Azonnali kérdések

KNa ilyen mélységig nem mentem bele még. Köszi Czo a kimerítő oktatást.
Ide kapcsoló mai cikk:
https://index.hu/gazdasag/2019/08/22/12_ezer_forintot_buktam_mert_horvatorszagban_vegig_bankkartyat_hasznaltam/

Jó páran azt mondják ez revoluttal kiküszöbölhető.
Én is kíváncsi vagyok mert nekem alapból € számlák van mivel diszidens vagyok és a hanyatló nyugaton azért kicsit másabb akkor a bankkártya használati szabalyok, pláne a költségek. (Nem merem mondani hogy olcsóbb;)

Lassan mehet külön topikba mert tulajdonképpen egy app rol beszélünk. ;)

Ebből sajnos egyik sem igaz :/
Sok helyen akarunk bele ha család, barátok jönnek. Fizetnének de nem tudnak. (pár napja angol kártyával Hollandiában). Belgiumban még az apple pay Meg azért messze van az elterjedttol. Az én bankkártyákat pl nem tudom hozzá kapcsolni a barátnőmet igen. Mind a kettő nemzetközi háttérrel rendelkező nagy bank. Egyébként pont ilyen esetek elkerülése miatt vagyunk két külön banknál.

En jopar eve Apple Payezek mindenhol. Mikor tavasszal Hollandiaban hasznaltam furcsa volt, hogy mindenki csodalkozik. Nem is tudtam, hogy ott akkor meg nem volt Apple Pay (azt hiszem egyszerre indult magyarorszaggal a holland).

Hollandoknal meg ok. Náluk a külföldi kártyákkal fordul elő (kivéve a belga kártyákkal) rendszeresen.
De nálunk itt a sötét barbár belgiumban ahol faxot használnak (komolyan!!! És pl utánna másnap be megy az irodába, hogy megkapták e:)))) itt Apple pay csak itt ott. Egyéb modern fizetési megoldások is (payconiq) sem elterjedtek. Bár pl a bankszamladhoz tartozó appal tudsz direkt utalast/fizetést csinálni egy másik embernek aki ugyan ott bankol.

ahol van érintéssel való fizetés ott van apple pay is. már évek óta nem is gyártanak olyan terminál aminél nem lehet érintéssel fizetni.

Gyere el sörért. Majd megmutatom ;)

Ti még mindig dugdosátok a kártyát a terminálba, mint az állatok?

1 kedvelés

Ja. Kb. Ebben az évben cserélte a bálon a kártyámat erintosre. Két eve kérte. De a terminalok fele ha tudja fogadni az erintost. Plusz amit írtam apple payrol. Szóval hozzál casht ha sör kell tutira 😜

Akkor inkább dél-szudánban megyek :D

Ingyenes csomagban napi 200EUR ~75e HUF készpénzfelvétel van ATM-ből. Ez vajon bármilyen bank ATM-jére vonatkozik, vagy meg vannak adva melyek ezek?

Barmelynek gondolom, de sohasem vettem meg fel vele penzt, itthon se vettem mar fel penzt evek ota.

1 kedvelés

az havi nem napi

2 kedvelés

Valóban, igazad van, valamit elnéztem :)

o/

Szaisztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy MacOS Catalina-t használók között van-e olyan, akinek van O365 shared naptárja. Bosszantó, hogy az O365 shared calendar-t nem tudom integrálni az Calendar app-ba, MS álláspontja, hogy használjak Outlook-ot (amit nem szeretnék). Túl vagyok már cache törlésen, új usert is csináltam ott sem működik. Maga az O365 beálíltás gyanusan jó, mert weben szépen látszik (o365), sőt IOS-en is jól megjelenik és működik.

Van esetleg ezzel tapasztalata valakinek?

Azt elfelejtettem mondani, hogy most a legfrisebb 10.14.6 (18G95)-en vagyok

Előre is köszi!

iOS-en is a gyari naptar megy?

igen

A beállításokban az Accounts fülön, ha kiválasztod a fiókodat nincs Delegation fül?
(nekem Mojave alatt az O365 és On Promise Outlook fiókoknál is megjelenik)

De van, de tudomasom szerint itt pont nem kell delegalni, raadasul meg sem jelenik ott a shared calendar

Végülis delegálással lett megoldva, User cache-t kellett törölni, hogy tudjak delegálni. Minden esetre azért fura, hogy delegálás nélkük megy IOS-en és Win10 alatt is, csak OSX-en kellett beállítani :(