Billentyűzet + touchpad hiba

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek, amennyiben valaki tapasztalt ebben a problémakörben.
Mbp 13, 2015-öt használok, másfél éve vásároltam használtan. A történet tavaly júliusban indul, amikor is az egyik felnyitás után egyszercsak nem működött sem a touchpad, sem a billentyűzet. Majd visszacsuktam, a következő felnyitásnál ismét működött minden. Majd ez a dolog 2-3 nap alatt eljutott odáig, hogy már egyáltalán nem működött semmi. Youtube-on hamar utánajártam, mi a megoldás: a kábel, ami összegyűjti a touchpad és a billentyűzet információit elvileg megadta magát. Ígyhát rendeltem egy kábelt, kicseréltem és minden ment szépen… egész decemberig (kb. fél évet). Ekkor egyet nyeltem és rendeltem egy újabb kábelt, ismét kicseréltem és ismét minden ment a legnagyobb rendben… egészen mostanáig. A múlt héten ismét jelentkezett a probléma, ígyhát rendeltem még egy kábelt, de most egy másik cégtől, remélve, hogy az eddigi termékekkel lehet gond. Az új kábelt beszerelve furcsa dolgok történtek, maradjunk annyiban, hogy nem működött egyáltalán. Ezen felmérgelődve visszaraktam az egyik régi kábelt, s ismét működött 1 hétig gond nélkül minden, aztán ma leállt ismét.

Hogy miért fogtam neki én, annak ellenére, hogy nem értek hozzá? Mert egyszerűnek látszott maga a feladat, plusz a legközelebbi megbízható mac szervíz tőlünk 200 km-re van…

Nagyon zavar a dolog és nem értem, hogy mi lehet a gond. Járt már így valaki közületek? Ha igen, kérem segítsetek!

Köszönöm,
Szabolcs

Nekem anno ugyanilyen problémám volt 13” macbook proval. Az akksi nyomta szét a kábelt, így akksit is cseréltem és helyreállt a rend.