Azonnali kérdések

Tegnap videóról végignéztem az “Event”-et. 6:30 után beszél a néni arról, hogy mely országokban látják el 100%-ban megújuló energiaforrásból az Apple épületeit. Ezek között szerepel MAgyarország zászlója is. Ezt félrenéztem, esetleg Tádszikisztán zászlaját tették volna ki? - bár az ő zászlajukban van egy kis korona is, itt a képen meg nincs.
Uploading…
Volt róla szó egy-két éve, hogy lesz Magyarországon hivatalos képviselet, de azóta sem tudok róla semmit sem. Hogy is van ez most? Vannak hivatalos Apple dolgozók? (itt nem az Appcom féle képviseletre gondolok).

Képet máshonnan töltöm fel:
Screen Shot 2016-03-22 at 14.10.58 by Ferenc Kiss, on Flickr

Az inkább Kurdisztán lenne, napocskával vagy mivel :)

Tádzsikisztán. Tudtam, hogy az ő zászlajuk színe megegyezik a magyar zászló színével, de inkább megnéztem, hogy pontosan milyen színekből áll is, hogy néz ki. Akkor láttam meg, hogy szerepel rajta korona is. Szóval ezért gondoltam, hogy a képen Magyarország zászlója van.
Tádzsikisztán zászlaja:

Elrontott olasz zaszlo? :D

Amugy valami irodajuk biztis van magyarorszagon (legalabbis egy-ket alkalmazott), de igen nekem is feltunt igy kicsit hiteltelen az a resze az eloadasnak.

APR komolyabb gondban lesznek ha epulne egy rendes apple store BP-n.

Ui.: itt nemetben se ertem kivasarol apr-ben. Frissen bejelentett termeket (watch, ipad air 2-t) webshopbol rendeltem, mivel csak onnan lehet olyankor. Laptopot (nem friss) meg saturn,mm 100-200 euroval olcsobb konfigtol fuggoen.

Nekünk rosszul eső rosszul kitett olasz zászló :)

szerk: egyébként könnyen lehet, hogy Magyarországon használt energiát tényleg 100%-a megújuló energiából állítják elő, ha nincs egyáltalán mit ellátni. Tehát akár lehet 0% vagy 100% is :)

2 kedvelés

Kurd:

Erről nem tudtam. De akkor már három egyforma alapú zászló van.

Jó, de ez már inkább olasz :)

Ha új finder abalkot nyitok oldalt van ez a fehér lap (ilyne gyors előnézet) ezt hogyan lehet kikapcsolni már megörülök tőle. (3 napja van)

View->Hide Preview?
Viszont ha a sidebarról nyitsz meg mappát, akkor annak külön megjegyzi a nézetét. Tehát lehet, hogy a sidebaron lévő mappáknál egyesével kell beállítani.

Ha nincs megnzitva finder ablak és ráklikkelek akkor normális finder abalka jelenik meg, de alma+n nzitva egy újat megjelenik ey a hülyeség.

És ha nyomsz egy alma+n, aztán azon az ablakon egy alma+j-t, akkor ott ha kiveszed a pipát (Show Preview Column), akkor később nem oldja meg a gondot?

Sziasztok!
Bocsi, hogy legutolsó mentsvárként írok ide, illetve kérdezek:
-Ismertek olyan ingyenes osx-re telepíthető programot, amivel egy android telefon teljes tartalmát -beleértve az appokat és az azokban való mentéseket is- el tudom menteni, majd vissza tölteni?
Ilyet keresek már sokadik napja de nem akar össze jönni.
Tudtok ajánlani nekem erre alkalmas programot?
Köszönöm mindenki ötletét!

Az app-okban levo tartalom nem egyszeru, az csak root-olt telefonon lehetseges… Amugy a telefon gyartoja nem adott hozza programot? Nekem 1-ik motorola-rol a masikra minden megcsinalt a motorola sajat appja.

Vagy maga a google fiokba nem történik meg a szinkronizáció? esetleg olyan biztonsági mentés mint amit az iTunes is készít.

En probaltam azt is, de nekem nem sikerult 1 het szenvedes utan se atvinni az egyik app cuccait.

NAS-os kerdes, baratomnak van egy syno 215-os ketyereje. Eddig en is ezt (vagy az utodjat szeretem volna) viszont egy alapveto problema miatt nekem nem kell. Hiaba nincsenek raidben a vinyok ha az egyiket elszeretned erni mind a ketto felporog. Ez nekem azert problema mert nas-rol megy a zene, kitalaltam hogy veszek egy ssd-t es usb radugom a nasra. Kerdes, olyankor is felporogne a belso vinyo? Mas markaknal ez hogyan mukodik? Western digital, qnap vagy meg inkabb buffalo nasokat ki ismeri?

Ez a posztom miért nem került felülre csak én nem láttom kitüzve az ‘azonnali kérdések’ topicot?

szerk.: csak akkor látni ha bemegyek a társalgóba, ez így nagyon nem jó, gondolom ezért nem is volt semmi reakció a kérdésemre.

Nem teljesen ertem, mi a problema. Ha a Latest fulet nezed es az “Azonnali kerdesek” pinnelve van, akkor mindig felul van. Ha nincs, akkor csak akkor kerul felulre, amikor valaki irt.