:DDDDD
háát… azért rossz érzés… Emlékszem amikor kb 2010 környékén a Nyugati pu környékén találkoztam a Gulyás Istvánnal (Apple EDU) és kollégájával és ő mesélte, hogy milyen tervei vannak a beszmac-kel… Aztán ha jól emlékszem egy fiatal srác egy darabig készítette a híreket…
Kár érte
És milyen terveik voltak? :D
ooo, hát én erre már nem emlékszem… Több mint 10 éve volt. István próbált nekem segíteni beilleszkedni a magyar világban és bemutatni barátainak és kollégáinak. De akkor az Apple Pro vonal már lecsengőben volt és 2010 márciusától az Autodesk már elkezdett minket (3 kontinensről 10 Apple Master Trainert) tanítani Londonban (Autodesk Flame) és ingáztam London és Bp között… Ezért Magyarországon úgy néztek rám mint egy nagyon szép és színes dél amerikai lepkére v békára az állatkertben. Lehet, hogy különleges, de haszontalan. És ezen a beszélgetésen sem nagyon merültek el a részletekben.
En a hireket ott nem olvastam, csak es kizarolag a forum erdekelt. A forumot a legutolso designvaltas hasznalhatatlanra tonkretette. Sajnos.
A hirek addig voltak jok, amig dombi irta oket. Utana meg ilyen utolso utani pletyka ize lett az egesz.
Én nem hiszem, hogy Istvánnak lett volna köze a beszmachez. Ismerem személyesen én is, dolgoztam abban az EDU vonalban. És tapasztalataim alapján konkrétan semmihez sem ért! Lehet, viszont hogy ismerte a beszmac felvásárlóit, még lehet a terveiket is, ezt nem vitatom! De ha tényleg köze volt a beszmechez, akkor meg főképp nem csodálkozom, hogy ide jutott az oldal.
Az uj tulajdonosat ismerte es bemutatott neki. Az Istvan tevekenyseget nem tudom ertekelni hiszen mas csatornakon tevekenykedtunk. En kozvetlenul Phil Erchart ala voltam rendelve, aki Londonbol vitte az Apple Pro vonalat. Az EDU vonal bonyolultabb volt hiszen ha jol emlekszem Pragaban is voltak teruleti ugyintezok.
De mint maganszemely, Istvan mindig segitokesz es rendes volt velem
Ezt tényleg igaz, velem is mindig rendes és segítőkész volt, emberileg rendben van! De attól függetlenül nem értett technikailag a dolgokhoz úgy ahogy kellene (szerintem), de ő vezető volt, lehet nem is kell neki érteni ennyire a dolgokhoz, de akkor hogy hoz meg vezetői döntéseket (dilettáns vezető, mint kiveséztük máshol :D)!?
Az Apple Pro tisztsegviseloi eleg jo szakemberek voltak. Bar az orosz piaccal (akkor ott voltam) komolyabban foglalkoztak. Ha jol emlekszem kb 2010ig az Apple-t az Apcom kepviselte, nem?
Amugy… most az Avid es BMD vonalan ismet talalkoztam hasonlo helyzettel… hiaba van HBO, SPT (AXN) stb Magyarorszagon, a multik a magas AFA miatt is gyakran nyugat europabol hozzak be az eszkozoket es a vendorok nem latjak a tenyleges magyar piacot es nem veszik komolyan. Nemreg az egyik vendorral probaltuk hasonlitani a magyar es a moszkva+st petervari legalis (!) alkalmazasok es felhasznalok szamat… idegesitett engem, hogy a vendorok supportja korbelihegi az orosz felhasznalokat, szakmai csoportokat tamogat stb…
Pedig, a legalis alkalmazasok szamaban Moszkva+St Petervar (kb 22 millio ember es az orosz film es tv produkcio kozpontja) kevesebbet mutathat.
Sajnos a Pro képviseletet nem ismertem. István is az Apcomnál volt EDU igazgató. De őszintén azt sem tudtam, hogy már nem az Apcom képviseli az Apple-t Magyarországon. Persze tudom, hogy évekkel ezelőtt megjelent az Apple nálunk is “hivatalosan”, de azon kívül, hogy van magyar nyelvű ügyfélszolgálat, én semmit sem vettem észre abból, hogy az Apple Magyarországon lenne. Amúgy valahogy 2011 vagy 2012 táján hagytunk fel az EDU vonallal, hiszen akkoriban jött, hogy központosították a beszerzéseket az egyetemeken is és onnantól kezdve lehetetlen volt eladni bármit is közvetlenül. (Emlékszem, még panaszkodtak is az egyetemek, hogy szöget sem vehettek saját döntés hatáskörön belül, persze lehet kicsit túloztak. :D)
Hukk! Derága fórumtárs!
Megvagyunk?
Hellllooooo!!! :)
Azért egy-két régi fórumtársat hiányolok még… ;)
Szerintem lassan mindenki idetalál :)
Lassan? Úgy érted, hogy szószerint lassan? :)
Vagy csak ők most kezdtek el kapálózni, amikor már tényleg semmi sem megy azon az oldalon?
Nincs ezzel amúgy bajom, csak kérdezem. Ez a fórum már kb 5 éve megy…
Öt éve megy, de sehol nincs reklámozva, a beszmac még azokat a privát üziket is törölte, amikben benne volt az oldal linkje. Szóval, ha valakinek nem mondta meg a címet egy beavatott, akkor elég kis eséllyel talált ide.
A GDPR biztosan elég sok helyen megszegte a beszmac. valószínűleg ha valaki vette volna a fáradtságot rommá lehetett volna perelni.
A GDPR később jött be, mint eljöttünk onnan. De egyébként mire gondolsz? Mert akár hogy gondolkodom, semmi sem jut eszembe. nyilván a cookie sáv vagy a cookie elfogadó ablakok, netán az adatkezelési szabályzat lehet a végén hiányoztak, de alapvetően nem gondolom, hogy megsértette volna a GDPR-t az oldal így első átgondolosára.