Sziasztok!
Ma voltam megnézni a címben említett filmet. Úgy jöttem ki, hogy iszonyaúan tetszett.
Szerencsére előtte nem olvastam semmilyen kritikát sem. Szerintem jól is tettem, mert más szájízzel néztem volna végig.
Kicsit csalódás volt utána a kritikákat olvasni, és pont az a bajom, hogy egyet is értek velük.
Szerintem ha valaki meg akarja nézni a filmet, akkor inkább NE olvassa tovább amit írok :D.
Szóval egyáltalán nem értem, hogy ez pontosan milyen fim akart lenni. Mert ha életrajzi film, akkor miért nem kezdték korábban Freddie életét bemutatni? Ha a Queen bemutatása volt a cél, akkor miért nem volt benne az 1986-os év? És sajnos egyetértek a kritikusok nagy részével, hogy egyrészt semmi újat nem tudtunk meg a filmből, másrészt inkább úgy tűnt ez a film, mint ahogy Brian May és Roger Taylor akarta látni Freddiet és magukat. És ha tényleg valamilyen életrajzi film szerűség lenne a cél, akkor miért kell ferdíteni a dolgokat? Ha meg nem életrajzi film, akkor meg hiányzik belőle az “igazi” sztori.
Hiányzott a filmből az, hogy pontosan hogyan is születnek a dalok. Pl nekem mindig az volt az érzésem, hogy egy-egy szám írójaként kb hasraesés útján döntöttek, hogy kit írjanak oda. Hiányzott a filmből Elton Johnnal való kapcsolata vagy David Bowieval való találkozása.
Persze ha mindent be akartak volna mutatni, akkor ténylegesen nem lett volna elég még 4-5 óra sem. Ha meg tényleg a valóságot mutatták volna be, akkor meg sok embernek csalódást okoztak volna, hogy nem is olyan volt a bálványuk, mint hitték?
Viszont sosem olvastam utána, hogy mikor diagnosztizálták nála az AIDS-et. Ennek fényében érdekes, hogy a Who Wants To Live Forever és a The Show Must Go On számokat előtte írták. :D
Mindenesetre a film nagyon-nagyon tetszett. Remi tényleg megdöbbentően jól játszott. Sokat nevettem rajta. És a koncerteken tényleg úgy éreztem, mint ha ott lettem volna.
Sajnálom viszont, hogy nem csináltak belőle “rendes” önéletrajzi filmet akár úgy, hogy több 2 órás filmre húzták volna.