Lehet vitatkozni a megallapitasokkal, de a lithium technologia elegge behatarolja a lehetosegeket. Ha minden nap toltod, hamar vege, ha nem toltod minden nap, akkor tovabb birja. Ha sose toltod, akkor is hamar vege, arra is vannak meresek.
Ugy kell tekinteni az akkura, hogy kb 2-3 ev vagy kb 300-500 toltes (4.2 voltos toltessel szamolva). A lehetseges toltesi ciklusok szama csokken, ha noveled a feszultseget es no, ha csokkented a feszultseget. Tehat ugy lesz 1000 ciklusos az MBP/MBA akku, hogy nem 4.2 V a toltofeszultseg 1-1 cellanal, hanem kevesebb. Ezek megint technologiabol fakado adatok.
Ja, es akkor ment tonkre egy akkumulator, ha a kapacitasa a gyari ertek kb. 80%-a ala csokken. Tehat ha egy akku 10 orat birt ujkoraban, es most mar csak 7-et, akkor az tonkre van menve, fuggetlenul attol, hogy meg mukodik (es ugye a 7 ora nem is rossz!). A tonkrement akkunal pedig nem tudja garantalni a cella gyartoja, hogy nem kezdodik meg benne a gazfejlodes (puffadas).
Megteszed, hogy beleteszel egy teljes ciklust es megnezzuk azutan is? Azert kerdezem, mert a tonkremeno akku elso jele, hogy azelott kikapcsol, mielott elerne a 0%-t. Ez pedig azert fordul ez elo, mert amikor lemerited, majd feltoltod, az elektronika szamolja, az atfolyo mennyisegeket, es a legutolso szamolas alapjan kalkulal hatralevo idot es szazalekot. Ahhoz, hogy ez az ertek, megfeleloen, valoban valos adatokat mondjon, szukseges, hogy a megelozo rovid idoben (par nap/het), tortenjen egy kozel teljes meritesi ciklus, hogy az elektronika up-to-date informacioval rendelkezzen az akku adatait illetoen.
keresk egy videót
Kern Andrásnak volt a Tanár úr kérem-ből készült filmecskéje, fekete-fehér.
Röhög az egész osztály, Jó tanuló felel, Rossz tanuló felel…
Több szereplőt is ő játszott. Youtube-on nincs fent, máshol sem találtam.
Esetleg valakinek nincs meg? (nava.hu hozzáférésem nincs)
köszi, sajna nem ezek azok. ott gyakorlatilag egy (kis)film volt, nem egy előadás felvéve. évekkel ezelőtt még meg tudtam mutatni a gyerekeknek, most újra megnéztük volna…
keresem tovább.
How to…?
Adott i8plus es 2db sim kartya.
Ha a privat szamom kartyaja van benne, akkor tudnak hivni facetime, mukodik az imessage.
De mivel jelenleg kulfoldon vagyok, igy ertelemszeruen ezen orszag sim kartyajat hasznalom a telefonban… viszont ebben az esetben nem tudnak sem hivni, sem irni nekem a privat szamom alapjan (imessage, facetime).
Kit kell megnyuzni, hogy ez tovabbra is menjen? 🤬😁
(A normal hanghivast lesz@rom)
Ezt nem tudod “megmutyizni”. Az Apple ragaszkodik ahhoz, hogy az a telefonszam, amit felhasznalsz Facetime/iMessagehez, az benne legyen egy olyan keszulekben, amely szinten ahhoz az iCloud accounthoz van rendelve, amivel hasznalni akarod. Ha van nalad masik telefon, akkor tedd be abba, aktivald be ujra az iMessaget/Facetimeot, igy meg fog jelenni, mint hivoazonosito az iCloud Accountodban, igy tudod majd hasznalni, minden egyeb keszuleken. Ez a masik telefon maradhat pl. a szallason, ahol kilat az internetre, nem kell nalad lennie.
Ha szolgaltatofuggetlenul akarod ezt megoldani, akkor celszeru emailcimet hasznalni hivoazonositonak.
(ez egyebkent szerintem teljesen logikus elvaras, mert igy ha mas berakja ezt a szamot tartalmazo SIM-et egy keszulekbe, es elkezd iMessaget hasznalni, akkor neked nem kellene tudnod)
nekem a régi iphone-okon, ipad-okon simán kicsorög a facetime, pedig már nincs hozzájuk rendelve telefonszám (van olyan, amelyik másik telefonszámhot
z van rendelve, ugyanazzal az accounttal). úgyhogy ez nekem így fura
Honnan lehet hivatalos forrásból letölteni MacOS Catalina telepítőt? Az Appstoreban nem találom a “megvásárolt” programok között.
Szeretnék csinálni egy clean installt, a Big Sur-t meg le akarom törölni. Esetleg Developer oldal?
Ez sajnos nem működik: Install failed with error: Update not found
Megpróbálom innen, itt be van linkelve a store-os verzió: Rendszerindító telepítő létrehozása - Apple Támogatás (HU)
Kérdés vajon, hogy ez melyik verzió, a legutolsó Catalina, vagy az első, 10.15.1?