd folytatja, majd lelassul, megáll… Míg kiírja, hogy nem elérhető a fájl, 403-as forbidden hibával. Állítólag a letöltés idejére készít az Amazon egy “egyszer használatos” linket. Ennek a letöltési ideje jár le és utána már emiatt nem tudom folytatni a frissítést. Nagyon idegesítő. Találkozott már valaki ilyennel?

Szamla azóta sincs. Ellenben a supportos csávó által manuálisan törölt előfizetést az app készítők meg köszönték meg és tájékoztattak, hogy automatikusan megújult. Kösz apple
Bocs innentol a sztori a duhongoben folytatódik.

Weboldal, majd következő lépésként webshop/B2B webshop (worldwide - ráadásul ezek kapcsolódnának a meglévő raktárkezelőhöz) fejlesztésére, elkészítésére keresnék egy “csapatot”.
Tudtok, ismertek olyan céget akik ezt képesek magas és megbízható színvonalon teljesíteni?
Nézegettem, keresgéltem a neten, de itt-ott a referenciák között nagyon egysíkú és sablonos végeredményeket láttam, amire nincs szükségünk. Modern, technológiailag előremutató, ötletes és látványos végeredményt kívánunk látni (ötvözve custom 3D elemekkel).
Köszi

Iránymutatónak ilyesmiket tudnék példának felhozni:

http://customworks.dainese.com/configurator (ez inkább az “interaktív” 3D-s opciók miatt)

Üdv mindenkinek!
Van egy nem használt honlapom, most megemelkedett az éves díj a duplájára, tudnátok ajánlani egy tárhelyszolgáltatót? Nem kell semmi extra, csak fenntartanám.
(Ezeket néztem: tarhelypark.hu, ezit.hu … a legalapabb csomag is elég lenne.)
kösz
TT

Nekem valami miskolci cég volt az első tárhelyszolgáltatóm, már vagy kétszer továbbadták az üzletágat. Úgy kellett utánanéznem: most egy Dotroll nevű cégnél vagyok, és itt is ötezer egy évre az 1GB körüli hely.

Én itt béerlek:

Mindenkepp magyar kell? Ha nem akkor vidd a hetzner-hez, veluk szolgaltasban es arban egyik magyar ceg se tudja felvenni a versenyt

Pontosan mi van ezen az oldalon, magan vagy uzeleti? tarhely igeny?

Tízszer akkora hely feleannyi? Ehh

Kb 2010 ota berlunk ott fizikia meg virtualis vasakat, a legjobb szolgaltato akivel valaha dolgom volt.

Kb. semmi :)
csupán eddig 7, mostantól 16 ezer lenne évente.
Köszönöm a javaslatokat.

Van itt valaki a fórumon aki használ Revolutot? Nemrég csináltam accountot és lenne pár kérdésem.

En is most várom a kártyát.
Mit szeretnél tudni, hátha tudok segíteni.

Ha jó külföldi akkor GoDaddy T tudom ajánlani. Több éve használjuk családi és céges honlapokhoz is.

Ma nyitottam accountot, és ahogy látom van virtual kártya meg normál. Hétfőn utazok külföldre, addigra már nem fog megjönni, de a virtualt beraktam a walletbe. Ezzel most fogok tudni apple pay-jel fizetni? Ránézésre úgy tűnik igen, de azért holnap kipróbálom.

Vannak ezek a “pocketek”. Ugye fel kellett tölteni 3500Ft-ot a nyitáskor, ezt egy HUF pocketbe tette. Most nyitottam egy CHF és egy EUR pocketet is. Ezek jelenleg üresek.
Svácjban fogok átszállni, és egy kis időt is el szeretnék ott tölteni ezért gondoltam ez a legegyszerűbb, nem akarok váltani frankot, ha meg euroval fizetek akkor frankban kapok vissza, arra sincs szükségem.
Marad a kártya, de akkor már jobban járok a revoluttal, legalábbis elvileg.
Szóval lényeg a lényeg tfh felteszek x összeget erre a CHF pocketre. Ez hogy működik? Gondolom forintban tudok feltölteni (normál bankkártyám forintban van), és átváltja rögtön, így amikor fizetek vele akkor már nem kell, hogy váltson?
Mi van akkor ha a CHF pocketen elfogy a pénz, akkor a többiről szedi le? Mindig az a default amilyen valutában vásárolni akarok (ha van olyan pocketem)?

apple pay-re boon. de mindenhol fizethetsz magyar kártyával is.

Igen, fogsz tudni. Siman valamilyen devizanemben feltoltod (atutalassal, kartyaval), akkor annak a devizanemnek megfeleloen nyilni fog egy alszamla. Ha kesobb terheles erkezik olyan deviznemben amihez van szamlad es van rajta eleg fedezet, akkor arrol a szamlarol teljesiti. Ha nincs ilyen szamla vagy nincs eleg fedezet, akkor pedig az appban lathato szamlak sorrendjeben fogja kiszolgalni a terhelest. Valtani tudsz a szamlaid kozott, a lathato arfolyamon. Nekem tobb utazasnal az a tapasztalatom (vasarolva ezzel is, meg vasarolva OTP credittel meg OTP debittel meg Erste credittel), hogy kb 1% az elerheto elony. Illetve, ha folyamatosan nezem a forex arfolyamokat, akkor ha szerencses vagyok, akkor a valtast elintezhetem olyan idoben, amikor a forint eros, a cel valuta pedig gyenge. Akkor nyilvan egy nagyobb osszeg atvaltasaval, a korabban megvasarolt aron kolthetem ugye a valutat (pont ugy, amikor penzt valtassz). En kulfoldon sem hasznalok kp-t (tesztelve USA, Canada, Ausztralia, UK, Hollandia, Horvatorszag, Montenegro, Bosznia).

2 kedvelés

Köszi.
Akkor ha jól értem, mivel forint alapú számlám van a banknál ezért csak forintban tudok feltölteni, ezért mindig a HUF pocketbe rakja.
Ha a CHF pocketbe kérem, akkor viszont nyilván valamilyen árfolyamon vált.
Kérdés jobban megéri e ez, mintha ott helyben a bankkártyával fizetnék. Sok helyen azt írják, hogy sokkal jobban vált a Revolut.

Nekem 1%-on belul volt az elteres ezekben az orszagokban a fent emlitett kartyakkal/szamlakkal. Szoval en ettol nem estem hasra. Ha figyelnem a forex grafikonokat, akkor talalhatnek olyan pontot, amikor ez jobban megeri. Revolutnal napi arfolyam van, ezt az appban latod amikor elinditassz egy valtasi folyamatot.