BeoPlay H9i

Gyerekek, van valakinek Beoplay H9i fejhallgatója?

Szeretném kipróbálni, megtudakolni, hogy másnál is SBC audio Bt-s kódeket használ? Szupport azt mondja automatikusan kellene csatlakozzon az AAC-hez (aptX-et nem támogat). Terminál szerint az AAC és aptX aktív, de mégsem kapcsolódik az AAC-hez. SBC-n így 170ms-os késése van, zenénél nem számít, de ha épp filmet néznék, akkor nagyon zavaró, főként, hogy ez a sz*r nem olcsó! Szuport meg udvariasan csak levelezget! Állítása szerint ne feledjük, hogy ez egy iOS fejhallgató, és nem tudják garantálni, hogy a számítógéppel IS jól működjön! 160 ezer forintért nem tudják garantálni, High-end SBC-vel?

2
Egyébként hogy tudom megnézni, hogy iOS eszköz melyik Bluetooth audio kodeket használja?

Köszi

  1. kerdes passz, szerintem sehogy

  2. kerdes: milyen appal produkalja ezt? iTunesbol probalsz AAC-s videot nezni? A BT audio egy qrvara elcseszett valami, emiatt kb minden SBC-ben fog szolni. Magyarazat: ha az alkalmazas megnyitja a hangeszkozt, majd megnyitja az allomanyt (demuxolja/dekodolja/stb), akkor o mar PCM dekodolt hangot fog kuldeni az OS X hangrendszere iranyaba, amit az OS X nem fog ujraenkoodolni AAC-be, hanem inkabb siman elkuldi a BT eszkoznek, amely igy SBC-vel enkodolva tovabbitja. Ahhoz, hogy AAC-t kapj, az alkalmzasnak oda kell adnia az AAC streamet az OS X hangrendszernek, amely igy AAC-kent (dekodolas nelkul, de megfelelo idozitessel ellatva) kuldi tovabb.

Ha pl Mac-en egy filmet nézek online, vagy akár egy letöltött HD-t, vagy Youtube, teljesen mindegy SBC-re csatlakozik, míg a 19 dolláros QCY az aptX-et használja! USB-n minden oké, de érdekes, ha lerántom az USB-ről, akkor egy darabig, szinkronban van a kép a hanggal! Illetve azt is észrevettem, hogy iPad, iPhone készülékről lényegesen kevesebb a latency! Elképzelhető, hogy iOS esetében valóban AAC-t használ!