Nem vagyok valami nagy Mac szaki, úgyhogy elnézést előre is mindennemű hülyeségért, amit leírok.
Probléma:
Digi1000-es netet fizettem elő, mivel az iMac late 2009-esem elvileg tud 10/100/1000baseT
automatikus konfigurációnál azonban csak a 100-ra áll rá, amennyiben manuálisan beállítom az 1000baseT-es akkor azt írja nincs kábel, vagy nem jó.
A kábel vadiúj CAT5 (e) most hozta a digi-s ember.
Külföldi fóumokon másnál is látom ezt a hibát, de megoldást még egyiknél sem találtam.
Tehát a körkérdés: hogy lesz nekem 1000-es netem ezen az iMac-en? Wifi-router gondolom nem oldja ezt meg, hiszen Supported PHY Modes: 802.11 a/b/g/n za nem tud 1000-es wifi-t sztem. VAgy?
nem használok routert. A házban van valahol a digi fő box-a, amiből jön egy kábel a lakásba (LAN, még nincs itt optikai kiépítve) és onnan egyenesen bedugva a gépbe.
Nálunk sincs még kész az optikai gerinc, és a lépcsőházi switch sem gigabites. Ez is lehet a probléma, de másik géppel is meg kellene győződni róla. (Ha a digis ember erről nem is adott tájékoztatást)
Én anno amikor a FritzBox-hoz kerestem gigabites kábelt, azt olvastam, hogy a CAT5e csak bizonyos hosszig tudja ezt az átvitelt, és hosszabb távolságra csak a 6-os jó. Nálam egy 3 méteres 5e-vel működik, de nem vagyok szakértő, esetleg érdemes utána olvasni.