Bohém Rapszódia

Sziasztok!

Ma voltam megnézni a címben említett filmet. Úgy jöttem ki, hogy iszonyaúan tetszett.
Szerencsére előtte nem olvastam semmilyen kritikát sem. Szerintem jól is tettem, mert más szájízzel néztem volna végig.
Kicsit csalódás volt utána a kritikákat olvasni, és pont az a bajom, hogy egyet is értek velük.

Szerintem ha valaki meg akarja nézni a filmet, akkor inkább NE olvassa tovább amit írok :D.

Szóval egyáltalán nem értem, hogy ez pontosan milyen fim akart lenni. Mert ha életrajzi film, akkor miért nem kezdték korábban Freddie életét bemutatni? Ha a Queen bemutatása volt a cél, akkor miért nem volt benne az 1986-os év? És sajnos egyetértek a kritikusok nagy részével, hogy egyrészt semmi újat nem tudtunk meg a filmből, másrészt inkább úgy tűnt ez a film, mint ahogy Brian May és Roger Taylor akarta látni Freddiet és magukat. És ha tényleg valamilyen életrajzi film szerűség lenne a cél, akkor miért kell ferdíteni a dolgokat? Ha meg nem életrajzi film, akkor meg hiányzik belőle az “igazi” sztori.
Hiányzott a filmből az, hogy pontosan hogyan is születnek a dalok. Pl nekem mindig az volt az érzésem, hogy egy-egy szám írójaként kb hasraesés útján döntöttek, hogy kit írjanak oda. Hiányzott a filmből Elton Johnnal való kapcsolata vagy David Bowieval való találkozása.
Persze ha mindent be akartak volna mutatni, akkor ténylegesen nem lett volna elég még 4-5 óra sem. Ha meg tényleg a valóságot mutatták volna be, akkor meg sok embernek csalódást okoztak volna, hogy nem is olyan volt a bálványuk, mint hitték?
Viszont sosem olvastam utána, hogy mikor diagnosztizálták nála az AIDS-et. Ennek fényében érdekes, hogy a Who Wants To Live Forever és a The Show Must Go On számokat előtte írták. :D

Mindenesetre a film nagyon-nagyon tetszett. Remi tényleg megdöbbentően jól játszott. Sokat nevettem rajta. És a koncerteken tényleg úgy éreztem, mint ha ott lettem volna.
Sajnálom viszont, hogy nem csináltak belőle “rendes” önéletrajzi filmet akár úgy, hogy több 2 órás filmre húzták volna.

1 kedvelés

Rákos? ez hol volt irva? vagy a filmben volt? sosem volt ilyen baja.

ÖÖÖ, elírtam, nyilván nem a rákra gondoltam :) Javítom is :)

Gondolkodtam rajta,hogy megnézem,de inkább mégsem, Freddie maradjon meg úgy ahogy volt , szerintem nem hasonlít a srác Freedie-re.

Szerintem meg rettenetesen hasonlít rá, nagyon jól megcsinálták. És ráadásul tényleg jól játszik. Amúgy nem fog változni a véleményed tuti róla. Semmi olyan nincs benne, amit ne tudott volna egy hétköznapi ember 20-30 évvel ezelőtt.

Elso korben leszogeznem, hogy holott negyvenes korosztaly vagyok, sosem voltam oda a Queen-ert. Voltak jo szamaik ez tagadhatatlan. Viszont ez a film eleg necces lett. Kezdve onnan, hogy a zenekar tagjai megmondtak mi mehet a filmbe es mi nem.
Tenyleg csak Rami Malek miatt neztem meg a filmet. Egynek elment.

Mr Robot mint Mercury… el sem tudom képzelni :)

Sziasztok, megnéztem a filmet: nekem abszolute bejött. Rami Malek szerintem nagyot alakított. Soha nem voltam Queen rajongó, nem is tudom, hogy meggyire történethû a film, de szerintem jól megvan csinálva. ☺️

En is igy gondolom. A zenek jol szoltak, kb ugy jottem ki a mozibol, hogy levetitenem itthon is. A tortenet ismeros volt, a szoviccek teljesen rendben voltak, vicces volt ahol kellett. Nyilvan nem tudom mi mennyir elethu, mi belerakott drama, de mint film nekem bejott a hangulat.