Big Sur es a kikapcsolt SIP esete

Van itt olyan, aki kikapcsolt SIP mellett hasznalja a Big Surt? Minden szolgaltatasa mukodik? iCloid, Watch Unlock, Shared Clipboard, iMessage, FaceTime telefinhivas, Instant HotSpot?

Erről kiderült valami?

Nem.

Nekem kikapcsolt SIP mellett nem mukodott az iMessage es a Continuity Handoff resze. Nem tudtam eldonteni, hogy csak nalam van-e para, vagy masnal is :( Mivel az operaciosrendszert a 10.3-as idokbol cipelem, ezert nem zarkozok el attol, hogy barmi lehet akar itt, lokalisan is bugos.

Ugyhogy most szelektiven visszakapcsoltam (a Kext Signing resz van kikapcsolva, minden mas be) a SIP-et.

Allitolag egyebkent M1-es gepen megmakkan az iOS appok futtatasa is. De nyilvan ezt sem probalta ki nekem sehol senki.

10.3? Az igen… soha egy clean install?
(M1 amúgy nemtommi)

Nem. Eleve az elso x86-os Hackintoshok is ugy szulettek, hogy kellett egy feltelepitett PPC 10.4 install, majd ide bemasolni 1-2 dolgot a x86-ra kiadott OpenDarwin kiadasbol, szoval az Inteles atallas is ilyen “hibrid” megoldas volt. Ezutan pedig minden egyes gepkoltozesnel figyeltem arra, hogy az elozo gepen levo OS be tudjon Bootolni. Azaz a regi gepet TargetDiskben radugtam az ujra, megneztem bootol-e, majd ha igen, akkor dd-vel athuztam a telepitest. Jelenleg egy 2018-as T2-es MBP-t hajtok.

Az M1, az Apple uj, ARM utasitaskeszeltu processzora.

Huh, egy évtizeden át ilyen óvatosan tolni az OS-t…

(ARM-alma még nincs is piacon, nem?)

UNIX ez, mi baj tortenhetne :D Az egyre szukulo mozgaster hianya tunik egyre zavarobbnak (lasd, a SIP nelkul nem mukodo dolgok), de egyebkent nem lehet igy egy OS-t elrontani.

De, MacBook Air-bol, Mac Book Pro 13" - 2 Thunderbolt Portosbol es Mac Minibol van ARM CPU-val szerelt valtozat a boltok polcain.

1 Like

(Halvány)sárga lapot fogsz kapni, ha ennyire nem figyelsz! :)

Be kell valljam, nem izgatnak már annyira az Apple dolgai, mióta el vannak varázstalanodva, ezért azt hittem, az ARM csak be lett lengetve idénre.

Pedig érdemes megnézni, elege jó dolgot pakoltak össze. Es kiderült az intel alszik 7 eve.

Majdnem monopolhelyzetben ez szokott történni… nézd meg a tetű Adobét.

Én ebbe most futok bele, komoly progik kérik hogy SIP OFF. A lényeg, M1-en offolt sip mellett is futnak az ios progik. iMessage, FaceTime ilyeneket nem használok.

Mik kérik? Én egyenlőre csak a QGIS-t nem tudtam elindítani, de az nem volt kritikus, úgyhogy hagytam is.

Ami keri, az melyik reszet keri? Az egeszet? Mert pl. szelektiven nekem, most csak a file system protection aktiv, minden mas feature, ki van kapcsolva.

Ilyen részletes infót bizonyos rendszertől felfelé vagy “custom conf.” esetén ad?
(Szerk.: a “man” sem bőbeszédű, de megtaláltam.)

Ah, regen benne volt a manba, talan 10.11 es 10.12-ben, vagy a --help-ben. Azutan egy ideig, ha csak siman meghivtad recoverybol a --with vagy --without -val, akkor kirta az opaciokat, aszem, ma mar nem irja ki, de elfogadja. Ha a binarist megnezed strings-vel (cat $(which csrutil) | strings), majd a kapott karakterhalomban rakeresel 1-2 szora, a screenshotomrol, akkor megtalalhatoak a kimenetben a nevek es az opciok, ezt at szoktam nezni rilizrol-rilizre, hatha valtozik.

Nalam azert van igy konfiguralva, mert kexteket toltogetnek be mindenfelet, illetve, a dtrace-t is szoktam hasznalni, igy tulajdonkeppen, mindent kikapcsoltam, kiveve a filesystem protectiont.

Szerk: volt olyan idoszak, hogy a rendszerrel adott csrutil nem tudta ezt jol beallitani, akkor az elozo rendszerverzio csrutiljat hasznaltam. Itt, a verziora mar nem emlekszem.

Autodesk, de már megtaláltam a hivatalos megoldást, ha nem indul el akkor sip tiltás meg kulcskarika törlés, indítás és sip enable.

Ez nekem nem tunik megoldasnak :smiley: Linkelhetne a doksit, mert ordas nagy hulyesegnek tunik. A sajat kulcskarikad certjeit, kulcsait, azt siman tudod torolni, bekapcsolt sippel is.

Nem konyítok hozzá, de ezt köl csinálni:
https://www.autodesk.com/support/technical/article/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Establish-an-Internet-connection-to-explore-options-when-launching-Flame-with-a-working-internet-connection.html

Aztaqrva. Kitoroltet veled egy csomo gyoker alairo certet?! Pl. a “GlobalSign” es a “GlobalSign Root CA” certjeit? Es akkor, most neked, azon a gepen, nincs ilyen certed? Ha Safarival megnezel olyan weboldalt, aki az SSL-t a GlobalSign-tol vette, es a gyoker alairo tanusitvany a “GlobalSign Root CA” volt, akkor nalad, erre az oldalra a Safari most azt mondja, hogy nem jo?