Sziasztok, segítséget szeretnék kérni a következőhöz. Nem igazán értek a boot/efi stb. dolgokhoz. Adott egy MP 5.1 melyen 2 oprendszer van 10.6.8 és 10.15 Mojave. A két véglet A gépen már nem dolgozom, aktivan, hobbi célokra is kellene ezért a 10.6, régi programok játékok miatt. (Van több gyári lemezes maces játékom. stb)Korábban volt fenn Ventura is OCLP-el. Azt a partíciót már letöröltem ,de a boot opcióknál még ott van egy efi is. A 10.15-el megy egy Vega 56 flashelt kártya semmi gond. Van egy eredeti Amd 5770 is a 10.6-hoz. Amivel szépen megy az is. De ha többet áll a gép vagy véletlen nem nyomok
Alt-ot a boot közben a 10.6 nem jön be áthúzött kör van. Át kell mennem Mojave alá majd újratelepíteni a 10.6 ot. Kérdés ,hogy lehet megtartani, hogy ne írja vhogy felül (valamiért) a boot szekciót a rendszer.
A 2 oprendszer 2 külön sata-s ssd-n van egy Sonett Pci-kártyán.
Szerintem nem írja felül. Van boot-lemez kiválasztva, konkrétan a Mojave?
Így csak akkor bootolna SnowLeóról, ha az alt-lenyomás után kiválasztod. Esetleg a Mojave /etc/fstab-ba beírni, hogy a SL-kötetet ne mountolja.
Boot lemezt nem választottam ki. Gondoltam rá, hogy mi lenne ha kijelölném a SL-t. Elvileg akkor mindig azt kéne indítania, kivéve ha alt-ot nyomok. Most viszon a SL alt-al sem jön be. Áthhúzott kör.
Biztosan kell a SnowLeo? Mojavéig mennek a 32 bites programok, de ott a Metal bezavar, High Sierra még jó lehet a régebbi cuccoknak.
Hát vannak PPC-s dolgaim amik jól mennek SL alatt. Jó lenne…
Adhatok egy G3 beige-t, de nincs benne vinyó. (Azt hiszem, átraktam egy B&W-be, vissza kellene klónozni, Tigerrel megy.)
Köszi, meggondolom mit, hogy lehetne